אנא עזרו לי- מבקש מעומק ליבי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אנא עזרו לי- מבקש מעומק ליבי
    עזרא
    07/01/2012

שלום רב לכם,

הנני עולה חדש-7 שנים בארץ, אני מציין זאת מתוך אמונה שיהיו לי שגיאות כתיב ובעיות בתחביר המשפטים בגוף ההודעה.

אז ככה, אני בן 26, סטודנט שנה ראשונה באחת האוניברסיטאות הטובות בישראל. מיד לאחר השחרור שלי מהצבא, קבעתי תכניות אישיות לעתיד שלי ועבדתי למשך שנתיים בתור מאבטח. אחת מהתכניות שלי היית לחסוך כסף ולחזור לספסל הלימודים כמה שיותר ( בגיל 24), כשהגעתי לגיל 24 נכנסתי ללחץ של החיים וכל יום שעובר אני מאבד תקוות והמוטיבציה שלי להגיע להישגים בחיים הולכת ופוחתת.
    היום כשאני כבר בן 26 אני לא מצליח להתמודד עם כל כך בעיות שהצטברו להם והבעיות שמציקות לי הן:
    1) התחלתי ללמוד חוג אותו לא אוהב כל כך, מאחר ולא התקבלתי למה שתמיד חלמתי שאלמד, עברנו כבר מעל חצי סמסטר ואני מרגיש שלא למדתי כלל.
    2) אין לי חברה כבר 3 שנים- ואין לי שום תחושה ורצון שתהיה לי, אני רוצה לציין כאן שכל כך הרבה בנות רוצות אותי בכל מקום שאני הולך אליו. פשוט קשה לי לשכנע את עצמי שאני חייב שתהיה לי חברה.
    3) אני לא מצליח לפתיח קשרים עם הסטודנטים שלומדים איתי בפקולטה ולמעשה אין לי חברים.
    4) אני אבדתי את תחושת הזמן, מרגיש שהיום עובר לו מבלי שאני חווה אזו שהי חוויה ואני לא מצליח לעמוד במשימות למודיים שאני מקבל מהמרצים כמו קריאת חומר והגשת תרגילים.

* אם תהיה לכם בעיה בהבנת המשפטים שכתבתי למעלה, אשמח לקבל הערה ולתקנה ככל יכולתי.

בבקשה תעזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי תומר

לילך
    07/01/2012

הי תומר

אני חושבת שאתה שופט את עצמך בחומרה. הכתיבה שלך ללא שגיעות כתיב בכלל, אבל אתה שופט את עצמך בחומרה גם בחיים בכלל, לא רק פה בפורום. שומעים ממה שאתה מספר שאתה מרגיש שנכשלת בלהשיג דברים שרצית וכבר אין סיכוי לשינוי ושיפור. אני מאוד מזדהה עם התחושות האלה, כי גם אני ייסרתי את עצמי והייתי בדיכאון בגלל שהרגשתי שנכשלתי בחיים, וזה שיתק אותי לחלוטין. לא הייתי מסוגלת לעשות שום דבר. אני מניחה שהייתי צריכה להגיע למצב שבאמת איבדתי הכל, ואז לא נשאר לי כלום לעשות חוץ מלהיות עם עצמי ולחשוב ( זה הדבר שהכי פחדתי ממנו תמיד ). כשזה קרה גיליתי שכשמגיעים למקום הכי נורא, מתברר שאפשר להתמודד איתו, ושהפחד מפניו הוא גדול יותר מהמצב עצמו. לאט לאט קמתי והתחלתי לאסוף את השברים, גם בעזרת טיפול. היום כבר אין לי שום יעדים, יש לי שאיפות וחלומות, אבל אני בעיקר מנסה להנות מהדרך, ולא ממה שיצא בסוף, וזה מרגיש אחרת.
    ממליצה לך בחום להעזר בטיפול כזה או אחר שיעזור לך עם הייאוש והפחדים והחרדות.
    אתה נשמע בן אדם מקסים (:
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לילך!!

עזרא
    08/01/2012

שמח לשמוע שיצאתי מהמצב ההרסני שאני חווה אותו בימים אלה. אפשר לדעת אזה טיפול לקחת בדיוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

עזרא
    08/01/2012

שמח לשמוע שיצאת מהמצב ההרסני שאני חווה אותו בימים אלה. אפשר לדעת אזה טיפול לקחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דביר

לילך
    09/01/2012

הי דביר ( סליחה על הבלבול בשם)

אני נעזרתי בטיפול פסיכולוגי בגישה דינאמית, אבל יש מגוון רחב של טיפולים וגישות. יש טיפולים מוזלים בסבסוד של קופות החולים ( אם יש לך ביטוח מושלם/מכבי זהב וכו'), יש גם טיפולים בחינם במסגרת מרפאות בריאות הנפש, אבל צריך בדרך כלל לחכות קצת לפני שמתקבלים, ויש מכונים שמציעים טיפולים מוזלים כמו "מקום של קשר" או תמוז,בייחוד אפ אתה סטודנט וכמובן מטפלים שמטפלים פרטי. בקיצור יש מלא אפשרויות..
    בהצלחה.
    לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי- מבקש מעומק ליבי - תגובה

דניאל זק
    09/01/2012

שלום דביר.

מצטרף לדבריה של לילך.

בהקשר הטכני, מוסיף על דבריה את מסגרות הטיפול שקיימות בכל אוניברסיטה עבור סטודנטים, במחיר מוזל במיוחד (שירותי ייעוץ לסטודנט, קוראים להם בדרך כלל). סוגי הטיפול שם מגוונים, וכוללים טיפול קבוצתי, טיפול ממוקד מטרה כמו חרדת בחינות, וטיפולים פרטניים. ממליץ בחום לפנות למסגרת הזו.

בהקשר הרגשי, אכן, נראה שאתה שופט את עצמך לחומרה, תמיד ובכל מצב (העברית שלך באמת מצוינת!). בנוסף לכך עולה מתוך דבריך הבדידות שבה אתה שרוי - בארץ שבה לא נולדת, במסגרת לימודים שאתה פחות מרגיש בה בנוח, ללא חברים וללא משענת, אולי גם במצוקה כלכלית.

חיים כאלו הם חיים קשים, וגם האדם החזק ביותר היה נשבר אם היה מתנהל כך לאורך זמן. הפנייה לכאן אולי יכולה לשמש אותך כצעד ראשון שבו נקטת כדי להיטיב עם מצבך.

מחזק את ידיך, ושוב, ממליץ לך לברר על מסגרת טיפולית באוניברסיטה שבה אתה לומד.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו