ייעוץ בענין הנכדה ובענין החתן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ייעוץ בענין הנכדה ובענין החתן
    נאוה
    15/11/2011

שלם אני סבתא לנכדה בת שנתיים וקצת
    היא ובתי (אמא שלה) גרו אצלי כשנה לערך.
    עכשיו היא ואמא שלה עזבו וחזרו לגור עם אבא של הילדה
    וכשהיא רואה אותי היא לא כל כך רוצה להתקרב אלי.
    מה הסיבה?

עוד שאלה:
    בתי חזרה לבעלה אחרי תקופה של שנה. אני הספקתי להכיר את התכונות השליליות שלו ולא מצא חן בעיני שהיא חזרה אליו.
    אני אמרתי לה שבשלב זה אינני מוכנה לפגוש אותו לדבר איתו ולכלל להגיע אליה הביתה.
    עד שאני אראה מה קורה איתה אם היא מאושרת.
    אודה לך באם תייעצי לי מה לעשות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ בענין הנכדה ובענין החתן - תגובה

רוני פרישוף
    17/11/2011

שלום רף,

סביר שהנכדה חשה נטישה של אב, כאשר הוריה נפרדו והיא עברה לגור בביתך. אולי היא חוששת שנוכחותך מבשרת שוב על ניתוק מאביה, ועל כן היא מסתייגת ממך. זו תופעה טבעית, נפוצה וחולפת, ככל שהסביבה נשארת תומכת ויציבה.

ההימנעות שלך מלהגיע לבית הנכדה, והמתח בינך לבין ביתך, נקלטים אצל הפעוטה, ועלולים לחזק אצלה את תחושת ה"פיצול" בין שני הבתים, ואת קונפליקט הנאמנויות ביניהם. זהו נטל כבד ומיותר על ילדה כה רכה בשנים.

אני מבינה את החשש וההסתייגות שלך, אבל לטובת הנכדה ויחסייך איתה, עדיף לא לנקוט בחרמות וניתוקים, אלא לאמץ יחס סולידי של "כבדהו וחשדהו".

ביתך חיה את חייה על פי הבנתה, צרכיה ושיקוליה. היא זקוקה לך ככתף תומכת, ולא כזירת מאבק או ריצוי נוספת. הראי גדלות נפש, ביכולתך להניח בצד את עמדותייך האישיות, ולתמוך בה בדרכה, גם היא היא עושה טעות לדעתך. זו רק דעתי כמובן...

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו