מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםע.15/01/2012
אני רוצה להעלות נושא קצת מוזר. בבקשה אל תעשו מזה צחוק.
זה העניין:
אני נורא מרחמת על חתולי הרחוב. אני ממש עצובה בגללם. אני מאכילה כמה מהם, אבל ברור שאני לא יכולה לדאוג לכולם. הם רעבים וצמאים, קר להם בחורף וחם להם בקיץ, הם נפגעים בתאונות. שלא לדבר על פסיכופאתים שמתעללים בהם.
למה אני לוקחת את זה כל כך קשה?. זה סוג של הפרעה נפשית שלי?. מתי חמלה הופכת לדבר מכביד מדי?.
נראה לי קצת מגוחך שאני עצובה בגללם, הרי יש אסונות גדולים יותר, אבל לפעמים ממש יורדות לי דמעות מהמחשבה עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
רוני פרישוף16/01/2012הי טלי,
יש לך לב גדול וחומל, זו כלל לא הפרעה נפשית חלילה. בודאי אם הדבר אינו מסב נזק לעצמך ולסביבתך, ואינו גורם לך סבל שאינו בר-נשוא.
מעניין, שבפורום הועלו לאחרונה מספר הודעות העוסקות בסבל הנגרם בעקבות חמלה ורגשות מצפוניים. החברה שלנו כנראה מקדשת נהנתנות ואינדוידואליזם, כך שתשומת לב והזדהות עם הסבל של האחר, בין אם אדם או בעל חיים, נתפסת כחריגה. הלואי וכולנו היינו מגלים רגישות-יתרה אל החלש, הסובל והמוקצה.
אולי תצליחי לתעל את אהדת וחמלתך לעשייה משמעותית למען חתולים, כמו: פעילות התנדבותית בעמותה, הגברת המודעות של סביבתך לנושא (למשל לחשיבות עיקור חתולי רחוב, ולתרומתם לחיינו), כתיבה בפורומים וכיוב.
אני מזדהה עם תאור קשייהם של חתולי הרחוב. לצד זה, נראה לי שאת מעט משליכה סבל אנושי עליהם ("מאנישה"), אולי כי גם בתוכך ישנה מעין "חתולת רחוב" קצת אבודה, צמאה ורעבה, שמרגישה דחוייה ורוצה בית חם. זו רק השערה קטנה.. מכיון ששיתפת אותנו ברצונך לפנות לטיפול, אולי תמצאי שם בית "מאמץ" לעיבוד הנושא.
כל טוב ומייאוו (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)