נפש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נפש
    שירי
    03/11/2011

רציתי לשאול אני הייתי בטיפול כשנה והפסקתי כי טסתי לחו"ל אני בחו"ל מס' חודשים אכן לא קל ללא טיפול אבל אני טיפוס לוחם, יש לי כאבים בצדדים שאני חושבת על משהו שללי קרוב לכבד, רציתי לשאול מה היא נפש האם שאני בחרדה הגוף חייב לכאוב או שזה לא מחייב האם אוכל להפריד גוף מנפש, האם זה אפשרי לסבול ללא תופעה בגוף? אשמח לקבל תשובה
    תודה מראש שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפש - תגובה

דניאל זק
    03/11/2011

שלום שירי.

את שואלת את השאלות הגדולות ביותר שישנן בפילוסופיה! אלפי שנים מתעסקים בהן, וטרם נמצאה תשובה אחת סופית ומוחלטת על שאלת הקשר בין הגוף לנפש. אז מי אנחנו שנדע?

מעבר לכך, ברמה קונקרטית יותר, הייתי מציע לך לברר כל נושא של כאב פיזי אצל רופא, כדי לשלול בעיות רפואיות. בהקשר של טיפול נפשי, גם כאן, ניתן אולי למצוא מסגרות שבהן תוכלי להיעזר. כדאי לברר ולשאול את בני המקום שבו את נמצאת על קיומן של מסגרות כאלו.

אבל בלי קשר לרופאים ולמטפלים, נשמע מדברייך שאת בתקופה לא פשוטה - מנותקת מהארץ, לאחר הפסקת טיפול מאולצת, ואולי גם בודדה. מלבד הפתגם שמדבר על נפש בריאה שזקוקה להימצא בגוף בריא, כמובן שגם חברה אנושית חשובה. מקווה שאת דואגת לעצמך גם במובן הזה - יוצרת קשרים ומנסה לקרב אלייך חברים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב

שירי
    03/11/2011

זהו שאני בודדה, הכאבים בצד הם באים כשאני חושבת על משהו שלילי ושאני שמחה אין שום כאבים בגוף כמו סוג של אשליה כאילו הגוף משקר.
    שאני מרגישה כעס אז יש לי כאבים בגוף אם זה דפיקות לב וכאבים בבטן ופחד חרדה כזו,
    מה דעתך אנא ענה לי

תודה שוב
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב - תגובה

דניאל זק
    04/11/2011

שלום שוב, שירי.

מתוך הדברים שאת כותבת, נשמע שהמצוקה שלך, הנפשית, משפיעה חזק מאד גם על תחושותייך הגופניות. על כן, על אחת כמה וכמה, כדאי ללמוד להרגיש יותר טוב עם עצמך.

איך עושים את זה? שוב, שאלה קשה. מלבד מסגרת טיפולית מתאימה שהייתי ממליץ לך לנסות ולמצוא, גם הבדידות כשלעצמה יכולה מאד להפריע. נכון, אי אפשר ללכת לסופרמרקט ולקנות חברים. אבל, נסי להיות יצירתית וליצור לעצמך אנשים קרובים. אין ברירה - זה ממש עניין של בריאות גופנית, כמו שאת מרגישה בעצמך.

בכל מקרה, המסגרת של הפורום הזה אינה יכולה לשמש כפתרון לאורך זמן, אלא רק כהכוונה ראשונית.

מאחל לך כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירי
    07/11/2011

תודה על תגובתך

שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו