חרדת בריאות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת בריאות
    גולן
    10/02/2012

אהלן חבר'ה!
    אני צריך את העצה שלכם ,אז ככה,אני לא יגדיר את עצמי כהיפוכונדר כי אני לא, אבל מה שכן יש לי חרדת בריאות קלה, זה מתבטא בצורה כזאת שלמשל לפני שנה עשיתי פירסינג במקום מוסמך ומבוקר, אבל לא ידעתי שצריך להסתכל אם מחליפים מחט או לא,ואז נכנסתי לפרנויה שאולי לא החליפו מחט ואם לא החליפו מחט אולי נדבקתי באיידס,כאילו מבפנים ידעתי שהסיכוי לכל זה הוא נמוך אבל עדיין בגלל החוסר וודאות והפחד,הייתי בטוח שיש סיכוי גדול שנדבקתי וזה לא נתן לי מנוח,אז עשיתי בדיקת דם שיצאה תקינה,ואז קלטתי שזה סתם היה באראש שלי ואכלתי סרט על כלום,והקטע הוא שזה כל פעם משהו אחר,אני תמיד בודק את עצמי שהכל בסדר כי אם יקרה משהו עדיף לגלות מוקדם, הבעיה שזה כל פעם משהו אחר ואני באמת שואל איך אני יכול להתגבר על זה? וכיצד אני באמת יכול להבחין אם מה שקורה לי זה בראש שלי ואני מגזים, או שזה אמיתי?
    אני צריך רק עצה לדעתי כי ביומיום אני לא חושב על זה ואני לא מרגיש חרדה כלשהי באופן כללי..תודה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בריאות - תגובה

שחף ביתן
    10/02/2012

שלום גולן,

פחדים לגבי בריאותנו משקפים פעמים רבות חרדהשמשהו 'בפנים' לא בסדר, באופן שהוא עמום וחסר בהירות. ההבדל בין חרדה ופחד, הוא שחרדה היא פחד ללא אובייקט מאיים ברור. לכן הפחדים לא ממוקדים וכל פעם מתיישבים על משהו אחר. הפחד הרפואי הופך אותו לממוקד, ונותן אובייקט לפחד - הידבקות במחלה, או גידול וכן הלאה - אך רק באופן זמני. החרדה נשארת בעינה.
    אני יכול להציע לך לנסות לבחון עם עצמך, ואף לנסות לשוחח על כך עם אדם קרוב, שבו אתה בוטח ומרגיש אמון, ולנסות לבחון את רגשותיך? מתי הפחד מתעורר? מדוע כשאתה מגלה ש'הכל בסדר', אתה מרגיש שמה 'שלא בסדר' הוא בראש? לנסות לבחון איך זה התחיל? והאם יש עוד תחומים שאתה מרגיש בהם שמשהו לא כשורה? שאתה לא כשורה?
    במקביל, חשוב מאוד לבחון מה קורה אם אינך עושה את הבדיקה המרגיעה? האם החרדה עולה ועולה? האם בשלב כלשהו היא יורדת חזרה? איך היא באה לידי ביטוי? רק במחשבות? או גם בסימפטומים גופניים? לעיתים, אנו מגלים כי החרדה יכולה לעבור מעצמה לאחר זמן מסוים, בעיקר אם מדובר בתגובה פיזית, שכן מערכת החרדה הפיזיולוגית אינה יכולה לעבוד לאורך זמן, ולאחר זמן מה הגוף מפעיל מערכות פיזיולוגיות מרגיעות.אם מדובר במחשבות טורדניות, אתה יכול גם לבחון האם הן נעלמות עם הזמן, כיוון שאתה מתאר שהן לא מטרידות אותך ביומיום.
    אלו פעולות ראשוניות ביותר, שעשויות לעזור לך להפחית מעט את העיסוק בנושא. אך אין הן תחליף לטיפול של ממש. אם אתה חש שהמחשבות המטרידות והעיסוק הופך להיות אינטסיבי יותר, ומפריע לך לתפקוד היומיומי, מומלץ לפנות לטיפול.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו