לעזור לחברה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לעזור לחברה
    ליהי
    01/01/2012

היי כולם, רציתי להתייעץ לגבי נושא שכבר מטריד אותי כבר הרבה זמן לגבי חברה הכי טובה שלי סיפרה לי שהיא מזיקה לעצמה
    וזה כבר נהפך ליותר מדבר אחד שמזיק לה
    זה התחיל בשריטות על היד ובאזור הכתפיים והגיע למצב שהיא שהיא גם משתמשת בסכין אבל לא חותכת ורידים והיא לא מנסה למות .היא אומרת שהכאב גורם לה לשכוח את הכאב הפנימי שלה או כמו שהיא מתארת החור בלב הזה שמלווה אותה כבר חצי שנה.
    היא ילדה טובה בסה"כ היא באה ממשפחה טובה ויש לה חברים שעומדים לצידה תמיד בטוב וברע
    אבל בכל זאת יש לה נטייה להזיק לעצמה וזה רק מחמיר עם הזמן
    זה כבר לא מתבטא רק בלשרוט ולחתוך זה גם לדחוף אצבעות לפה כי יש לה מצפון שהיא אוכלת ודיאטות מסוכנות, ימים שלמים של צום כי זאת הדרך בשבילה לרזות כמה שיותר בכמה שפחות זמן , הביטחון עצמי שלה ברצפה והיא נורא מזיקה לעצמה בעקבות זאת לא רק חיצונית גם פנימית יש לה כל מיני מחשבות כל הזמן מה חושבים מה אומרים אם אני יעשה ככה כל צעד שלה מחושב לפי אחרים . בין הסיבות העיקריות שהיא עושה את זה לעצמה זה בגלל החבר הקודם המערכת יחסים שלהם לא הייתה יציבה ולבסוף הוא הפסיק לאהוב אותה והיא הייתה מאוד תלויה באהבה שלו בגלל זה אני טוענת שהיא צריכה מישהו , אבל לה עדיין קשה לעבור הלאה ממנו ,לפעמים זה נדמה כאילו הוא הפתרון היחידי למצב הזה אם הוא רק יחזור אלייה אבל אני ממש רוצה לקוות שלא שזה לא ככה שלא הכול תלוי
    אני כבר דיברתי עם אמא שלה
    והילדה תקבל יעוץ פסיכולוגי בקרוב
    אבל אני לא מאמינה שזה יעבור תוך שנייה
    זה תהליך ארוך , אני רוצה שהמצב יפסיק כמה שיותר מהר ושהיא תחזור לעצמה ותפסיק להזיק לעצמה אז מה עושים במצבים האלה?אני מתחננת לעזרה .
    תעזרו לי לעזור לה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לעזור לחברה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעזור לחברה - תגובה

רוני פרישוף
    01/01/2012

שלום קיקה,

איזו חברה טובה את, שאת ככה דואגת, מתעניינת ורוצה לעזור מכל הלב. התמיכה הטבעית שלך, שאותה את נותנת בשפע, היא התרופה הכי טובה שאת יכולה להגיש לחברה שלך. את נותנת לה אוזן קשבת, לא שופטת אותה, מבינה לליבה, מעודדת ומראה לה את הצדדים החיוביים שלה, זמינה בשבילה ומראה לה אהבה וקבלה. אני לא מעלה בדעתי מה עוד את יכולה לתת ולהציע, נשמע שאת נהדרת בדיוק כמו שאת.

מעולה שדיברת עם אמא שלה, זו העצה שהתכוונתי לתת לך, ואני שמחה שחשבת על זה וכך עשית. טיפול פסיכולוגי הוא המסגרת המקצועית המתאימה שתעזור לחברתך להתגבר על קשייה. נכון שזה יהיה כנראה תהליך ארוך עם עליות ומורדות. חשוב שתגלי סבלנות, ותמשיכי להיות שם בשבילה לאורך זמן.

אני מקווה קיקה שגם לך יש חברות טובות נוספות, ושגם לך יש אוזן קשבת וכתף תומכת. יכול להיות שהחברות שלכן בשלב מסויים תתיש אותך או "תרוקן" אותך, כי זה קשה לתמוך במישהו לאורך זמן, שמתקשה להעזר. חשוב שגם לך תהיה את התמיכה שלך, ושלא תצפי מעצמך "להציל" את חברתך, את זה השאירי לאשת המקצוע.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו