בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    שאלה לי :)
    04/11/2011

יש לי בעיה, בעצם הרבה...אבל אחת מהם היא איך לא חוסר בטחון
    אני בן אדם בטבעי שצוחק די הרבה ושמח ומצד שני לפעמים מאוד עצבנית
    הרבה אנשים חושבים שאני כזאת לא חייכנית ולא אוהבת לדבר עם אף אחד, כי קשה לי יותר להתחבר לאנשים כי אני נורא ביישנית ונורא חסרת בטחון...מי שמכיר אותי יודע שאני די מצחיקה מחייכת ומדברת הרבה
    גם אם אני מוזמנת לאירוע כלשהו תמיד לא בא לי ללכת, אבל בטבעי אני נורא אוהבת לרקוד וכאלה...אני הולכת לאירוע מתביישת לרקוד שלא תצא לי טעות מהחוסר בטחון שיש לי שם...אני לא מחייכת הרבה כי יש לי גם גשר והשינים מבלי שום קשר לא יפות לדעתי, גדולות מדי...זה בכלל הוריד לי את הבטחון..ובכללי אני חושבת שאני נורא מכוערת.

אני לא יודעת מה לעשות עם זה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה - תגובה

שחף ביתן
    08/11/2011

שלום לך 'בכלל לא חשוב',

למה 'לא חשוב'? לי זה נשמע חשוב מאוד!
    עצוב לשמוע שכך את מרגישה, חסרת חשיבות, חסרת ערך, מכוערת, לא טובה. קל לראות איך מתוך תחושה כזו את נתפסת כעצבנית וחסרת סבלנות. נראה כי תחושתך שאת 'בכלל לא חשובה' מתחזקת במפגש עם אחרים, ומתוך החרדה ששוב תמצאי עצמך 'לא חשובה', את הופכת חסרת סבלנות, שתקנית, עצבנית. איך לא?
    חשוב להבין מהיכן הביקורתיות החריפה הזו? ולנסות לבנות סביבה תומכת יותר, מכילה יותר, נעימה יותר. לעיתים קרובות אנחנו מפנימים את היחס שאותו אנו רגילים לקבל, שבתוכו אנו גדלים. כשיחס זה הוא ביקורתי, פוגעני ומוריד ערך, אנו נוטים לתפוס את עצמנו ככאלו (לא חשובים, מכוערים, מגוכחים...), וכאשר הסביבה שמה לנו מראה של הצלחה, של פרגון ועידוד, נוכל לפתח בתוכנו תחושה של ערך, בטחון והצלחה.
    חשוב לבחון את הסביבה שבה את חיה, ומה בתוכה פוגע בך, ומוריד לך את הבטחון, ומה יכול לסייע להעלות אותו - איזה יחס סביבתי יכול לעזור לך?
    כמו-כן, חשוב להבין האם לא פועלים כאן גם כוחות פנימיים של הרס, שנאה עצמית, וכדומה מתוך קונפליקטים פנימיים המעוררים בך תחושה חצויה. את רוצה דבר מסוים (להיות אהובה על ידי מישהו, למשל), אך כועסת על עצמך על כך (משום שאת חשה שזה קשר לא ראוי), ועל כן תופסת עצמך כחסרת ערך.
    אלו כמובן השערות בלבד, שאלות שחשוב לנסות ולפתוח, אולי עם חבר/ה, קרוב/ת משפחה או כל אדם אחר שמרגיש שאפשר לבטוח בו ולהיחשף.
    את יכולה גם לנסות לעקוב אחר הליכי המחשבה שלך ולנסות לראות האם ניתן במקרים מסויימים להחליף מחשבות שליליות במחשבות בעלות אופי חיובי יותר (למשל, במקום לחשוב אולי אעשה טעות וזה יהיה משפיל', כדאי לזכור כי 'כולם עושים טעויות', וש'בריקודים עלעיתים רחוקות שמים ממש לב לטעויות של אחרים' וכדומה).
    אם את חשה שמצבך מחמיר ואינך יכולה לקבל עזרה משום מקור אישי שקרוב לליבך, הרי שחשוב שתפני לעזרה מקצועית על מנת למנוע החמרה של התהליך והמשך הימנעות מעשייה חברתית ואחרת שהיא חשובה ביותר עבורך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שאלה לי :)
    17/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו