מקווה לחוות דעתכם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מקווה לחוות דעתכם
    חסויה
    08/12/2011

אשמח לשמוע את חוות דעתכם,
    הבת שלי,בת 23 ומנהלת חיים עצמאיים, גרה לבד, מחזיקה עבודה וכו'
    מבחוץ בחורה נורמטיבית לכל דבר.
    הבעייה היא שיש לה "פיוז קצר" (בעיקר לאנשים הקרובים אליה) ומילה אחת לא במקום, והיא הופכת את עורה, מתפרצת, נכנסת להתקפי זעם, מקללת בקיצור הופכת לבחורה אחרת לגמרי. היא גם פרנואידית לגבי הקרובים אליה ובטוחה שכולם נגדה, מנסים לפגוע בה וכו'.
    הבעיה העיקרית היא שהיא לא מוכנה להודות שיש לה בעיה, היא ממש לא מוכנה לשמוע על טיפול (לא פסיכולוגי ולא פסיכיאטרי) ורק השיחה על הנושא גורמת לה להתפרצויות כי היא בטוחה שהבעיות הן אצל כל האחרים ולא אצלה.
    את רוב הכעס שלה היא מוציאה עלי. ואני מרגישה חוסר אונים וכמובן שאני לא רוצה לפגוע בחזרה בביתי.
    הייתי שמחה לשמוע מה התופעה הזו יכולה להיות? ואיך אפשר לעזור למי שלא רוצה לקבל עזרה?
    קיים אצלי תמיד החשש שהיא תפגע בעצמה. למרות שלא מדובר בחשש מבוסס כלל.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקווה לחוות דעתכם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקווה לחוות דעתכם - תגובה

רוני פרישוף
    10/12/2011

שלום חסויה,

מעודד לדעת שביתך מצליחה לקיים אורח חיים נורמטיבי ופורה בגילה הצעיר. נראה כי האוטונומיה וההגדרה העצמית חשובות לה מאד, ואולי מתוך המסע שלה לניפרדות עצמית, היא גם יורה חיצים, כמי שחרד, ושומר באדיקות, על גבולותיו ועצמאותו.

חשוב שתקפידי לחזק ולכבד את זהותה העצמאית, לפרגן ליכולותיה, ולהציג את דעותייך באופן שלא יערער על עצמאותה. (אימהות עלולות בלי משים להיות מתערבות, ביקורתיות או מגוננות, כאשר הילד רוצה לפרוש כנפיים, והדבר עלול לייצר קונפליקטים).

בד בבד, חשוב שתעמדי גם על הזכות שלך לקבל יחס מכבד וסביר. מיד עם קפוץ הפיוז, הכרחי שלא תיגררי להרמות קול, ותאמרי בתקיפות שאפשר לדבר, ולהקשיב, רק בטון דיבור ולא בצעקות וקללות. כל אינטראקציה אלימה צריכה להיפסק מיד, ובאמצעים רגועים ותקיפים, מבלי להיגרר לעימות.

לגבי ה"פרנויה" לא ברור האם מדובר במצב הפסיכיאטרי של אדם הבטוח שמנסים לפגוע בו, או מדובר במטאפורה לחשדנות שלה.

רצוי לפנות לטיפול יחד, כטיפול משפחתי לביתך ולך, ולחברי משפחה נוספים המעורבים. אין להצביע עליה כעל "בעייה" כי זה גורר התנגדות ועלבון מצידה. כמשפחה, יש לכם בעיה משותפת שכל אחד תורם את חלקו לה, ולכן טיפול משפחתי יכול להיות יעיל ולגייס את שיתוף הפעולה שלה. בטיפול תקבלו חיזוק לסמכות ההורית, ואולי גם תוכלו להבין יותר את שורשי המצוקה והפגיעות של ביתך (מן הסתם המצוקה שלא לא נוצרה יש מאין).

אפשר שגם את תיפני לטיפול או הדרכת הורים, ותבקשי ממנה להגיע לחלק מן הפגישות.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו