מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משהו מוזר קורה ליאחת29/12/2011
היי אני בת 18, ומשהוא לא בסדר בריכוז שלי בשנתיים האחרונות, השנה בכלל.
אני יודעת שזה איכשהו קשור לבעיה פסיכולוגית...
משהו ממש ממש מפריע לי בתוך הראש,
כרגע אני צריכה ללמד למתכונת כלשהיא, אני יודעת שזה ממש חשוב ואני רוצה להיות
מוכנה, אבל אני לא יכולה להתגבר על עצמי...
אני ממש מרגישה פיזית שמשהו לא בסדר בראש, המוח שלי פשוט הופך
להיות מן מערבולת שמסתובבת בלי הפסקה! כל המחשבות רצות לי!
אני רוצה ללמד למחר אבל אני פשוט לא שולטת בזה,
נראה לי זה גם קשור לבעית השיכחה שהתפתחה אצלי... לא שכחתי דברים בצורה כזו בעבר.
יש למישו מושג מה קורה לי?:\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משו
אחת29/12/2011ואף אחד לא רוצה להקשיב לי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו מוזר קורה לי - תגובה
שחף ביתן30/12/2011שלום סופיה,
יש כמובן לשלול בעיה פיזיולוגית כלשהי. אבל מכיוון שאת אומרת שאת מרגישה שמדובר במשהו פסיכולוגי, ומכיוון שפנית לפורום פסיכולוגי אענה לך מן הפרספקטיבה הזו. זאת מבלי להסיר את האחריות לבחון את מצבך גם אצל רופא.
את כותבת מעט, אולי גם בגלל הקושי להתרכז, על מה שאת מרגישה ועל מה שמתחולל בראשך - מחשבות שמפריעות? מחשבות מסוימות? תחושת פיזור? האם זה קורה גם בתחומים אחרים מלימודים? האם זה מקשה עלייך באינטראקציות חברתיות? האם את מרגישה שקשה לך להתרכז בשיחה? והאם חשה מוצפת ברגשות שמסיחים את דעתך? כן הלאה.
על כל פנים, את כותבת שמשהו מפריע לך בראש. יכול להיות שאת מוטרדת מקונפליקט פנימי כלשהו, ממצב רגשי קשה, יכול להיות שיש אירועים נוספים בחייך שקשה לך לשים בצד, או אולי את מוטרדת מהלימודים, מהציונים שתקבלי, אולי קיימת חרדה, וכן הלאה.
חשוב להבין מה טיבה של ה"מערבולת שמסתובבת בלי הפסקה!"? מתי היא מתגברת? מתי היא נחלשת? אילו מחשבות מסתובבות? וכן הלאה.
בעיית השכחה יכולה לנבוע מכך שאת מוטרדת, ואז קשה לעבד, לקלוט ולשמור מידע חדש.
כדאי שתנסי לעצור רגע, לא לחשוב על מה את צריכה, מה את חייבת וכן הלאה, אלא להיות רגועה וקשובה למה שרץ בראש. לא להלחם במחשבות, אלא להיפך לתת להם להגיע באופן חופשי ואז לנסות לעקוב אחר המחשבות, אולי אפילו לרשום אותן, ולראות מה עולה? מה חוזר? האם אלו מחשבות מסודרות? מקוטעות? כך תוכלי ללמוד יותר על מה שקורה בתוכך.
כדאי לשתף אדם נוסף, קרוב, במה שעולה. כך תוכלי לברר מה מטריד אותך ומסיח את דעתך? בתהליך טיפולי תוכלי לעשות זאת עם איש מקצוע שיוכל לעזור לך להבין מה קורה לך, ולהציע עזרה למוטרדות שלך.
בהצלחה
שחף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)