מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות, בעיותחבר31/10/2011
בת הזוג שלי (בת 29) מרגישה ששום דבר בחיים שלה לא מסתדר.
היא פוטרה ממספר עבודות כסטודנטית, גם בגלל הספק נמוך וגם בגלל איחורים. האיחורים בדר"כ נובעים מזמן ההתארגנות הארוך שלה בבוקר, או הקושי להתעורר.
כשהיא עושה משהו, בעיקר משהו יצירתי, היא חייבת שהוא יהיה מצוין. קשה לה להתפשר, והיא מאוד ביקורתית כלפי עצמה.
בהקשר זה - היא חייבת לסיים דברים עד הסוף, בלי להפסיק באמצע. כך היה שבתקופת הלימודים שלה, איחרנו להרבה מקומות.
לטענתה, היא חשה מועקה כשהיא משאירה משהו 'לא גמור'.
כשהיא מתארגנת לבילוי, לוקח לה הרבה מאוד זמן. היא חשה לא נוח עם המראה שלה.
היא חוששת ממה שאחרים חושבים על המראה שלה. היא חוששת בכלל ממה שאנשים חושבים עליה.
היא לא מרוצה מהאופן שבו היא מתבטאת בחברה, וחוקרת את עצמה בנושא במשך זמן מה לאחר מכן.
היא לא מרוצה כמעט תמיד.
היא למדה תחום מקצועי אחד, ולאחר מכן החליטה ללמוד תואר ראשון באחר (וסיימה בהצטיינות), מחשש שלא תשתלב במקצוע הזה.
הלכה לעבוד תקופה מסוימת בתחום העניין הראשון שלה, אך מצאה שהתחום הזה מכיל אנשים דורסניים, לא אכפתיים, כפויי תודה.
והיא - צריכה את הכרת התודה, היא צריכה שיכירו בביצועים שלה, ובאיכויות שלה. זה הדרייב שלה.
כעת היא לא יודעת מה לעשות. כרגע היא לא עובדת, ולא בטוחה שרוצה להשאר בתחום שבו בחרה לעצמה.
נוסף על כך, כשהיא נמצאת במצבי לחץ, ונמצאת מול המראה, יש לה נטייה לפוצץ פצעונים בפנים, גם כאלה שבקושי נראים. זה משהו שבסופו של דבר רק מזיק לה.
אנחנו מנהלים שיחות נפש לעיתים קרובות מאוד. שיחות מאוד עמוקות, בהן אני מנסה לטעת בה קצת בטחון בעצמה.
עצם היותי סובייקטיבי לגביה לא משכנע אותה לגבי היכולות שלה, ורק כשהיא מקבלת פידבקים חיוביים מהסביבה היא מרוצה (קצת יותר).
בצעירותה ראתה 2 פסיכולוגים שונים (על רקע בעיות חברתיות), וגם אחד נוסף לפני כארבע שנים, שלא עזרו לה. כתוצאה מזה אין לה בטחון ביכולת הפסיכולוגים לעזור לה.
אנחנו שואלים - מה הכיוון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות, בעיות - תגובה
דניאל זק01/11/2011שלום לך.
אכן, כפי שקראת לעצמך, נשמע שאתה באמת יודע להיות חבר! מדבריך עולה דאגה רבה לבת זוגך, לצד נכונות להקשיב ולעזור ככל שרק ניתן.
בעולם עתידי אולי ניתן יהיה לספק סחורה מולקולרית ישר לתוך הגוף: "בטחון עצמי", "אמון ותקווה", "סלחנות ונדיבות עצמית". כרגע, כמובן, את הסחורה הזו ניתן להשיג, בקושי רב ובאופן חלקי, רק בעבודה מאומצת ובשלבים. נראה לי שזה בדיוק מה שאתה מנסה לעשות, כבן הזוג של חברתך.
לבת זוגך, שסובלת ממצוקה כבר שנים רבות, עוד לפני שהכרתם, אין אמון בעצמה, אבל גם לא באחרים. היא ניסתה לעזור לעצמה באמצעות טיפול פסיכולוגי, והתאכזבה. לעומת זאת, אתך היא נמצאת בקשר וייתכן שבך היא מאמינה יותר. האם חשבתם לפנות ביחד, למסגרת טיפולית שבה תימצאו שניכם?
אני מציע את האפשרות הזו משני טעמים: אתה משמש כרגע ראש גשר, כך נדמה לי, בינה לבין החיים, אז למה לא לנסות ולהרחיב את תחום השיפוט הזה גם למסגרת טיפולית? סיבה נוספת קשורה לכך שייתכן שהעומס שנופל עליך, כנציג החיים בעולמה, הוא עומס שאינו מוצדק, ובטיפול זוגי משותף תוכלו ללמוד לחלק אחריות ביניכם באופן שיתאים יותר.
אני מאמין שאין סיבה להתייאש - בכל מקרה, כוחות החיים דוחפים אותנו קדימה, הרצון להיות נוכח וקיים עוזר למצוא פתרונות לבעיות, הצורך לגדול משנה הרגלים שמפריעים.
שיהיה בהצלחה, ושוב - אל ייאוש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)