מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בהמשך לשאלה של גדי ולתשובה של דניאלהדר26/10/2011
ככל שעובר הזמן אני הולכת ומסתבכת בקשר לקשר הטיפולי. התשובה של דניאל נראית כמו משנה סדורה וברורה, אבל במציאות לעתים, יש מקרים כאלו שבהם הפסיכולוג הופך לדמות משמעותית ביותר עבור המטופל (חבל שאין מילה אחרת למטופל , לקוח זה לא כל כך מתאים איכשהו), בצורה חסרת פרופורציות לקשר המוגבל, זה מכאיב מאוד לדעת שזה בעצם חד צדדי, שבמציאות מחוץ לפגישות וגם בתוך הפגישות לפעמים, היחסים רחוקים מלהיות סימטריים או הדדיים, עצם התלות הזו והרצון להיות עם מי שלא היה בוחר להיות איתי, לי באופן אישי זה גורם לתחושות קשות של השפלה ודחייה רוב הזמן אני מרגישה טיפשה עלובה וחסרת משמעות, זה קשור לקשרים הראשוניים שלי אבל גם באופן אובייקטיבי יש בזה קצת הונאה, אולי גם הונאה עצמית במידה רבה, אבל מי שיוצר את התנאים האלו הוא הפסיכולוג, שיוצר מן אשלייה כזו שהוא איתך, שאתה כל כך חשוב וכו', למי שאף פעם לא חווה הקשבה ואף פעם לא היה או לא טרח לספר על עצמו (להבין שיש בכלל דבר כזה) זו חוויה מסעירה ביותר וגם קשה מאוד .
עכשיו אני במצב כזה שנהייתי מאוד אדישה, כבר לא איכפת לי, ועברה לי גם התלות הזו, הבעייה היא שזה הולך וחוזר (התלות) אני לא יודעת איך זה יגמר בסוף, נראה לי שבכל מקרה הסוף יהיה מכאיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה של גדי ולתשובה של דניאל - תגובה
דניאל זק26/10/2011שלום הדר.
מילותייך יקרות ותובנותייך מוסיפות הרבה לפורום הזה.
הנה, כמה דוגמאות: "אולי שווה... לנסות ללכת דווקא על מטפל או מטפלת שמרניים ששומרים על גבולות," כתבת בתגובה למגי יותר מאוחר במשך היום. הוספת וכתבת לה: "מה שאני לומדת מכל העניין שגם בקשר הטיפולי קיימים כל המאפיינים של כל קשר אנושי, וקשר זה דבר חי אבל שברירי למדי שיכול לשגשג אם מטפחים אותו אבל יכול גם למות. בקיצור זה לא פשוט, מצד אחד את צריכה להיות אמיתית ואותנטית ומצד שני לעשות את הכל בתוך גבולות...".
הציטוטים שצירפתי כאן לא נועדו להביך אותך, אלא רק להמחיש לך עד כמה את מיטלטלת בין שתי העמדות שאת מציגה - כאן, לעומת זו שהצגת בתגובה למגי.
נראה ששאלת הקשר הטיפולי מאד מעסיקה אותך ואת האחרים, ובהחלט בצדק, מבחינתך ומבחינתם של מטופלים רבים: הפסיכולוג אכן הופך לאדם החשוב ביותר, לתקופות ארוכות לפעמים, ובמיוחד כשמרגישים מחסור ממשי בחיים עצמם, ואין חברים, ואין את מי לשתף. מעבר לדברים שהבאתי בשמך, על גבולות ועל היותו של הקשר הטיפולי בעל כל המאפיינים של קשר אנושי, אני רוצה להוסיף עוד קצת -
מנסיוני, מפגשים עם מטופלים אכן הם ממשיים ומעוררים את כל טווח הרגשות האפשרי, ממש כמו בחיים עצמם, אפילו אם מדובר על קשר שמוגבל בתוך מסגרת ברורה.
בנוסף, נדמה לי שכל קשר שהוא, ולא רק בטיפול, מאופיין בהיותו מתקיים בתוך גבולות מסוימים.
ולכן, כאשר הקשר הטיפולי דוחף לתלות חזקה ולרצון אדיר להתמזג עם המטפל, להפוך למעין יחידה משותפת אחת ובלתי נפרדת, דווקא האפשרות ללמוד להיפרד הופכת להיות בעלת פוטנציאל מעצים ומחזק.
אחד המטפלים שהיו לי אמר לי פעם, שאחד המטפלים שלו סיפר לו פעם שמטרת הטיפול, כבר מהמפגש הראשון, היא ללמוד להיפרד. יש הרבה חוכמה במשפט הזה, נדמה לי.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הדר29/10/2011התשובה שלך עם כל העניין של הפרידה עוררה אותי למחשבות רבות מאוד.
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)