מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצוקה נפשית בבקשה תקראו ותעזרו ליאנונימית04/01/2012
שלום
אני בת 21, אחרי צבא, כרגע לא עושה כלום בחיי. לא עובדת, לא לומדת, בקושי יוצאת, אני כמעט יום וכל היום בבית, השינה שלי הפוכה, אני ערה כל הלילה וישנה כל היום עד הערב. אני לא רוצה בכלל ואין לי חשק לישון בלילה.
אני מרגישה ממש חזק שאני חולת נפש ואני מסתירה את זה עמוק בתוכי כי אני מפחדת לספר לאנשים יותר מידי איך אני מרגישה כדי שלא יבהלו ממני ויברחו ממני. וגם כי אני נורא מתביישת וזה מביך אותי.
אני נורא מתוסבכת ואני מזדהה עם יותר מידי דברים שקשורים במחלות נפש.
במקום לספר מה אני מרגישה אני פשוט אגיד ש99% של התסמינים של חרדה חברתית נכונים לגביי. אני בטוחה שאני סובלת מזה. אני נורא לחוצה מאנשים , גם חדשים וגם שאני מכירה, אני מפחדת להיות במצב של אחד על אחד בעיקר. אני מרגישה נורא משעממת ולא מעניינת. אני תמיד מרגישה שבוחנים אותי ותמיד כאילו לא רוצים אותי בסביבה אפילו אם זה לא נכון. כל משפט שני שאני אומרת אני מתחרטת עליו ומרגישה מפגרת. לפני כל דבר שאני עושה או אומרת אני חושבת 50 פעם בראש אם להגיד ואיך ומה לעשות.
אני נמנעת מפגישות חברתיות בגלל זה,
מתקשה להחזיק במסגרת של עבודה. זאת אומרת, אני מתחילה לעבוד כי אני חייבת כסף כי המצב הכלכלי לא טוב, ואחרי זמן מאוד מאוד קצר מתפטרת.
אני אפילו מפחדת להתחיל ללמוד בגלל הסיבה הזאת.
אני לא בטוחה בשום דבר שאני עושה.
אין לי ביטחון עצמי בכלל, ואני מרגישה תמיד נחותה מהשאר.
אני מרגישה חסרת חיים,
אין לי הרבה חברים ואין לי עיסוקים בכלל.
יש לציין גם שאני בן אדם מאוד עצבני וחסר סבלנות כלפי אנשים וכלפי כל דבר.
אני נורא דיכאונית ומזדהה מאוד עם התסמינים של דיכאון קליני.
בנוסף לכך פעם בהמון זמן יש פתאום יום שאני מרגישה שאני מלכת העולם ושטוב לי ולא מבינה איך אני יכולה להיות עצובה בכלל, מרגישה שאני הכי יפה והכי מצחיקה והעולם יפה וצריך לנצל אותו, ומתה מפחד שההרגשה הזאת תחלוף, אבל בום, כעבור כמה שעות זה באמת חולף ואני חוזרת להיות הבן אדם המדוכא והמנוכר שאני.
יש המשך קטן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לבעיה.. בבקשה תסלחו לי שזהארוך
אנונימית04/01/2012יש לי חבר שאני בכלל לא מבינה למה הוא אוהב אותי ואיך הוא נהנה איתי בכלל.
אני חושבת להפרד ממנו בגלל שאני לא רוצה "להכניס אותו לתסבוכים שלי" , אני לא רוצה שהוא יענש בגלל שאני כזאת דיכאונית וחרדתית מהחברה. אני לא רוצה לספר לו יותר מידי על זה כי אני לא רוצה להכניס אותו לזה ולעשות לו רע. מפחדת שהוא לא ידע איך להתמודד איתי ושיחשוב או יבין שאני משוגעת או משהו כזה.
נמאס לי ואני מרגישה חוסר טעם לחיים שלי. באמת שאין לי כלום ורע לי. אני לא מצליחה בשום דבר ואני כל כך חסרת ביטחון עד שאני מרגישה שרואים את זה כלפי חוץ גם אם עומדים 5000 קילומטר ממני.
אין לי כסף לטיפול פסיכולוגי ואני לא יודעת מה לעשות, כי יש לי כבר מחשבות אובדניות בראש למרות שאני לא רוצה למות ומפחדת מזה אבל כבר אין לי טעם בחיים ולא טוב לי בלשון המעטה..
סליחה על החפירה הענקית אבל אני מרגישה מצוקה גדולה כבר זמן רב מאוד וזה כך כבר שנים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מזדהה..
ענת26/05/2012היי אני ממש מבינה על מה את מדברת.. אני מרגישה שתיארת בדיוק את הבעיות שקורות גם לי. אני לא פסיכולוגית או יועצת, אבל אני כן יכולה לתת לך כמה עצות וטיפים שיעזרו לי להתמודד עם כל מה שעובר עליך, והלוואי וזה יקל ויעזור במשהו: דבר ראשון, אני בת 26, אני כן יכולה להגיד לך בוודאות שככל שעובר הזמן הבעיה שלנו מתקטנת. החיים הם אוסף של חוויות מוצלחות מול לא מוצלחות, ככל שתצברי יותר חוויות של הצלחה, ותישארי אופטימית, כך תלמדי להתמודד יותר טוב עם חוויות שיבואו לאחר מיכן ותהיי יותר שלמה עם עצמך ומרוצה. תתאמני כל הזמן על הביטחון העצמי שלך. תתחילי להאמין בעצמך, באמת, מבפנים. תחפשי את הנקודה הזו בתוכך, שבה את מאמינה בעצמך ללא תלות במה אנשים אחרים אומרים. היא קיימת. יש בך עוצמה פנימית שאת רק צריכה לתת לה לצאת החוצה. תתאמני כל יום על להגיד לעצמך דברים טובים מול המראה ובכל מקום. תתאמני על להסתכל לאנשים בעיניים, ולראות שגם הם מפחדים לפעמים וגם הם רוצים בקרבתך. תבחרי את האנשים שאת מסתובבת איתם נכון ותסתובבי רק עם אנשים שמחזקים אותך ולא שופטים אותך. בכלל, תפסיקי לשפוט את עצמך, את לא יותר טובה מאחרים ואין אנשים שיותר טובים מימך, כולנו שווים. אם את מרגישה שהחרדה שלך מתחילה לעלות תנסי לאמץ טריקים שעוזרים להתמודד. לי מאוד עוזר לקחת נשימות עמוקות, לברוח שניה לשירותים להתאפס על עצמי. עוד דבר חשוב- גיליתי שאם אני משתפת חברים קרובים בבעיה שלי הם נורא מבינים ומנחמים, וזה לא שהפתעתי אותם עם מה שסיפרתי, הרי תכלס רואים עלי שיש לי את הבעיות האלה. לכולם יש חרדה ברמה כזו או אחרת, ויש לי חברה שאפילו נתנה לי עצות איך היא מתמודדת. ברגע שאני מרגישה שהחרדה שלי מתחילה לעלות אני פשוט חושבת עליה, ועל כך שנוח לי לידה, המחשבה עליה עוזרת לי להתמודד. המחשבה שיש מישהו מוכר באוקיאנוס של אנשים זרים האלה עוזרת לי לשמור על אופטימיות. תנסי את זה והכי חשוב, תנסי תמיד להיות עצמך, תמיד תהיי טבעית, אל תנסי להיות מישהי אחרת. בקשר למה שכתבת על כך שאת מרגישה שיש לך 99% מההפרעות- כל ההפרעות הנפשיות מופיעות במידה מסוימת אצל כל אחד מאיתנו, זה מופיע גם אצל אנשים בריאים. זה טבעי וזה בסדר, זה רק אומר שאת רגישה, זה לא אומר שיש לך את כל ההפרעות שבעולם. אף פעם אל תגיעי למצב שאת חושבת על להפסיק לחיות. עדיף קודם כל לאזור אומץ וללכת לטיפול לפני שאת מחליטה לסיים עם הכל. תמשיכי לעבוד על עצמך, (כלומר לעבוד על הבעיה שלך), תנסי לא לעשות סמים (מניסיון- זה רק עושה את זה יותר גרוע, למרות שלחלק זה דוקא יכול לעזור) מקווה שעזרתי ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוקה נפשית בבקשה תקראו ותעזרו לי - תגובה
שחף ביתן04/01/2012שלום אנונימית,
את מתארת מצוקה גדולה וכואבת מאוד סביב הנושא של קשר. דברייך מאוד נוגעים ללב, ואת מתארת אותם בבהירות ובעוצמה. נשמע שבבסיס דברייך עומדת החרדה להיפגע מהזולת, מהקרובים לך, עד כדי כך שאת מעדיפה לא להיות בקשר או לא להיות בקשר קרוב ואינטימי שהוא מפחיד יותר. לספר לחבר שלך או לאדם כלשהו על רגשותייך, זה להיחשף ולהיות פגיעה בפניו, ונראה כי את מעדיפה לשמור על ריחוק ואולי גם מראית עין של חוזק, כדי לא להסתכן בפגיעה.
אפשר לשער שאולי בסביבה הראשונית שלך לא הרגשת מחוזקת, קרובה, ומוחזקת. חווית פגיעות שגרמו לך באופן טבעי להתגונן ולרצות להסתתר מפני האפשרות של פגיעה. העוצמה שבה את מתארת את רגשותייך, המחשבות האובדניות, והקושי בתפקוד מצביעים על צורך בעזרה של ממש.
חשוב שתנסי להיעזר באנשים הקרובים לך, ולהעיז לשתף אותם במצוקה שלך ולבקש מהם תמיכה ועזרה. במקום להיפרד מהחבר כדי להגן עליו, ראוי לתת לו סיכוי לשמוע אותך ולהשאר איתך ולהיות איתך במצוקה שלך.
כמו-כן, רצוי מאוד לפנות לעזרה מקצועית. את יכולה לנפות למרפאה ציבורית לבריאות הנפש באזור מגורייך, שם תוכלי לקבל גם טיפול פסיכולוגי וגם להיות במעקב פסיכאטרי במקרה הצורך. ברור כי עצם הפנייה לעזרה קשה ומפחידה עבורך, ועל כן את מוצאת את עצמך לבד אל מול הקשיים שלך. אך חשוב ביותר שתעשי את הצעד של הפנייה לעזרה ושם תוכלי גם להתמודד עם החרדה מעצם הפנייה הזו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)