מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפלה ודכאון- עזרה דחופהאנונימית19/11/2011
אני נערה בת 18, נמצאת במערכת יחסים עם בן אדם מדהים כבר במשך שנה וחצי
לא סתם אני אומרת שהוא בן אדם מדהים, כי יש לו לב זהב ובכנות שאין הרבה כמוהו
כל יום הרגשתי תודה ענקית על שפגשתי אדם כזה, עד השבוע שעבר.
עשיתי בדיקת הריון וגילינו שאני בהריון, באותו הרגע כאילו כל הציפיות והחלומות שלי נשברו,
אמא שלו התחילה לצעוק ולהשתולל, היא דיברה כאילו הפלה זאת האפשרות הכי ברורה,
היא האשימה אותי וכעסה, והוא הצטרף לצד שלה ולחץ עלי לעשות הפלה.
באותו הרגע הרגשתי כאילו ברק היכה בי.
מהרגע שהתחלנו לקיים יחסי מין הוא ידע היטב את ההתנגדות שלי להפלות,
אני רואה את זה בתור רצח.
תדמיינו לעצמכם איך זה לדעת שכל חיי יהיה לי פחות ילד אחד, שלא יקבל את ההזדמנות שלו לגדול ולהיות בן אדם. לקום כל בוקר בידיעה שאני הרגתי אותו, לא נתתי לו את ההזדמנות שמגיעה לו.
אחרי שההלם הראשוני עבר, ההורים שלו המשיכו לדבר איתי כאילו הפלה זאת האפשרות היחידה והמובנת מאליו אבל הוא הצטער ודיבר איתי בהגיוניות, הסביר לי שהוא לא רוצה כרגע ילד, ובספק שאנחנו נצליח לגדל אותו מכיוון שלי יש חרדות חברתיות שגורמות לי לקושי למצוא עבודה, והוא נמצא בצבא עם משכורת של 300 שקל לחודש, אבל הוא אמר שהוא דואג לבריאות שלי ואם תיהיה סכנה כלשהי או שהתאריך יהיה גדול מכדי לבצע הפלה בעזרת גלולות (כירורגית), אנחנו נשקול שוב את האפשרות. הוא אמר שאם באמת חשוב לי להשאיר את הילד הוא יתמודד עם זה, למרות שזה ישבור אותו לגמרי, אבל הוא מוכן לעשות הכל כדי להתמודד עם הבחירה שלי, ושזאת הבחירה שלי. באיזשהו שלב הוא הציע שנמסור אותו לאימוץ, והגבתי מאוד קשה, הוא מיהר להצטער ולהסביר שהוא לא באמת חשב על זה, אבל כל התגובה הראשונה שלו, וההצעה המפגרת הזאת, נחרטו כל כך עמוק בי שאני מרגישה שכל המערכת יחסים שלי, הביטחון שלי בו, הכל השתנה. כרגע אני מרגישה שאני כאילו אוהבת אותו ושונאת אותו בו זמנית. אני יודעת שכל בחורה יכולה לחלום על התגובה העכשווית שלו, כי לא הרבה חברים יראו את האופציה להשאיר את התינוק בכלל. היינו אצל הרופא וגילינו שאני ממש בהתחלה של ההריון, אולי בשבוע- שבועיים הראשונים, ותחילה ראינו את זה בתור סימן שאולי בכל זאת שיחק לנו המזל ונוכל לפתור הכל בגלולות.
אבל אתמול (יומיים לפני האולטרסאונד החוזר ושלושה לפני הועדה הרפואית) שוב עלו בי רגשות מעורבים, ודיברתי איתו על זה שאני רוצה להשאיר את הילד, הוא בכה והגיב על זה קשה, אמר שהוא גם לא רוצה להרוג אותו אבל הוא פשוט לא רואה אותנו מצליחים לגדל אותו. הוא היה נגד, וזה שבר אותי.
איך זה יכול להיות מצב של שחור ושחור? איך אפשר להתמודד עם ההחלטה הנוראית הזאת?
החלטתי לעשות הפלה כי לא רציתי לגרום להורים שלו לשנוא אותי עוד יותר, וכי אני אוהבת אותו יותר מדי מכדי ללכת נגד הרצון שלו, אבל עכשיו כשהוא שבר את כל הזכוכית שהייתה כנראה ביני לבין המציאות הדפוקה, אני מבינה שאני אפילו לא יודעת עם אני אוהבת אותו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אנונימית19/11/2011בעצם, אני כן מרגישה אליו אהבה, אני כן מכבדת אותו ורוצה את החיים שלי לצידו אבל בו זמנית אני מרגישה שנאה עזה כלפיו. אני אבודה, וחוזרת לדכאונות הישנים, לרצון לחתוך, לרצון להתאבד... אני מפחדת מההפלה הזאת, מפחדת מהמציאות שתיהיה אחריה, שבה אני אתמודד כל החיים שלי עם הידיעה שהרגתי אותו, לא נתתי לו הזדמנות. שאולי זה גם הסיכוי האחרון להשאיר את הקשר הזה עם החבר שלי?
