שלום לכם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום לכם
    ע.
    27/12/2011

יש לי אח גדול בן 33.
    הוא מתמודד עם נכות פיזית, וכמו כן קשה להבין את הדיבור שלו.
    הוא אחד האנשים הכי אופטימיים ופעילים שאני מכירה.
    כמובן שזה דבר טוב.
    אבל לפעמים אני חושבת שאולי הוא חי בהכחשה או הדחקה קיצונית של המציאות שלו.
    כלומר, אם הייתי במצבו כנראה הייתי מדוכאת לגמרי - והוא שמח וטוב לב.
    אני חוששת שיום אחד האופטימיות שלו תיגמר - וברגע שהוא יבין את המציאות האובייקטיבית שלו - הוא יישבר.
    אני רוצה לציין שהוא שפוי לגמרי. לא מדובר באיזה התקף מאניה.
    תוכלו להביע את דעתכם הכנה על העניין?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכם - תגובה

דניאל זק
    27/12/2011

שלום שירה.

נוגעת ללב דאגתך לאחיך, ופנייתך לקבל עצה. אשתף אותך בכמה כיווני מחשבה שהתעוררו אצלי.

קודם כל, הלוואי על כולנו אופטימיות כזו, ואני מקווה שבמקרה של אחיך היא משפיעה לטובה על סביבתו הקרובה. יש משהו כריזמטי באנשים שטוב להם ושהם שופעים שמחה. אם כבר הגענו לעולם הזה, עדיף לחיות את החיים מתוך עמדה כזו, ובלי קשר לשאלה עד כמה היא "נכונה" או "מציאותית". ישנם מחקרים, אגב, שמראים שתפיסת המציאות של אנשים דכאוניים לגבי עצמם היא נכונה יותר, בהשוואה לאנשים שאינם דכאוניים. אז מה עדיף - להיות מציאותיים יותר ועצובים יותר, או להצליח לדחוק הצידה חוויות ותובנות פחות נעימות לגבי עצמנו ולהיות יותר מאושרים? טוב שיש מנגנון כזה שנקרא הדחקה.

דבר נוסף קשור בנושא הנכות הפיזית. עד כמה הנושא הזה רלוונטי? נדמה לי שישנם הרבה מאד אנשים בריאים מבחינה גופנית, שסובלים מאד מבחינה נפשית. ישנם כאלה שסובלים מלקויות גופניות כאלו ואחרות, אבל הרבה יותר בריאים מבחינה נפשית. נדמה לי שאין סיבה דווקא לקשור בין שני התחומים, במיוחד כאשר מדובר במצב פיזי שנולדים איתו (לא ברור במקרה של אחיך במה מדובר). בכל מקרה, אדם פעיל כמוהו עשוי לדעת איך לפעול נכון אם ירגיש צורך לקבל עזרה. את תהיי עם היד על הדופק, אני מתאר לעצמי, ותוכלי להציע לו לפנות לעזרה, במקרה של משבר פתאומי. גם כאן, משברים עלולים לתקוף כל אחד, ללא קשר דווקא למצב הפיזי.

ומעבר לכך, כדאי לחשוב על המרכיבים השונים שמבססים את העמדה שלך ביחס לאחיך. עד כמה מצבו משפיע עלייך, מציק לך בחיים שלך? האם את חוששת שיהפוך לנטל עלייך בשלב מאוחר יותר? האם הורייך נמצאים בתמונה, לוקחים חלק בטיפול בו ובדאגה לגורלו? איך מתחלק הנטל ביניכם בנושא הזה? השאלות הללו קשורות יותר לאופן שבו את מנהלת את חייך שלך, מול הורייך, מול אחיך, ומול אנשים אחרים שמחוץ למשפחה הקרובה. שאלות אלו, נדמה לי, חשובות מבחינתך לא פחות מאלו ששאלת לגבי מצבו של אחיך. אפשר לנסות לשתף בהן את הקרובים לך, כולל אחיך והורייך.

מאחל כל טוב לכולכם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו