פחדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים
    רועי
    10/12/2011

שלום, בזמן האחרון אני מפחד הרבה מבתי סוהר ואישומים פליליים.
    לא עשיתי שום דבר, ואף פעם לא היתה לי הסתבכות עם החוק (אפילו לא דוח חניה), אבל התחלתי לקרוא על נושאים כאלה, ופתאום הבנתי כמה קל להעליל על אנשים שהם למשל אנסו או לקחו שוחד, וכמה תרגילים המשטרה עושה כדי להפליל חשודים גם כשהם חפים מפשע.
    קראתי מקרה על בחור אחד שלא עשה כלום ואיזו ילדה בת 6 זיהתה אותו בטעות בסופרמרקט בתור מי שאנס אותה, ואז הוא היה עצור חצי שנה ובחקירה הראו לו דוח פיקטיבי של די אנ איי (תרגיל חקירתי) שכאילו שייך לו, ומרוב לחץ הוא פרץ בבכי, והחוקרים האמינו שהבכי שלו הוא בעצם רגע של שבירה והודאה. בסוף בנס השופט הצליח לתקן את העוול ושחרר אותו, אבל מי יודע בכמה מקרים הנס לא קורה? אני דואג גם ממקרים אחרים כמו סכסוך גירושים שבו אשתי תעליל עלי ותעשוק אותי ותשאיר אותי חסר כל ובמרכזי קשר (ממה שהבנתי יש היום המון אלימות סמויה ומניפולציות נגד גברים), וגם דואג מסתם מקרים שאפגוש שוטר תנועה והוא ישפיל אותי ואני אעיר לו, ואחרי זה ישימו אותי בכלא לכמה חודשים עם רישום פלילי ויהרסו לי החיים. כל האינטרנט מלא במקרים האלה של עוולות כלפי האזרח הנורמטיבי, והתחלתי לפחד שאם יקרה משהו אף אחד לא באמת ישמור עלי . פעם אחת הייתי ליד תאונת דרכים והתקשרתי למשטרה לדווח על פצוע, ואף אחד לא ענה שם. רק אחרי 10 דקות התקשרתי למכבי האש ואז מישהו ענה סוף סוף. זה כבר מראה שאי אפשר לסמוך עליהם, נכון? איך יוצאים מהחרדות האלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים - תגובה

דניאל זק
    12/12/2011

שלום רועי.

אתה מתאר עולם מסויט, שבו דווקא התרחיש השלילי הוא זה שתמיד מתגשם. אין שום סיכוי להתפתחויות חיוביות בעולם כזה, מפני שהרע תמיד מנצח את הטוב.

השאלה היא האם העולם שלך הוא באמת כזה, האם במציאות תמיד התרחשו אצלך רק אירועים שליליים. נסה להכין לעצמך רשימה - אפילו ארוחת הצהריים שאכלת, או כל דבר אחר שקרה לך היום, יחייבו אותך להטיל ספק ברעיון שהכול אצלך שלילי. הנקודה החשובה היא שהשליליות מתרחשת בעיקר במחשבה הפנימית על האפשרויות העתידיות השונות, ולאו-דווקא במציאות.

שיטה אחרת לבדוק את אמיתותו של העולם השלילי כביכול, היא לשתף אנשים אחרים בתחושותיך. ככל שתהיה יותר בקשר עם אחרים כך תוכל לבחון איך הם תופסים את המציאות. בכל מקרה, ברור שכאשר נקלעים לחוויה בסיסית כמו זו שאתה מתאר, החיים לבד, מבלי לשתף אחרים בחוויה, הופכים לקשים ביותר.

אם אין את מי לשתף, אפשר לפנות לייעוץ מקצועי, פרטני או קבוצתי, ולהיעזר שם באנשים הממשיים שאותם תפגוש. מאחל לך שאכן תצליח, אולי בעזרתם של אחרים, לצאת מהחרדות שמתקיפות אותך כאילו מבפנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רועי
    12/12/2011

אני חושב שהחרדות עברו לי ואני מרגיש יותר טוב עכשיו, אולי פשוט היה לי יותר מדי זמן כי הייתי חולה וישבתי בבית כל היום, ועכשיו אני בריא ועסוק אז אין לי זמן להסחף בסרטים . קניתי גם טיפות הרגעה בבית מרקחת ולקחתי עד היום בבוקר. מהיום לא צריך כי כבר בסדר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו