האם מטפלים מוגבלים במספר מטופלים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם מטפלים מוגבלים במספר מטופלים?
    גדי
    22/10/2011

כי הרי אם אותו מטפל רואה עשרות מטופלים בחודש אז כל מטופל בשבילו הוא סתם עוד איזה מישהו והוא לא באמת יכול ממש להיקשר ולהתחבר למטופל מסוים. ולזכור מה שכל אחד אומר לו וממש להתעניין זה די לא הגיוני. האם יש מספר מטופלים שלמטפל מותר לראות בתקופה מסוימת ומה הוא אותו מספר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מטפלים מוגבלים במספר מטופלים? - תגובה

דניאל זק
    23/10/2011

שלום גדי.

אני מתלבט באיזה אופן לענות לשאלתך - האם להתייחס באופן קונקרטי לשאלה האינפורמטיבית שלך, או לנסות ולחשוב גם על מה שמשתמע ממנה בעקיפין.

ברמה הקונקרטית, לא ידוע לי על הגבלה של מספר מטופלים שקיימת מבחינה פורמלית. כך גם בתחומים אחרים, אגב: אין הגבלה על מספר החברים שיש לאנשים בעת ובעונה אחת, אין הגבלה על מספר הילדים שהורים מחליטים לגדל, וכן הלאה.

ייתכן שעיקר התשובה חייב לגעת בשאלות העקיפות והמאתגרות שאולי אתה מציב - מה המשמעות של הקיום שלך כאדם ייחודי וחד-פעמי, מבחינתו של המטפל? איך ייתכן שמטפל יוכל להיקשר אליך, אם יש לו מטופלים נוספים? איך אפשר להאמין שיש מי שמטפח אותך ומלווה אותך בהתפתחותך, למרות שאינך בנו היחיד?

שאלות אלה עולות על מוקד מרכזי של התלבטות שקיים בקשר הטיפולי - האם אכן מדובר בקשר "אמיתי"? הרי יש בו מידה רבה של מלאכותיות: הוא מתקיים בגבולות ברורים ומצומצמים, הוא מערב שיקולים כספיים, ואיננו סימטרי מפני שאתה והמטפל/ת לא תוכלו להיות ממש חברים.

נדמה לי שדווקא המלאכותיות הזו שבקשר הטיפולי היא אחד הגורמים החשובים שבו. אין הרבה מקומות שבהם ניתן להיות בתוך קשר ובה בעת להשקיף עליו כאילו מבחוץ, וכך ללמוד יותר על עצמך. זה הרי מה שקורה בטיפול - מביאים לחדר את ההתלבטויות השונות, וביחד מנסים להשקיף עליהן כאילו מבחוץ. במקרה הזה ההתלבטות היא מידת האמון והבטחון שלך בקשר שיצרת עם המטפל.

מטרת הטיפול אינה הטיפול עצמו. הטיפול ממוקד בחיים שאותם אתה חי ובאופן שבו אתה מתנהל בעולם. דווקא בגלל זה, אני מניח שככל שתוכל לשתף את המטפל/ת במחשבות שלך ביחס לקשר שלכם, כך תוכל ללמוד על עצמך יותר. זאת, מפני שההנחה היא שהתלבטויות דומות אולי מלוות אותך גם במקומות אחרים - עם חברים, בעבודה, ובמשפחה.

אם אכן אתה נמצא כעת בטיפול, אני מאחל לך דיבור אמיץ, ישיר וגלוי במסגרת הטיפולית שבה אתה נמצא.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו