התייעצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • התייעצות
    איתי
    19/12/2011

    שלום,
    אני בחור בן 27. הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם. אני עובד בחברה בתור נציג שירות לקוחות, מזה חודשיים. אני שם לב, בעיקר כעת וגם בקומות עבודה שעבדתי בהם בעבר, שיש סיטואציות בעבודה שבעטיין אני חווה תחושות שונות, שהן קשות עבורי וגורמות לי סבל רב לאורך זמן. למשל, אם מישהו מהעובדים (תלוי מי) מבקש ממני לבצע מטלה מסוימת, ואם אני אחשוב שאת המטלה הזו גם הוא יכול לבצע אך למרות זאת אני הסכמתי - אחוש תסכול רב. יתכן שאפילו בעת הבקשה שלו ארגיש מתח וחוסר אונים אם להיענות או לא. כמובן תלוי מי העובד ומה התחושה והדיעה שלי לגביו. התחושות הקשות עולות בי בד"כ כאשר מדובר בעובד שאופיו לא מוצא חן בעיני מסיבות כלשהן. (למשל אם העובד שנתן לי לבצע מטלה כלשהי הוא אדם רכלן, צבוע, שיפוטי, ביקורתי מדי - ארגיש תחושה קשה כאשר אענה לבקשותיו ולא אתנגד. ארגיש פרייאר) אני שם לב שקשה לי להביע התנגדות לבקשות של אחרים, ואני תמיד נוטה לחשוב איך אצטייר אם אסרב. אני מרגיש כאילו אשלם מחיר אם אסרב. ולאחר שנעניתי לבקשה, וכאשר אני נענה לבקשות באופן מתמשך - אני מרגיש רע, והתחושה היא לא רגעית אלא מלווה אותי ימים ואפילו שבועות - תלוי במקרה. בפרט כאשר מדובר על משהו שהאחר יכול לעשות זאת בעצמו או שזה היה תפקידו. כאמור, ארגיש תסכול, פרייאריות, ארגיש שאני לא עומד על שלי. והתחושות הללו מלוות אותי כבר שנים וגורמות לי סבל נפשי רב. הייתי בטיפול נפשי בעבר אך לא השלמתי אות,( אבל אמשיך אותו בעתיד). הנושא הזה עלה בטיפול אבל לא הרגשתי שקיבלתי על כך תשובה או פיתרון לבעיה הזו. אני מניח גם שאין תמיד פתרונות ותשובות. לא עזבתי את הטיפול בגלל זה אלא בגלל שלא הרגשתי קשר כן ואמיתי עם המטפל שלי. חשבתי שהוא כל הזמן עומד מאחורי מסיכות כלשהן, ואולי טעיתי, אבל זה כבר נושא אחר. בעניין מה שתיארתי,יכול להיות שתייעצו לי לפנות חזרה לטיפול בעקבות הדברים שהצגתי, אבל הייתי מבקש דעתם מעבר לכך. תודה, רן.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • התייעצות - תגובה

    שחף ביתן
    20/12/2011

    שלום רן,

    אתה מתאר תחושות ומחשבות טורדניות שבהן כאשר אתה חש לא קרוב ולא בטוח באחר, אתה נוטה לחשוב על מניעים נסתרים, מניפולציות, ותחושה שבאופן כלשהו מסדרים אותך. אז אתה מצוי בקונפליקט האם להיענות לבקשות ולא לעורר כעס כלפיך, אבל להרגיש שאתה פראייר, או לדחות את הבקשות אבל אז להתעמת בצורה כלשהי.
    אני מתאר את התחושות שאתה מבטא, מבלי לשפוט מה מתרחש בפועל, כי על כך אין לי ידע, וגם נראה לי שזה פחות רלוונטי לתיאור החוויה שלך.
    נדמה לי כי דבר דומה קרה לך עם המטפל, שגם איתו חשת חוסר בטחון במניעיו, וחשת שאולי הוא שם מסיכות (אולי צבוע?).
    נראה כי החוויה הזו שלך שהאחר לא נגיש לך, לא ברור לך, ושאולי הוא בעל מניעים נסתרים, או אחרים מהגלויים, מלווה אותך ומעוררת בך קושי להיות בקשר ולנהל מערכות יחסים.
    מערכות יחסים דורשות בסופו של דבר אמון, וכאשר קשה לבסס אמון קשה לבסס מערכת יחסים, בעבודה, בטיפול ובחיים האישיים.
    נדמה לי כי זה משמעותי מאוד לתת מקום לחוויה שלך את הזולת כלא ברור וכלא נגיש, ולבחון מתי אתה כן חש בטחון? מתי לא? מה היה בעברך?
    מבחינה זו חבל שלא עלה בידיכם בטיפול לבחון את מה שהרגשת כלפי המטפל, שנראה כי גם שם השתחזרה התחושה שלך של חוסר אמון באחר. נראה כי אתה רגיש לסימנים שמעוררים חוסר אמון, והשאלה איך ניתן להתמודד עם זה? האם אפשר לאט לאט להצליח להביא את זה לידי ביטוי ובירור בתוך היחסים, ולא להשאיר את זה רק אצלך. כך אפשר יהיה לברר יותר - מה שייך לך? מה שייך לאחר? יחסים לרוב מורכבים מערבוב של השניים.
    אני מציע לך לנסות ולחשוב על הנושאים האלו, ואולי לשתף אדם קרוב שאיתו אתה כן חש אמון. כמו-כן לבדוק איך אתה יכול לבדוק את התחשוות שלך בפועל, ולא רק להשאר איתן לבד. נראה כי חלק מהסיבה שזה לא מרפה נובעת מכך שאתה נשאר עם הדברים לבד ולא מברר אותם יותר. כדאי לחשוב איך אתה יכול לברר בסיטואציות כאלו את התחושות שלך כלפי האחר?

    בהצלחה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו