עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה
    יבגניה
    06/02/2012

שלום רב!
    לפני כשנה אחותי ניפטרה ממחלת הסרטן, היא ניפטרה די מהר מהרגע שגילו את המחלה, במהלך שהיא חלתה גיליתי שאני בהריון (עכשיו כבר נולדה לי בת מקסימה), אך אני מרגישה כאילו אמא שלי לא נותנה לילדה שלי מספיק תשומת לב, אני מרגישה שהיא לא מנסה להתקרב אלי ולילדה וכל צעד שאני עושה לקראתה לוקחת את זה כמובן מאליו, כל אחד חובה את הכאב הזה לבד. מה אני יכולה לעשות על מנת לשנות היחסים בינינו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה - תגובה

רוני פרישוף
    07/02/2012

שלום יבגניה,

מזל טוב להולדת הבת! כמה מורכבים יכולים להיות החיים כאשר אסון ושמחה מתערבבים זה בזה.

כאמא, את בודאי מרגישה עד כמה גדול ויקר הוא האוצר המופלא הזה. כנראה אימך נמצאת באבל קשה על מותה הפתאומי והטראגי של אחותך. האבל מקשה עליה להתחבר אל השמחה, ואולי גם מקשה עליה להיקשר רגשית לנכדה (למשל, מתוך רגשי אשמה, פחד מאסון ועוד).

אני מבינה את אכזבתך ותסכולך, הרי את צריכה את אמא לצידך כאשר את עצמך הפכת לאמא. בכל זאת, נסי להתעלות על עצמך ולגלות הבנה וחמלה לסבל של אמא. כדאי שתדברי איתה על המצב, תתענייני ברגשות שלה, ותביעי את רצונך בקירבתה. לדעתי אין טעם לכעוס או להאשים, המצב שאת מתארת הוא נורמלי לשנת האבל הראשונה, קשה לשנות אותו באופן מלאכותי, והוא צפוי להשתפר עם הזמן. אל תדאגי, סביר מאד שלאט לאט יווצר הקשר, והנכדה תביא לה שמחה ונחמה.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו