גוף נפש אבל לא רק...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גוף נפש אבל לא רק...
    סיוון
    29/10/2011

שלום!
    אני בת 28..יש לי שאלה..
    אני אתחיל דווקא מהסוף..לפני שנה עשיתי עיסוי רפואי וקיבלתי נמלים בידיים..לפני חודש עשיתי ליזר להסרת שיער בטיפול לא ראשון שעשיתי בחיי קבלתי רעידות מוזרות ברגליים בעיקר..הבנתי שיש כאן משהו שאני רגישה עיצבית כנראה והפסקתי למרות שהרעידות לא פסקו וניגשתי לכירופרקט ,במשך כמה טיפולים שלו הרעידות פחתו אבל בטיפול שהיה לפני שבוע התחלתי להרגיש אחרי כל טיפול לא טוב..פעם סחרחורת ובפעם האחרונה צמרמורות וזרמים בראש שמעולם לא היו לי!שבוע שזה לא עבר לי והלכתי גם לר.משפחה ,הוא אומר שזה רק מלחץ ואותי זה קצת מעצבן כי זה אמנם מלחיץ אותי הזרמים בראש שקרו מהטיפול אבל אינני מדמיינת!
    אם לגשת להתחלה:

אני סובלת מפחדים ונכנסת ללחץ וחרדה מסוימת מכל בעיה רפואית שצצה לי.זה קורה ככל הנראה מאחר שבגיל נעוריי עברתי ניתוח בעיניים,ניתוח פתאומי מעכשיו לעכשיו די דחוף ומאז קרו עוד כאלה שממש לא הייתי מוכנה להם..כנראה שזה גורם לי להסתכל על כל תופעה לא מוכרת כמשהו בהול וניתוחי...
    הייתי בטיפול כשנתיים לא רק בגלל זה אבל בהחלט העליתי את זה ולצערי זה לא הצליח לקבל מענה,למרות שהחיבור שלי למטפלת היה טוב מאוד היו מצבים שקיבלתי מעין תחושה שאני צריכה להבין שזה לא משהו דחוף...בקיצור לא הצליח לה בנושא זה..כרגע כבר הפסקתי ואין בכוונתי לחזור או ללכת לטיפול אצל אחר.אני חייבת לציין שהיא גם חשבה שאקבל משהו נגד החרדה במקרה שזה קורה לי.אני פחות אוהבת את הרעיון של לקבל תרופה,הרי אם באתי ואמרתי שנלחצתי אמש למשל כי יש לי משהו בריאותי כמו משהו חזק בבטן ונלחצתי לא חושבת שהכדור לחרדה מטפל בשורש הבעיה,נכון שאולי הוא יפחית תופעת הלחץ אבל אני לא מעונינת בכימיקלים אולי משוה טבעי יותר מקובל,כאמור שורש הבעיה לא טופלו .
    אז נכון,יש לי הסטוריה שגורמת לי לחשוש אולי לא תמיד בצדק אבל אני לא מדמיינת זרמים בראש וזה קצת לא מקצועי לומר לי שזה אך ורק מלחץ כי זה קרה מיד אחרי הטיפול בו לא הייתי בלחץ.

אשמח לדעת איך את/ה מטפל בסוג כזה של בעיה(כמובן בסוג כללי של תשובה ולא התכוונתי לטיפול מכאן...)
    כמו כן האם במידה וארצה מתישהו לקחת משהו נוגד חרדה האם אוכל דרך רופא משפחה או נוירולוג עכשיו שיש לי גם את הזרמים בראש ולא אצל פסיכיאטר?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוף נפש אבל לא רק...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוף נפש אבל לא רק... - תגובה

