מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קד"צ...אחת14/12/2011
היי, אני בת 18 ועדין לומדת ב-י"ב.
אז ככה, אתמול קיבלתי SMS מהצבא לקבלת מידע על מסלול קד"צ.
היום בבקר היתי בלשכת גיוס והציעו לי שם להיות נהגת, עד 12 טון.
קיצר הסכמתי.
כשבאתי הביתה אמרתי לאמא שלי והיא אמרה שהיא לא אוהבת את זה
ואמרה שאני אדם דכאוני וגם לא מרוכזת.
(הדיכאון אצלי זה לא משהו שנולדתי איתו אלא רכשתי בגלל הדברים הרעים שעברתי)
גם הודעתי לאחי ואחותי הגדולים אבל הם אמרו אחלה, ושאלתי אותם עם זה מתאים
למישהיא כמוני, והם ענו: למה לא. (הם גם יודעים שאני דכאונית)
ד"א עוד לפני הזימון קד"צ הזה, דיברתי עם הקבנית והם יודעים שאני דכאונית ופעם ניסיתי להתאבד.(כיום אני לא פוגעת בעצמי)
וגם בתחילת השנה היתה לי פגישה עם פסיכיאטרית והיא אמרה שאני בסדר, פשוט אני צריכה לסדר את החיים שלי כך שאהיה שמחה.
אז הענין לגבי התגובה של אמא שלי מטריד ומלחיץ אותי.. :S
אז מה דעתכם? למישהיא כמוני זה אפשרי לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קד"צ... - תגובה
רוני פרישוף14/12/2011שלום לך,
לצערי אני לא מכירה אותך מספיק טוב כדי להמליץ לך מה לעשות.
אני שומעת שאת נרגשת לקראת השירות, את אופטימית ויש לך מוטיבציה. אני מחזיקה לך אצבעות שתצליחי בכל מעשייך בצבא, ושיהיה לך שירות משמעותי ומהנה, שירחיק אותך עוד כמה צעדים מהתקופה הדכאונית.
תוכלי להתייעץ עם קב"נית בצבא, ולקבל ממנה הכוונה. אני מבינה את הרצון לשמור על סודיות, אך מצד שני ליווי של קב"נית יסייע להתאים לך את התפקיד ההולם לך ביותר. זה לשיקולך כמובן.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדהים
אלעד15/12/2011אמנם לא הייתי בקדצ בצבא, אבל יצא לי לראות בשירות כמה תאונות דרכים קשות שכללו משאיות כבדות.
יקירתי,
אם את דיכאונית ולא מרוכזת - תעשי טובה לעצמך ולאנושות - ואל תעלי על הכביש עד שתסדרי את הראש.... בטח ובטח שלא על מפלצת של 12 טון.
יש מספיק תפקידים נחמדים ומעניינים בצבא עבור בנות שלא כוללים סיכון של נהגי פרייבט והולכי רגל שרק רוצים לחזור הביתה בשלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלעד - מוכן לקרוא את מה שכתבתי לך?
סיגל (כינוי)16/12/2011... אלעד, קודם - חשתי עצבות, כשראיתי כמה כועס אתה על עלות הפסיכולוגים ומשתמש בביטויים שלא עשו לי טוב. עכשיו- אני מחייכת. אתה ממש חמוד. למה מחייכת? כי נדמה לי, שכדאי מחר לקום בשש.. לפתוח את החלון.... ולראות את זריחת השמש... להאזין לצפצוף של ציפור על הגדר.... להכין כוס קפה ולומר: בוקר- טוב. יום חדש הגיע... בוא נראה אילו דברים חיוביים מזמן לנו יום שישי הקרוב... ....האמן לי אלעד. בעוד כשישים שנה (או פחות...) - לא אני, לא אתה, ואפילו חלק גדול מהשכנים שלך - לא נהייה פה בחיים. אז קח לך אולי (אני רק מציעה..) טבליה של שוקולד... וחייך. כי היום אנו עדיין כאן.. וכדאי לנצל זאת. לא? ב הצלחה! סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
אלעד16/12/2011תודה על ההמלצות לחשיבה אופטימית.
אני חושב שצריך למצוא את האיזון בין טבלית השוקולד והשמיים הכחולים והיפים שבחוץ, לבין עירנות ותגובה לעוולות חברתיות.
כשאנחנו רואים עוולות מקרה כמו זה של עושק מטופלים כשיטה, אנחנו לא יכולים לטמון את הראש בחול ולהתעלם.
בזמן שאנחנו שותים קפה ומסתכלים על הציפור המצייצת, יש מישהו שמרוויח 400 שקל על שעה בקליניקה, בזמן שמישהו נאלץ לנקות רחובות במשך 3 ימי עבודה בשביל לממן את חייו הטובים של הראשון. ככה החברה שלנו נראית - והפנים מכוערות מאד במראה.
האם אנחנו לא נהיה שותפים לעוול באדישות אם נתעלם מזה ונפטור את זה כ"אלעד אתה ממש חמוד" ? (לא שאכפת לי יותר מדי מכבודי האנונימי ברשת, אבל הרמת העיקרון...)
והאם אנחנו לא עושים נזק לילדינו ונכדנו שיחיו פה בעוד 60 שנה, במחדלנו , כשאנחנו אומרים "אחרי המבול"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אחת16/12/2011האמת היא שנהיגה בשבילי נשמעת כיפית וזה, יכול להיות שזה אולי אפילו
יגרום לי לשכוח מהדיכאון (אין לי מושג עד כמה)...
כשאני מסתכלת על זה, פיזית אני בסדר גמור, הרי אין לי כל מחלה
שתגרום לי להתעלף מול ההגה וזה.
אני גם לא שתיינית או מסוממת.
וכשהייתי קטנה יותר מאד רציתי שיהיה לי משהו לנהוג בו:)
בימים אלו פשוט החלטתי להפנות יותר את הגב לזה בגלל
שלמשפחה שלי אין כזה הרבה כסף, הרי גם ככה משקיעים לי הרבה כסף בלימודים.
אז די ויתרתי על ללמוד לנהוג, למרות שראיתי שכמה ילדים שאני מכירה כבר לומדים לנהוג.
אבל תכלס, נראה לי אני באמת אתיעץ עם הקבנית ואראה איזה עוד תפקידים יש בשבילי, לדעתי נהיגה זה נחמד אבל אני רוצה לדעת שאני לא מסוכנת, ומעמידה את עצמי בסכנה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה
אלעד16/12/2011תתייעצי הרבה, ואל תעלימי מידע ככל שזה נוגע לאחריות כבדה על חיי אדם.
דרך אגב,
לא הייתי נהג בצבא אבל יצא לי לפגוש המון נהגי משאיות צבאיים ולדבר איתם.
זה תפקיד מאד קשה ושוחק ולא מהנה, והחומר האנושי הוא לא הקצפת של צהל (בלי לפגוע, יש חבר'ה יותר טובים במקומות אחרים)...
אם את רוצה לשמוע את דעתי אז כדאי לך לוותר על המקצוע הזה ולמצוא משהו קצת יותר מעניין וסימפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)