לא מוצאת את עצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מוצאת את עצמי
    הגהג
    08/11/2011

לפני כשלוש חודשים היה לי משבר רציני.
    מגיל 14 סבלתי מדכאונות ונסיונות לפגיעה עצמית, וכעת, בגיל 18 הצלחתי להתגבר על זה אבל לא על החרדות.
    ובצורה הכי מוזרה בעולם, אני מרגישה שהמצב התהפך בשבילי, במקום הרצון למות זה הפך לפחד מהמוות.
    היה לי משבר, הכנסתי לעצמי לראש שנדבקתי באיזו מחלה קטלנית וניסיתי במשך חודשים לשכנע את עצמי שזה לא ייתכן ולא אפשרי, ביקרתי אצל רופאים שחלקם תמכו בהיגיון שהדבר לא ייתכן וחלקם הגבירו את חרדותיי ואף צחקו עלי. כרגע פחות או יותר הצלחתי להדחיק את הפחד מפני המחלה ולשכנע את עצמי שלא קיים שום היגיון או סיבה לפחד הזה, אבל החרדות והמשבר הזה היו כל כך חזקים עד כדי שכיום אני מפחדת לדבר על המוות, כל מקרה רע בחדשות או משהו נראה כמו סימן רע בשבילי,אני מפחדת להשתמש במשפט יומיומי שכל בני גילי (18) משתמשים בו, כמו "היית מת" וכו'. אני עסוקה בחרדות ופחדים, מפחדת ממחלות, זה הגיע לכדי פחד לצאת מהבית ולהידבק באיזו מחלה. זה עצר אותי מללכת לחוגים וללימודים באוניברסיטה, אני לא יכולה למצוא עבודה והמשפחה לוחצת עלי שבאמת הגיע הזמן, אני אפילו לא מסוגלת לצאת מהבית כדי להיפגש עם העובדת הסוציאלית. אני מרגישה שבמקום לתמוך בי ולהבין אותי כולם אומרים לי "תצאי כבר מהסרט הזה" אבל הם לא מבינים שאני בעצמי רוצה ולא מצליחה. איבדתי את עצמי, אני כל היום עסוקה בחרדות ומחשבות רעות. לאן ממשיכים? מה עושים? המשפחה לא מסכימה לשלם כסף לפסיכולוג או פסיכאטר מנסיבות שאני לא רוצה לנקוב כאן, ואין לי כסף. העובדת הסוציאלית מחמירה את מצבי, ואני תקועה לגמרי. אין לי כסף, אין לי חשק לשום דבר. כל היום רק חרדות ופחדים. בבקשה תעזרו לי, מה אני עושה? איך אני ממשיכה מכאן? המצב שבו הייתי קודם, של הדכאונות והרצון למות היה הרבה פחות גרוע מהמצב שלי עכשיו, הייתי נשארת במצב הזה עם הייתי יודעת מה מצפה לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מוצאת את עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד משהו

הגהג
    08/11/2011

משהו שרציתי לשאול וארצה שתגיבו לי מבלי לקשר את זה להודעה שכתבתי למעלה.
    כבר הייתי אצל פסיכיאטר לפני כחצי שנה, העובדת הסוציאלית והפסיכיאטר הכריחו אותי לשתות תרופות וטענו "שהמצב שלי גרוע והוא לא ישתפר מבלי התרופות" הם לחצו עלי עד כדי כך שאפילו כשהרגשתי שהמצב השתפר, הוא הורידו לי את הביטחון לגמרי.
    ניסיתי שתי סוגים שונים של תרופות שגרמו לי לתופעות לוואי והרגשה נוראית, ואני בכלל לא תומכת בתרופות, כבר עברתי הרבה בחיים שלי והתגברתי על זה בעצמי, אני לא רוצה להיות או להרגיש תלויה בתרופות שמשחקות לי עם המוח.
    מה שכן, היו לי תקופות שצרכתי הרבה אלכוהול, התקופות האלה נגמרו מהר שכן, כמו שאמרתי, אני לא תומכת בדברים האלה.
    לפני כמה זמן, ידידה הציעה לי לנסות מריחואנה טבעית, הרי זה צמח טבעי שגדל וקיים, שכבר יש הוכחות על התכונות הרפואיות שלו לגוף ולנפש, מאז ומעולם לא הסכמתי עם החוק במדינתינו שהוא נגד צריכת המריחואנה אבל עד אז לא ניסיתי.
    אחרי שניסיתי, התחלתי לצרוך אותה באופן של 2 סיגריות בשבוע, והרגשתי שזה באמת מפיג את המתחים שלי ועוזר לי. אני יכולה להפסיק עם זה מתי שרק ארצה אבל אני לא רואה סיבה שהרי זה לא התרופות הפסיכיאטריות שמפתחות תלות או האלכוהול שפוגע בגוף. אני תומכת בזה ובשיא הכנות מרגישה את זה עוזר לי, אבל החוק הוא שמפחיד אותי, האם כדאי לי לנסות להשיג אישור רפואי? איך אפשר למצוא רופא שיקשיב לי ולא יכתוב בתיק שלי שאני גם מכורה לסמים ומסוכנת לציבור?

תודה לכל מי שקורא ומגיב להודעותיי, דעתכם חשובה לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוצאת את עצמי - תגובה

רוני פרישוף
    08/11/2011

שלום לך,

השבנו מספר פעמים ובהרחבה על שאלות זהות, למשל ב15.9 ו1.10.

אנא קראי את תגובותינו שם.

טיפול בחינם תוכלי לקבל במרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה יש מרפאה באזור ערד?

א'
    13/11/2011

מה הטלפון, הכתובת? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה יש מרפאה באזור ערד? - תגובה

רוני פרישוף
    13/11/2011

רשמי בגוגל, או בקשי ב-144

מרפאה לבריאות הנפש ערד

או התקשרי למוקד קופת החולים שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו