מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעצהבחורה מודאגת30/12/2011
אני בת 20 ובמערכת יחסים ארוכה. חבר שלי שיתף אותי פעם בטראומת ילדות קשה שהייתה לו. לאחרונה הוא אומר שהוא כבר לא מרגיש מושך ורוצה לצמצם את האכילה שלו לארוחה אחת ביום, כדי לחזור להיות יפה בשבילי. ניסיתי להסביר לו שאני נמשכת אליו ואוהבת אותו כמו שהוא, ושזה ממש לא בריא ופוגעני לגוף שלו. אבל הוא לא רואה את החומרה שבעניין. בנוסף אני בטוחה שהבעיות בדימויי העצמי שלו קשורות לטראומה שעבר בילדותו. איך אוכל לעזור לו להבין את הסכנה שבאי אכילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעצה - תגובה
דניאל זק01/01/2012שלום לך.
דברייך באמת נשמעים מדאיגים. מפחיד לראות עד כמה נימוקים רציונליים אינם תמיד מצליחים לשכנע מישהו שננעל כבר על רעיון מסוים, ולא חשוב כמה בטוחים שהוא טועה וכמה מנסים לשכנע אותו בכך. התחושה היא בוודאי קשה - את איתו, בת זוגו, ובכל זאת ידייך קצרות מלהושיע.
ייתכן מאד שהחבר היה יכול להיעזר דווקא בגורמים חיצוניים, שיכולים להוות בשבילו סמכות מקצועית. אפילו רופא משפחה יכול לשמש כגורם כזה. האם יסכים ללכת ולהתעייץ איתו? האם אחרים בסביבה שלכם מודעים להחלטה שקיבל - הוריו? חבריו? אם יסכים לפנות לטיפול נפשי, זו יכולה להיות מסגרת מתאימה עבורו, במיוחד בהקשר של מאורעות העבר שרמזת עליהם בדברייך.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לפתוח את נושא האכילה, רק בהסכמתו של החבר, ולשתף בו אנשים נוספים שקרובים לכם. כך יש סיכוי גבוה יותר שמשהו ישתנה לטובה.
מאחל לשניכם הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)