אשמח למענה - תודה מראש!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשמח למענה - תודה מראש!
    דותן
    23/11/2011

אני לפני גיוס. כשבוע וחצי לפניו. הקדימו לי אותו במפתיע. עכשיו , כשזה קרוב כלכך נתקפתי חששות ולחצים לסירוגין.אני נורא חושש מההתחלה החדשה הלא כלכך סימפטית הזאת למרות שזהו הכיוון שבחרתי. באופן כללי יש לי חרדות מהתחלות חדשות. אני ממש בבאסה שזה כל כך קרוב.הייתי מאוד רוצה לשמוע עצות כיצד להרגיע את עצמי שאני נתקף בתחושות הנל שבאות ונורא מפריעות לשלוותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח למענה - תודה מראש!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח למענה - תודה מראש! - תגובה

שחף ביתן
    24/11/2011

שלום לך,

אכן התחלות חדשות הן דבר מעורר חרדה, ובצבא רב הלא נודע על הנודע. זה בהחלט לא רגיש ולא במקום להקדים כך את הגיוס ללא מתן אפשרות להתכונן לבאות.
    עם זאת, הרי שהצבא אינו פועל בוואקום, וגם בו יש למי לפנות. אתה יכול לפנות עם הגיוס בבקשה לראות מישהו מבריאות הנפש בצבא. פגישה כזו לא מחייבת פגיעה בשירות שלך, וגם אינה בהכרח צריכה להיות סביב שירות או לא שירות. אלא אתה יכול לבקש שם עזרה עם החרדות ועם דרכי התמודדות עם החרדות.
    אכתוב גם כמה מילים על ההתמודדות עם החרדה, על אף שלא פירטת על החרדה שאתה חש ואיך היא מתבטאת. באופן כללי, כדאי לזכור שחרדה, מעבר למשמעויות הנפשיות שלה שכדאי לברר אותן לעומק, היא מנגנון פיזיולוגי אשר כמו כל דבר גופני הוא חולף. כאשר יש התקף חרדה כדאי לא להימנע מהמשך פעילות, אלא לזכור כי זהו מצב חולף וטבעי, ולהמשיך בפעילות. כמו-כן ניתן לתרגל נשימות עמוקות ומרגיעות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו