דחוף ביותר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דחוף ביותר
    רדחוף
    07/12/2011

שלום לכולם !
    יש לי בעיה שאני תמיד חושבת על תנועת הראש כלומר טיקים ,בעקבות שראיתי
    אדם כזה ,כבר תקופה ארוכה הנ"ל ככה,,
    אני לא יודע מה לעשות ,מה לקחת ניסיתי לא לחשוב על זה ושום דבר .

כבר תקופה ארוכה, ובחודשיים האחרונים זה נהייה כבר מציק,מביך
    וגורם לי לי למבוכה צער,, בקיצור מחשבה טורדנית

הייתי אדם רגיל ככולם מאז ,,

מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף ביותר - תגובה

שחף ביתן
    07/12/2011

שלום לך,

לא ברור מהשאלה שלך מה בדיוק קרה? האם יש לך טיקים? האם ראית מישהו שיש לו טיקים ואת חוששת שיהיו גם לך?
    כן ניכר שאת סובלת, ומחשבות טורדניות יכולות להיות מאוד לא נעימות ולגרום סבל רב.
    מחשבות טורדניות הן מחשבות שחודרות למחשבה וככל שננסה להלחם איתן יותר, כך הן עקשניות יותר. יש ניסוי פסיכולוגי מפורסם שבו ביקשו מהנבדקים 'לא לחשוב על פיל לבן', אך ברגע שאמרו להם לא לחשוב על פיל לבן הרי שהם חשבו עליו בהכרח. כלמר, ככל שאנו מנסים שלא לחשוב על משהו כך נחשוב עליו יותר - שכן עצם הניסיון לא לחשוב עליו הוא כבר חשיבה אודותיו.
    הדבר הנכון הוא פשוט לתת למחשבות להסתובב בראש בחופשיות, עד שבסוף הן נעלמות מעצמן, וכך חוזר חלילה. אין בעייה עם המחשבות כשלעצמן, הבעייה מתחילה מהמחשבות על המחשבות - 'מה זה אומר עליי שאני חושב את זה?', למשל. אך למעשה מדובר בתופעה נפוצה למדי, שאין בה בעייתיות כשלעצמה. אך כאשר אנו מוטרדים מעצם קיומה, היא יכולה להפוך למטרד של ממש ולפגוע באורחות חיינו.

בנוסף, אפשר לנסות להבין את המשמעות של המחשבה הזו עבורך? מה החרדה הזו מבטאת? האם את חשה פגומה? לא רצויה? האם יש לך חששות מקשר שיוצאות דרך המחשבות האלו?

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו