מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר רגשי עמוקמריה15/12/2011
שלום. אני גרושה +2 גדולים נמצאת בזוגיות 15שנה, מתוכם 8שנים אנחנו חיים יחד.אני אדם שזקוק לקשר רגשי עמוק ויציב. חשוב לי מאוד "ביחד",כמוון לא מבטלת את האני האישי, הבעיה שמלווה אותי כל השנים בזוגיות זו, זה שבן זוגי לא יציב , יש לו צורך לניתוקים רגשיים פעם זה לשבוע, פעם זה לחודש,או לכמה ימים. בתדירות גבוהה -לפחות בשבלי,בדרך כלל ניתוקים מלווים בדאון-או שדאון מלווה בניתוקים. יש לי תחושה שבן זוגי סובל מפחד באנטימיות. כשה הכל בסדר אני מרגישה את הקשר שלנו מאוד עמוק , קירבה, כמו גוף אחד. אך מצב לא רציף גורם לי לתיסכולים רבים .גם מבחיה מינית - סקס בממוצה פעם בחודש לא מספיק לי. כך שאני מרגישה שאני רודפת אחרי בן זוגי - במובן מיני, תקשורת, זמן איכות משותף.מרגישה שאני עוספת פרורים במקום להינות מלחם שלם.חשוב לציין שכאשר יש ביננו חיבור - יש לי כל מה שאני צריך- סקס נהדר,שחות עמוקות, זמן יחד מרתק.אבל שוב -לא יכולה לסבול את החוסר יציבות. לאחרונה אנחנו פנינו לפסיכולוג-כל אחד בניפרד (לאותו מטפל) ומאז בןזוגי נכנס למשבר וגם לי ניגמרת סבלנות להמתין ולכוון זוגיות למקום טוב יותר( בן זוגי פסיבי מאוד).האם אפשרי לשנות מצב? אנחנו כבר לא ילדים -אני בת 45, הוא 55, האם לא מאוחר מדי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר רגשי עמוק - תגובה
דניאל זק16/12/2011שלום מריה.
את מתארת התלבטות אמיתית שמקשה עלייך להחליט - האם להסתפק ברגעים הנפלאים שיש לכם ביחד ולקבל את חוסר היציבות של בן זוגך, אולי גם את הפסיביות, כעובדת חיים נתונה? האם תוכלי להצליח לשנות אותו, מתוך מטרה שהקשר ביניכם יתקיים יותר בהתאם לצרכייך? האם כדאי לוותר כבר עכשיו, אם במילא אין סיכוי שמשהו אצלו ישתנה?
השאלות הללו מצריכות בירור יסודי ביניכם, והרעיון ללכת לטיפול הוא רעיון מצוין, אבל למה לא לנסות שניכם ביחד? במקרה כזה תהיה לכם מסגרת מובנית וקבועה שבה תוכלו לדבר האחד עם השני על הדברים הללו. הייתי מאד ממליץ לנסות.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר רגשי עמוק-המשך
מריה16/12/2011תודה על תגובה. למה לא לפנות לטיפול זוגי? בעבר הינו, כמה חודשים ותהליך גרם לבן זוגי להיכנס במשבר רצני.ובסופו של דבר הוא עסה דברים מאוד רעים( "לקח" כסף בלי רשות מילדי...)עמדנו להפרד-אני יוזמתי.בסוף נישארנו כמוון האו עסה הכל כדי אני וילדי ניסלח לו.(שינוי היתנהותי) יש לו בעיה שקשורה לאבא שלו- אבא מזמן כבר לא בחיים, אבל הוא עדיין סוגר חשבון איתו-לא לעסות דברים שאבא היה מצפה שיעסה. אבא של בן זוגי היה יש עסקים מוצלח מאוד,וגם ציפה שבן זוגי יהיה יורש של אמפריה שלו אך בן זוגי התרחק מזה. לדעתי בן זוגי צריך להפסיק להילחם עם תחנות רוח,להיתפתח,להיתבגר אולי.זאו סיבה שדחפתי אותו ללחת לטיפול.אלי בהמשך נגיע יחד, אם לא ניפרד עד אז.חשוב לציין שגם לי יש כמה בעיות שאני מאוד רוצה להתפטר מהם - חרדות ופחד נטישה אני בטיפול כבר כשנה וחצי ויש שיפור אנק.האם נכון שכל אחד ינסה "לינקות" את הנישמתו ולאחר מי כן לינסות ליחבר.או שתהליך "ניקוי" יכול להפריד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר רגשי עמוק-המשך - תגובה
דניאל זק17/12/2011שלום שוב.
נשמע מדברייך שאת אכן נעזרת במסגרת טיפולית, וטוב שכך. טוב שיש לך מקום לברר את השאלות שאת מפנה כאן, ולעצמך, בנושא הקשר עם בן זוגך. אכן, נשמע שזה קשר מורכב, שמעלה אצלך את הספק האם יש להמשיך אותו, והאם את ממשיכה אותו בעיקר בגלל שיש לך חרדת נטישה.
הייתי ממליץ לך להמשיך ולהיעזר במסגרת הטיפולית שבה את נמצאת. בקשר לבן זוגך, כמובן היה רצוי שגם הוא יהיה בטיפול. הבעיה היא שמידת ההשפעה שיש לנו על החלטות של אחרים ועל שינויים של אחרים היא מוגבלת. אי אפשר לעשות שינוי בשביל מישהו אחר, וגם את הנושא הזה (ואולי את הקושי שלך לקבל עובדת חיים זו) הייתי מברר בטיפול שבו את נמצאת.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי מועיל לזוגיות זה....
מנסיון....05/01/2012תשמרו טהרת המשפחה- ז"א, אי- קיום יחסים כשאת במחזור ואחרי זה לספור שבע ימים ורק אז לקיים יחסים... תנסו.... זה מועיל... מפרה את הזוגיות... מחזיר את התשוקה... ונותן לשניכם זמן של " ספייס"' כל אחד לעצמו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)