הרגשתי צורך חזק לפרוק את זה, ולשאול אותכם איך ממשיכים מכאן?
ישבתי שעות באתרים וקראתי מאמרים על הריון לא רצוי, עניתי על השאלונים ששם, על מה שאני אפסיד וארוויח עם אני אגדל את הילד. יהיו לי הפסדים גדולים, אבל אני חושבת שאני מוכנה להתמודד איתם בשביל לתת לילד הזדמנות. אבל איך אני יכולה לעשות את זה לחבר שלי שאני אוהבת? להרוס לו את החיים, אני יודעת שהוא נגד לגמרי אבל הוא אומר שיתמודד עם כל החלטה שלי, ואם אני אביא את הילד הזה לעולם, הוא יצטרך להיות איתו... למרות שאני לא מחייבת אותו בכלל. אני שבורה, מבולבלת, אבודה, פניתי לעובדת הסוציאלית שלי למרות שזה היה הדבר האחרון שרציתי לעשות, והיא כרגיל התחילה להגיד לי שאני חולה, והכל חרא, ואני צריכה להתאשפז דחוף. וזה כל מה שאי פעם שמעתי ממנה, אפילו כשהרגשתי הכי טוב בעולם. אפילו כשבמשך חצי שנה לא חתכתי, רציתי לחיות, התמודדתי עם החרדה החברתית, היא אמרה שהכל רע. ועכשיו פניתי אליה והיא שוב רוצה שאתאשפז, ואני לא רואה סיבה, אבל מה שהיא אמרה כרגיל הצליח להוריד את כל הביטחון שלי לאפס.
בבקשה, אולי מישהו יודע איך אני ממשיכה את המערכת היחסים הזאת? מה אני צריכה לבחור? איך ייתכן שזאת בחירה של שחור או שחור, אין אמצע?
עזרו לי.... בבקשה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
אנונימית19/11/2011בבקשה אל תגידו לי שאני רק ילדה קטנה, אל תגידו שהכל יהיה בסדר ועוד יהיו לי ילדים.
רצח זה רצח, ולא משנה מה העמדה של האחרים כלפי הפלות, ככה אני רואה אותן.
ואני מכירה הרבה "ילדים" כמוני שהביאו ילדים, והם הסתדרו, הם אף פעם לא הצטערו.
אם לא הרגשתי שאני אחייב בזה את החבר שלי, ואפיל אותו ביחד איתי, אז לא הייתי שוקלת את זה אפילו, הייתי משאירה אותו. אבל כנראה שלחבר שלי זה לא עד כדי כך חשוב כדי לוותר על הכל, כמוני. והיו לי חלומות גדולים.
אני עייפה ומפוחדת, הלוואי שהוא היה עוזב אותי ונותן לי לגדל את הילד לבד, זה כל כך כואב שאני צריכה לבחור בהפלה בגללו, ובגלל ההורים שלו. והוא, שתמיד חשבתי שהילד הזה יהיה הרבה יותר חשוב לו מאשר לי. הוא טוען שהוא אוהב אותי, ושיום אחד נתחתן ויהיו לנו הרבה ילדים אחרים. איך הוא יכול להגיד משהו כזה? הילדים האחרים לא ימלאו את המקום של הילד הזה. נשבר לי הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגעתי להחלטה?
אנונימית19/11/2011כן יש אמצע, פשוט לשים קץ להכל, אבל אני לא מצליחה לאסוף את האומץ הדרוש. זה כל כך מפחיד, וגם ברגע הזה אני מרגישה לבד מתמיד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה ודכאון- עזרה דחופה - תגובה
רוני פרישוף19/11/2011שלום לך,
את נמצאת בצומת קריטית, שכל החלטה בה תשפיע באופן מכריע על המשך חייך.
ליבי איתך, עם לבטייך וייסורייך. אני מברכת אותך על הבגרות והאומץ לראות זויות מבט כל כך מרובות, ועל נחישותך להגיע להחלטה הנבונה.
בשלב זה, את חייבת לקבל ייעוץ ותמיכה יותר משמעותיים ממה שאנו בפורום וירטואלי צנוע זה יכולים להציע לך. אינני מכירה אותך ואת נסיבות חייך, וכל מילה שתכוון אותך לכאן או לכאן תהיה בבחינת חוסר אחריות משווע.
לא תארת כל גורם תמיכה והכוונה מסביבתך הקרובה, ובעיקר הורים. אני מקווה שיש לך כתובות אמינות להתייעץ איתן בסביבתך הקרובה.
כדאי לפנות לארגון "דלת פתוחה" שמציע פגישות פנים אל פנים בנושאים שאת מתמודדת איתם, ויוכלו לתת ייעוץ והכוונה לך, ולך ובן זוגך יחד.
אפשר להעזר בדחיפות גם במסגרת ייעוצית פרטית, שתוכל לתת לך מענה מיידי.
בהצלחה לך, את מוזמנת לשתף בהחלטתך ושלומך בהמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)