שחף ביתן
    30/10/2011

שלום לך,

אני מבין מאוד את התסכול שלך, ויש תמיד להזהר מלקבוע באופן נחרץ את ההסבר 'הסיבתי' של תופעות כאלו. נדמה כי הרופא התייחס לכך שאת מבטאת הרבה לחץ וחרדה סביב הטיפולים האלו, ואז לא ברור האם התופעות קשורות למשהו שקורה מבחינה ביולוגית או שעצם החרדה שיקרה משהו כזה מביאה לסימפטומים האלו? אני לא בטוח שניתן לענות בנחרצות על השאלה הזו, אבל אולי אפשר לקבל שיש היזון הדדי, והחרדה מעצימה את הרגישות שלך, והרגישות שלך מעצימה את החרדה וכן הלאה.
    מנקודת המבט של טיפול נפשי, נראה כי ההתערבויות הכירורגיות הפתאומיות הותירו אותך עם חרדות וחוויה של פולשנות, ואי נעימות בכל מפגש שכזה. לכן, הייתי מתמקד בחרדה שלך מההתערבויות הרפואיות האלו - גם אלו שהן רצויות מבחינתך ובחרת בהן, כמו העיסוי הרפואי או הסרת השיער בלייזר. וכן במעגלי החרדה שנוצרים מרגע הטיפול והלאה. כמו-כן ניתן לצייד בטכניקות הרגעה שונות להפחתת החרדה, ולהתמודדות עם מצבי חרדה אלו.
    הפחתה של החרדה הייתה יכולה לעזור גם להבחין האם ומה אינו שייך לחרדה, ולשקול האם יש צטורך בהתערבות רפואית.
    כך, שנראה שרצוי לפנות לטיפול ספציפי לבעיה שאת מציגה, תוך המשך מעקב רפואי.
    כדאי בכל זאת לזכור גם כי על אף שתגובתו של הרופא נעשתה באופן שאינו נעים, הרי שהוא בכל זאת שולל מצב רפואי מדאיג, וזה סימן טוב.
    טיפול תרופתי בחרדה יכול להיות לעיתים קרובות יעיל, ומכיוון שכפי שאת כותבת בעצמך, לא ניתן ממש להבחין בין גוף ונפש, הרי שטיפול בצד הגופני אינו מנותק מטיפול בצד הנפשי ולהיפך. לעיתים קרובות כיום ניתן לקבל מרשם לטיפול אנטי-חרדתי מרופא משפחה או נוירולוג. אך ראוי לזכור כי פסיכיאטרים הם אלו שמומחים בטיפול נפשי תרופתי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE:

סיוון
    30/10/2011

שחף..תודה על התגובה..ועוד שאלה ..
    בעצם כעת עליי לחפש פסיכולוג/ית עם התמחות בחרדה למיניה?כך תגדיר זאת?(הרי אין בטח תתי קטגוריות לחרדה בריאותית...?)
    ואם הפסיכולוגית אצלה הייתי בזמנו וארצה בכל זאת לחזור אליה על אף שאיננה מתמחה בחרדה זה לא כדאי ..?קשה לי המחשבה להתחיל הכל מחדש...
    תודה מראש....
    ע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE: - תגובה

שחף ביתן
    01/11/2011

שלום לך,

אין תשובה ברורה לדילמה שלך, ונראה לי שתצטרכי ללכת עם תחושת הבטן שלך.
    כן, ניתן לפנות לפסיכולוג/ית המתמחים בטיפול בחרדה, בעיקר בשיטות טיפול קוגניטיביות-התנהגותיות, היעילות בטיפול בפוביות והפרעות חרדה. נכון שאין התמחות בחרדה בריאותית, אך ישנם פסיכולוגים רפואיים אשר עיסוקם הוא טיפול פסיכולוגי המלווה למצב בריאותי.

אני מבין את ההתלבטות שלך, אך לא מדובר ב'נכון או לא נכון', ולא אוכל להגיד לך מהי הבחירה הנכונה עבורך. תצטרכי להחליט בעצמך, אך את בהחלט יכולה להעלות את הצורך במענה לחרדה שממנה את סובל אצל המטפלת הקודמת שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו