מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה להתייעץ עם מישהואורטל08/05/2007
שלום !!
יש לי בעיה ואני לא יודעת אם להעריך אותה כרצינית או סתם תקופה של פחדים.
השתחררתי מהצבא לפני חודש ואני מרגישה ממש פחד גדול לצאת לאזרחות.
בינתיים ההורים שלי לא לוחצים עליי בקשר לעבודה אבל אני יודעת שבעוד זמן קצר כבר יתחילו לשאול אותי או יותר נכון לדרוש ממני למצוא עבודה.
אני לא יודעת אם זה בגלל שתמיד קיבלתי כל מה שרציתי מהוריי או שמשהו לא בסדר אצלי.
יש לי מין פחד כזה להתמודד עם דברים.
למשל אני פוסלת על הסף עבודות שהמבחנים שצריך לעשות כדיי להתקבל אליהם, הם בקבוצות ושצריך לדבר בפני אנשים.
בצבא לא ממש הרגשתי את זה אבל תמיד היתה לי בעיה לדבר בפני אנשים למרות שאני מאוד חברותית וזה גם לא קשור למראה, כלומר אנשים נוטים להחמיא לי על המראה שלי ואני לא מבינה למה אני מסתגרת ככה.
האם יש פתרון לזה או שכל חיי אצטרך לפסול דברים רק מפאת חוסר בטחון לעמוד ולדבר בפניי אנשים?
בנוסף אני רוצה לעבוד בעבודות איכותיות ואני תמיד מפחדת שבגלל חוסר הבטחון אז לא יתרשמו ממני לטובה ויחליטו לא לקבל אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אורטל
הילה הראל08/05/2007את אומרת בעצמך שזו לא "סתם תקופה של פחדים" ושאת מכירה את עצמך ככזו שחוששת לדבר בפני קהל או בקבוצה. אז בעצם, אפשר לומר שענית לעצמך על השאלה הראשונה.
בכלל, עושה רושם שאת מודעת למה שקורה. את גם יודעת לומר שהקושי הזה חוסם בפנייך הרבה אפשרויות בחיים.
אז מה עושים?
יש כל מיני דרכים וכל מיני "פטנטים" להתמודד עם פחד קהל, חרדה חברתית וכדומה. לעניות דעתי, חשוב מאוד לעשות בירור קצת יותר עמוק כדי לברר מה הגורמים לחשש הזה שמלווה אותך. רק אחרי שמזהים את הגורם או הגורמים, אפשר להציע את הטיפול המתאים.
האם יש סיכוי שתוכלי לפנות לטיפול כדי לברר את העניין יותר לעומק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
אורטל09/05/2007הייתי רוצה לפנות למישהו מקצועי למרות שתמיד הדחקתי את העובדה הזאת מכיוון שבכלליות ובחיי היום יום, הבעיה לא מפריעה לי.
בנסיבות מסויימות כפי שציינתי, היא משפיעה עליי בצורה שלילית (כמו להתקבל לעבודות מסויימות).
כשדיברתי עם אנשים על הבעיה, חלקם היו אומרים לי שהמון אנשים בעולם סובלים מחוסר ביטחון כשזה מגיע לעמידה מול קהל ואולי בגלל זה חשבתי בלב שזה יסתדר עם הזמן או שזו בעיה שיש ליותר מידי אנשים ושטיפול הוא לא הכרחי.
אבל אתה צדקת באמת כשאמרת שאני מודעת לבעיה ולמה שקורה ולפעמים נראה לי שאני מודעת קצת יותר מידי.
הייתי רוצה להיות פחות לחוצה ויותר לתת לעצמי להשתחרר כי אני לא בן אדם סגור, אני פשוט מרגישה בטוחה בסביבה המוכרת לי.
אני בהחלט אשקול טיפול מקצועי.
בכל מקרה תודה על הזמן ועל תגובתך המהירה!!! :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
הילה הראל23/05/2007ואם את רוצה עזרה בבחירת טיפול מקצועי, את יכולה לציין באיזה אזור את גרה, באיזו קופת חולים את מבוטחת ומה האמצעים הכלכליים שלך (כלומר, האם את יכולה לממן טיפול פרטי או לא).
אשמח לעזור לך למצוא מסגרת מתאימה לטיפול עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הביישן למד...
רונן דוד09/05/2007
לפי דעתי את צריכה להתחיל בעבודות שלא מצריכות מבחנים מייגעים,
כמובן רק בתור התחלה, עד שתתפשי מספיק ביטחון.
יציאה מחממה כמו הצבא בדרך כלל לא פשוטה
ומחייבת אותנו לתקופת הסתגלות לאזרחות שהדרישות בה שונות.
אני בטוח שעם הזמן תרכשי ביטחון ותוכלי להתמודד עם פחד הקהל שקיבלת.
את בחורה צעירה ואני לא חושב שזה המקום להשליך התנהגות רגעית או זמנית על כל חייך.
אני בטוח שזה זמני וזה יעבור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)