מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה עם מישהישירן14/12/2011
לאח של חבר שלי יש חברה כבר שנה. מתחילת הקשר שלהם ועד לפני בערך שלושה חודשים לא היתה לנו אינטרקציה כלל ולכן לא היתה לי דעה עליה. לפני שלושה חודשים החלטנו 2 הזוגות לטוס לשבוע יחד בחו"ל ושם גיליתי שהיא אדם מאוד לא אכפתי, שתלטני, מניפולטיבי והכי גרוע - צבוע. יש לי הרבה בעיות עם צבועים ומכאן אני חושבת ה"רומן" איתה התחיל. אני מאוד אוהבת את אח של חבר שלי, ברמה שהוא כאילו אח שלי. הוא בן אדם מאוד ישר ותמים ואני מפחדת שהיא מנצלת אותו בטירוף כי ככה זה נראה לי, ומצד שני אני לא יכולה לדבר איתו על זה כי אני חוששת שהוא יפגע ממני והקשר יהרס.
היא אמרה לאמא של חבר שלי שהוא מאוד פגועה ממי שאני לא מתייחסת אליה כל כך, אני ממש הרגשתי רע עם זה והתנצלתי (אפילו שתכל'ס אני לא חייבת להיות חברה שלה) ולאחר מכן היא הלכה לאמא של חבר שלי שוב ואמרה שלא רק שלא התנצלתי אלא אני מתנהגת אליה עכשיו לא יפה ברמה האישית, כששוב-אין בינינו כמעט אינטרקציה.
אני מוצאת את עצמי עומדת באמצע בינה ובין אח של חבר שלי והבעיה היא שהיא מעכירה את היחסים ביני ובין אמא של חבר שלי שהיא כמו האמא השניה שלי.
מה אני עושה?
קשה לי לשחרר ממנה כי יש לי תחושה ממש רעה לגביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם מישהי - תגובה
רוני פרישוף17/12/2011הי שירן,
את מתארך ניצנים של בניית משפחה מורחבת. אמנם אינכם נשואים, אך הדינמיקה בין בנות הזוג של האחים היא כמו בין "גיסות".
משפחה מורחבת כוללת אוסף של אנשים שגדלו בסביבות שונות, בעלות מנטליות, ערכים, שפה וסגנונות שונים, אשר בכל זאת מנסים לייצר אחדות משותפת. מנהגיו והתנהלותו הטבעיים של האחד עלולים להראות כחריגות איומות בעיני האחר, אבל בכל זאת משפחה לא בוחרים, וצריך ללמוד לחיות (היטב) עם הקיים. הדבר דורש הרבה רצון טוב, מאמץ, ויתור, טקט ונימוסין, הקרבה והליכה לקראת האחר. בתמורה מקבלים תחושת שייכות, ערבות הדדית ו"גב" שהולך איתך ברגעי השיא והשפל.
עלייך לנהוג כעת בתבונה, בדיפלומטיה ובאיפוק. כבדי את בחירתו של האח של חברך, ונסי לראות את חצי הכוס המלאה באותה בחורה, הרי בכולנו יש גם רע וגם טוב. את יכולה לפנות אליה בנחת, ולהציע לשוחח ישירות, במקום לפנות לאמא של החברים. שאלי אם משהו מפריע לה, והביעי רצון ליחסים טובים. אם יש אפשרות שתמשיכו שתיכן לעתיד משפחתי משותף, לא כדאי להרעיל את היסודות.
כמובן שאין להשמיץ את בת הזוג בפני החבר שלה. את כן יכולה להתעניין האם הוא מאושר ומרגיש מסופק ביחסים. אולי שאלותייך יגרמו לו להרהר, אך בכך תצטרכי להסתפק.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)