פחד שירה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד שירה
    ירדן
    25/10/2011

היי
    אני בת 16, רוקדת ומתעסקת פה ושם בתחומי אמנויות הבמה. הבעיה שלי היא שאני לא מסוגלת לשיר ליד אנשים-בכלל, גם לא "לסמן" (למשל: "איזה שיר זה"? אני: "לא זוכרת את השם". חברה: "תשירי"... נתקעתי).
    זה מפריע לי בטירוף!! אני לא עושה מוראלים בתנועות נוער ואני גם כותבת מלא שירים מולחנים (אני מנגנת על כמה כלים) שהם פשוט במגירה כי אני לא מסוגלת לשיר אותם!
    אני לא יודעת איך להתגבר על זה וממה זה נובע... זה לא פחד קהל כי אין לי בעיה לרקוד על במה או לשחק, זה רק שירה...
    תודה, עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד שירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד שירה - תגובה

דניאל זק
    25/10/2011

שלום עדי.

לפני הכול, אני חייב לשתף אותך בפחד הקהל העצום שלי, בכל מה שנוגע לשירה. מה לעשות, בתחום הזה אני ממש לא מוכשר, ומתבייש להיחשף ברבים בחוסר-כשרוני.

בקשר אלייך, נשמע שבתחומים אחרים מאשר שירה את מרגישה בטוחה יותר, ונהנית להיות במוקד של תשומת הלב. וטוב שכך. במקרה של השירה, ייתכן שהיא משתייכת לדברים שבהם את פחות טובה, וזה בסדר גמור! אבל אולי אני טועה, ואת מתארת בעיה יותר עמוקה, כשפחד השירה רק מסמן את פני השטח שלה (האם את מסוגלת לשיר לעצמך, ובינך לבין עצמך את מרוצה מהתוצאה?).

קשה במסגרת הנוכחית לרדת לעומקם של דברים, אבל שווה לברר עם עצמך כמה דברים. למשל: מה מסמלת דווקא השירה, מבחינתך? מה פירושו של דבר להיות זמרת לא מוצלחת? איך מתייחסים או התייחסו לשירה שלך אחרים - חברים ובני משפחה? לאילו חלומות עתידיים נקשרת אצלך השירה, לעומת תחומי ביטוי אחרים שבהם את מתנסה?

תמיד ניתן לערוך בירורים כאלה עם עצמך, אבל כמובן שכאשר מישהו מלווה אותך בהם, הם לעתים נושאים פירות יותר מוחשיים. תמיד תוכלי להתייעץ - עם חברים קרובים או בני משפחה, או במסגרת בית הספר עם מורים או יועצים מקצועיים.

שיהיה בהצלחה, בכל מקרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו