מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה להרבה עידוד ותמיכהענת15/01/2012
שלום
אני גרושה בת 40 אם לשתי בנות -18 ו-15 .
עקב מעבר לפני כארבע שנים למגורים משותפים עם החבר שאיתו אני 12 שנים
מגורים שלא צלחו בלשון המעטה(זה היה סיוט)- עברה הבת הגדולה לאביה לפני כשלוש שנים והוא קיבל את חזקתה -למרות שניסיתי להילחם בבתי משפט-בסוף הרמתי ידיים-יש לציין שהבת הגדולה ביחסים מעולים איתי ,היא מבקרת המון מתקשרת -אבל חיה אצלו.
הקטנה נשארה אצלי אבל הפרידה בין הבנות קרעה אותי ואותה לגזרים .
בכל ויכוח איתה היא זרקה שגם היא תעבור לאביה.
היה לה מאד קשה בלי אחותה ואת כל התיסכולים אני ספגתי.
בעצת פסיכולוגית נוער שליוותה את התהליך -החלטתי שגם היא תעבור לאביה.
כפי שייעצה לי אותה פסיכולוגית-עד שהיא לא תעבור היא לא תירגע.
כיום המצב הוא ששתי הבנות אצלו -הוא נשוי עם ילדים.
אני יודעת שהן לא מלקקות דבש -אבל הסגידה לאביהן והפחד לאכזב אותו אם תחזורנה חזקות מהן.
אני מנסה ללוות אותן מכאן -תומכת, נותנת להן גם את צרכיהן כמיטב יכולתי -כאשר אליו הן לא פונות בידיעה מראש שהוא לא נותן להן כמו שאני נהגתי לתת.
אני מרגישה באיזשהו מקום בגידה נוראית -הייתי האמא הכי טובה בעולם.
נתתי להן הכל ,,ויתרתי על עצמי ועל רצונותיי.אם לא המעבר לגור עם החבר -זה לא היה קורה -הן פשוט לא סבלו אותו.
אני מרגישה ריקנות נוראית -נכון שהן באות אליי המון ושומרות על קשר -אבל זה לא זה .
השכרתי דירה גדולה -יש לכל אחת חדר -מרבית השבוע הביית ריק כי הן לא באות לישון -אבל התקווה שהן תחזורנה חזקה מהכל.
אני מיואשת מכל מה שמסביבי - נמאס לי מהעבודה שדווקא השכר בה מעולה,
אבל אני כבר לא מוצאת חדווה בעבודה ,החבר שאותו הזכרתי -כבר לא ממש בראש מעייני- גם ממנו כבר נמאס- אני רואה בו את הסיבה לכל המצב שלי.
אני כבר לא אוהבת אותו כמו פעם -גיליתי את הפרצוץ האמיתי שלו כשלתומי חשבתי שכעת הקטנה תעבור לאביה -הוא יסכים שאהיה אצלו מרבית הזמן -אבל הוא פתאום הסתובב ואמר שאם אני גרה אצלו הוא רוצה שאשתתף כלכלית בכל ההוצאות (למרות שיש לי דירה)-הוא בפירוש אמר בלי למצמץ - לא ייתכן שאת תחסכי אצלך בדירה ותחיי על חשבוני כאן -זה היה נורא לשמוע את זה .
רבים אומרים לי -תיהני מעצמך - הן גדולות ,תתחילי לחיות -
אז נרשמתי למכון כושר בתור התחלה , אבל רוב הזמן אני מאד בודדה .
אני בסך הכל בת 40 - לא ככה אני רואה את שארית חיי.
אני לא בדכאון - אני טיפוס שאוהב את החיים ,אני אוהבת לצחוק ,אני נראית טוב מאד, יש לי משפחה תומכת ,,אבל אני בייאוש טוטאלי -
מה הלאה ? זה מצב נוראי .
שום דבר לא ממלא אותי ,הריקנות עצומה ...
אילו הייתי יודעת שזה יהיה מחיר הגירושין לפני 14 שנה -הייתי ילדונת בת 25
לא הייתי עושה זאת.
אני זקוקה לעיצות הרבה יותר קונקריות מאשר לשלוח אותי לטיפול .
מודה לכם
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה להרבה עידוד ותמיכה - תגובה
שחף ביתן17/01/2012שלום ענת,
אני מצטער לשמוע על המצוקה הקשה שלך בעקבות תחושת האובדן היוצר הרגשה של ריקנות וייאוש.
אתחיל דווקא מהסוף, את מבקשת עיצות קונקרטיות, אך נראה שכאלה כבר יש לך (ללכת לחדר כושר, לדוגמא), ואינני בטוח שאת זקוקה לעוד עיצות קוקנרטיות. על כל מקרה, אני לא חושב שאני בעמדה לומר לך מה עלייך לעשות. חשוב גם לציין כי את לא מעלה שאלה קונקרטית, או מתארת סיטואציה ספציפית שאת זקוקה לעזרה איך להתמודד עימה. כך שגם אם ארצה, לא כל כך ברור על איזה שאלה יש לענות באופן קונקרטי?
אך נראה לי שזה לא מקרי. שכן, את מתארת סיטואציה מורכבת מאוד, של יחסייך עם כל אחת מהבנות שלך, עם בן זוגך הנוכחי, עם הגרוש שלך, ויותר מכל עם עצמך. הכאב שלך מאוד טבעי ומורגש שהוא בא מהלב. את אימא שמרגישה שבנותיה עזבו את הקן שלה, וזה מותיר ריקנות בכל נסיבות שהן. את מתמודדת עם תחושות חזקות של תסכול, ריקנות, אולי גם כעס ואשמה, היוצרות בלבול וכאוס בחייך. הדאגה שלך לבנות שלך נוגעת ללב, והרצון שלך להיות עבורן, כמו גם להמשיך ולהינות מהן הוא חשוב ומשמעותי.
אולי חשוב לנסות לייצב מערכת שבה תוכלי הן לתת לעצמך מקום והן לבנות שלך. אולי המרחק שלהן הוא לא רק שלילי, אלא יכול ליצור אפשרות שבה תוכלי להמשיך לדאוג לעצמך ולא לוותר על רצונותייך - אינני חושב שזה טוב לילד שהוריו מוותרים על עצמם - ובו בזמן למצוא מקום גם עבורן.
טיב יחסייך עם בן-זוגך לא ברורים כרגע, וברור כי את מאוד פגועה. חשוב שתפני מקום וזמן לברר עם עצמך ואיתו את הרגשות שלכם זו כלפי זה, ואיך אתם בוחרים להמשיך. זה יעזור לך ליצור מקום יציב עבור עצמך, ועקב כך גם עבור הבנות שלך. נראה שם איתן תצטרכי לבחון מה הן מרגישות? ומה קרה ביחסים ביניכן? בצורה פתוחה ומאפשרת. גם אם הייתה לבן-זוגך השפעה, בסופו של דבר, אתן תצטרכו לברר את היחסים שלכן.
נדמה לי כי אני חש איזשהו דיון פנימי בינך לבין עצמך שעולות בו תחושות של אשמה, והאשמות שונות, לגבי המצב הנוכחי, בחירות שעשית בעבר וכדומה. שיח של אשמה לעיתים רחוקות מניב פירות, ולרוב מוליד מועקה ומצוקה. אנחנו לעולם לא חפים מטעויות, אך אנו יכולים תמיד להמשיך ללמוד מן החיים.
נראה שאת נזרקת בין רגשות שונים ושקשה ליצור סדר בכל המערכת הזו. על כן, לצערי לא אוכל שלא לתת לך את ההמלצה המאוד חשובה לפנות לטיפול, שכן עיצה קונקרטית כזו או אחרת לא תהווה פתרון ממשי של מצוקתך, ושל הסבך הרגשי בינך ובין הקרובים לך. חשוב לתת מקום לעצמך ולרגשות שלך כאישה, כאימא, כבת-זוג, כאשת קריירה.
אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול ולהתחיל בו תהליך משמעותי עם עצמך, ולמען עצמך. פשוט כי מגיע לך המקום הזה, שנראה לי שאפילו את לא ממש נותנת לעצמך.
אני מקווה שהתשובה לא מאכזבת אותך, על אף שאינה עונה על הצורך המיידי שלך.
מאחל לך המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)