מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקשה לעזרהחייל 22407/11/2011
שלום רב!
אני חייל ביחידה מאוד מובחרת בצה"ל אני חייל חדש ביחידה שהיא נמצאת מאוד רחוק מהבית שלי מאז שנכנסתי ליחידה אני עושה עבודות רס"ר מין חודש כזה שהחדשים עושים ומאז שנכנסתי אני חווה משברים על בסיס יומי ממש כל יום נגמר בבאסה ומתחיל בבאסה אני עובד עצות אני סובל מגמגום וקצת בעייתי בשבילי לבקש עזרה זה גם יכול לפגוע בי בעתיד עם אני יפנה לקב"ן פניתי להורים והם ענו לי שזאת תקופה שתעבור אבל בינתיים בתקופה הזאת אני חווה משברים קשים שאין לי חשק לאף אחד אני כותב את זה עם דמעות בעיניים והרגשת תסכול ועצב רבה ! אשמח לקבל הסברים ועצות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לעזרה - תגובה
שחף ביתן08/11/2011שלום לך,
צר לי לשמוע על הקשיים והמצוקה שבה אתה נמצא. נראה כי אתה נמצא תחת לחצים רבים המקשים על תפקודך היומיומי. לעיתים קרובות, קיים קושי מהותי וממשי להקלט ביחידה חדשה, עיקר כשלצד הזרות והבדידות, ישנה גם תחושה של פחיתות כשמוטלות על החדשים המטלות הלא נעימות.
נראה כי אתה יש בך רגשות מעורבים, ולמד הרצון העז לשרת ביחידה מובחרת, אתה חש תסכול, כעס ואכזבה מהיחס כלפיך ומהתפקידים המוטלים עליך. על אף שזו אמורה להיות תקופה מוגבלת, הרי שהמצוקה יכולה להיות קשה מאוד, וחשוב שלא להזניח את מצבך הנפשי.
חשוב שתמצא אל מי לפנות בבסיס שלך. כצעד לפני פנייה לקב"ן, אתה יכול לפנות לאחד ממפקדיך, ולשתף בתחושות הקשות שלך, לצד הרצון שלך להמשיך לשרת. יש גם להתחשב בגמגום שלך, ולשים לב שאינך משותק ומושתק בסיטואציות לא נעימות.
אם אין שיפור במצבך, ואם את חש שהתסכול והסבל שלך הולכים ומחריפים, נכון לפנות גם לקב"ן, ולא כדאי לראות בכך צעד הרסני לגבי עתידך. לכל אדם ולכל חייל זכות לטפל במצבו הנפשי, ולשתף במצוקות שעוברות עליו, ואין בכך לציין כי הוא פחות כשיר לשרת, כי הוא חלש יותר או פגיע יותר. להיפך, פנייה כזו יכולה לבוא מתוך רצון לברר את רגשותיך ולהבין את מצוקתך על מנת שתוכל להיטיב עם עצמך ולהמשיך לשרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)