מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול פסיכולגי דרך האינטרנט?מ.א23/10/2011
שלום אני בת 25 נשואה 4 שנים אמא לשני ילדים ,אני אחרי 9 חודשים לידה.
והבעיה שלי היא ב3 השנים האחרונות אבל בשנה האחרונה הרגשתי שעיקר הבעיה היא אני הבעיה שלי בעיית אימון בזוגיות שמפריעה למערכת יחסים להתקיים בצורה בריאה נכונה ,ועוד בעיה שאני בנאדם לחוץ ולוקחת דברים ללב וקשה,אך זה מתבטא היום בחיי אחרת זה מפריע על התנהלות חיי היום יום שלי.
רציתי לשמוע מה ההמלצה שלכם ואם אני צריכה טיפול פסיכולגי ,האם זה כן יוכל לעזור לי.
ואם אני יכולה לעבור טיפול דרך האינטרנט תמשום שיש לי תינוק בבית.
איך זה מתנהל ואיך אני עושה את זה ולמי אני פונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולגי דרך האינטרנט? - תגובה
רוני פרישוף25/10/2011שלום לך,
אני שומעת שעיקר הקושי שלך הוא בתחום הבין-אישי, כלומר במערכות יחסים. את מתארת קושי לתת אמון, רגישות ופגיעות. יתכן שהקשיים האלו נובעים מבטחון עצמי נמוך או מתחושה של עומס יתר ומתח.
טיפול פסיכולוגי יכול מאד לעזור, תוכלי לקבל טיפול חינם או מסובסד בקופת חולים או מרפאה לבריאות הנפש. יש טיפולים שנעשים ביחד עם התינוק ("טיפול דיאדי") במרפאות ציבוריות, גם זה יוכל לחזק אותך ולאפשר לך להגיע עם התינוק.
טיפול הוא קודם כל קשר אנושי בין שני אנשים, שמבוסס על אמון ועל רגישות ואכפתיות. כלומר טיפול מתבסס ועובד בדיוק על מה שקשה וכואב לך. לשם כך יתאים לך טיפול פנים-אל-פנים, שבו תוכלי לחוות את המבט, החיוך, שפת הגוף, היציבות של המקום והשעה, ובכלל והקיום הממשי של הקשר האנושי.
קיימים טיפולים וייעוצים דרך האינטרנט, אך אני סבורה שהם מתאימים להכוונה בפתרון בעיות ממוקדות יותר. אני בספק אם טיפול דרך האינטרנט יוכל לחזק אותך, אך את יכולה לנסות ולראות איך ההרגשה. בכל מקרה, חשוב לבדוק את ההסמכה והמקצועיות של נותן הייעוץ.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)