זקוקה לעצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה
    בחורה מודאגת
    30/12/2011

אני בת 20 ובמערכת יחסים ארוכה. חבר שלי שיתף אותי פעם בטראומת ילדות קשה שהייתה לו. לאחרונה הוא אומר שהוא כבר לא מרגיש מושך ורוצה לצמצם את האכילה שלו לארוחה אחת ביום, כדי לחזור להיות יפה בשבילי. ניסיתי להסביר לו שאני נמשכת אליו ואוהבת אותו כמו שהוא, ושזה ממש לא בריא ופוגעני לגוף שלו. אבל הוא לא רואה את החומרה שבעניין. בנוסף אני בטוחה שהבעיות בדימויי העצמי שלו קשורות לטראומה שעבר בילדותו. איך אוכל לעזור לו להבין את הסכנה שבאי אכילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה - תגובה

דניאל זק
    01/01/2012

שלום לך.

דברייך באמת נשמעים מדאיגים. מפחיד לראות עד כמה נימוקים רציונליים אינם תמיד מצליחים לשכנע מישהו שננעל כבר על רעיון מסוים, ולא חשוב כמה בטוחים שהוא טועה וכמה מנסים לשכנע אותו בכך. התחושה היא בוודאי קשה - את איתו, בת זוגו, ובכל זאת ידייך קצרות מלהושיע.

ייתכן מאד שהחבר היה יכול להיעזר דווקא בגורמים חיצוניים, שיכולים להוות בשבילו סמכות מקצועית. אפילו רופא משפחה יכול לשמש כגורם כזה. האם יסכים ללכת ולהתעייץ איתו? האם אחרים בסביבה שלכם מודעים להחלטה שקיבל - הוריו? חבריו? אם יסכים לפנות לטיפול נפשי, זו יכולה להיות מסגרת מתאימה עבורו, במיוחד בהקשר של מאורעות העבר שרמזת עליהם בדברייך.

בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לפתוח את נושא האכילה, רק בהסכמתו של החבר, ולשתף בו אנשים נוספים שקרובים לכם. כך יש סיכוי גבוה יותר שמשהו ישתנה לטובה.

מאחל לשניכם הצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו