מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה...תודה מראש על העזרהמיה23/02/2012
היי, כיום אני בת 21 ואני מרגישה שיש המון דפוסי התנהגות שממש הורסים לי את החיים.
דבר ראשון אני נוראה קיצונית ואובססיבית לגבי כל דבר ואני מתמכרת להרבה דברים וזה בא לי בתקופות למשל: קניות -אני לא יכולה קצת או ממוצע כשאני מתחילה אז אני לא יודעת להפסיק ובמשך ההליך אני ממש נכנסת לאופוריה וקונה הרבה מאוד דברים(בגדים, נעליים, תכשיטים, סופר פארם כל מה שקשור לחיצוניות) ויוצא שאני מרויחה בחודש 5000 בערך ומבזבזת בערך 15 אלף רק על הקניות ולאחר מכן אני מאוד מצערת על זה כיוון שאני מודעת שזה גורם לי חובות עצומים. דבר שני אלכוהול- לא יכולה קצת, כשאני מתחילה לא יכולה להפסיק ושותה הרבה מאוד ומשתכרת. לאחר מכן מצטערת ומתביישת על התנהגותי, ואפילו יש לילות שלמים שאני לא זוכרת מהם כלום. זה עם עוד הרבה דברים: קפה, סיגריות, סמים, (לרוב קוקאין). בנוסף גם אכילה- או שאני אוכלת כל היום ללא קשר לרעב ומשמינה מאוד או שאני לא אוכלת בכלל (צומות) ואז אני מרזה. כל הדברים שלהלן באים בתקופות מסוימות בחיים שלי ולאחר מכן יש לי תקופה של דיכאון. כיום אני בערך חודשיים בבית לא עובדת והפסקתי עם הכל למעט סיגריות וקפה.
בנוסף, אני חייבת כל הזמן שינויים, לא מסתדרת בשום עבודה, לא סיימתי ללמוד, לא התגייסתי, לא יכולה מסגרות. אני מוצאת עבודהבימים ראשונים מתלהבת ואופימית, ולאחר כמה חודשים מקסימום עוזבת. ניסיתי לעזור לעצמי במעבר דירה בתקווה שיהיה טוב יותר, עברתי לחו"ל לאילת לתל אביב וחזור להורים שלי.
כמו כן, גם במערכות יחסים. אף פעם לא הייתה לי מערכת יחסים רצינית. כל הגברים שהכרתי עד היום הרגשתי שרוצים ממני דבר אחד- סקס ואף אחד לא לקוח אותי ברצינות ואין לי מושג למה אני ממש רוצה מערכת יחסים. יכול להיות זה עקב משהו שאני משדרת?
שכבתי עם הרבה פרטנרים יחסית לגילי מרוב תסכול, אך לא מספרת זאת.
גם לגבי חברויות לא שמרתי על קשר עם אף בן אדם למשך תקופה ארוכה- ולכן היום אני מרגישה מאוד בודדה. יש לציין שאני מאוד נחמדה לאנשים, לא אוהבת לריב בכלל, עושה מה שאומרים לי, וותרנית ואוהבת לעזור לזולת.
מצטערת על האורך, אך מאוד רציתי לדעת מה דעתכם בנושא. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה...תודה מראש על העזרה - תגובה
רוני פרישוף23/02/2012שלום מיה,
אני שומעת המון כאב בדברייך, וברקע, אפשר לחוש ריקנות גדולה. כאילו קיים בתוכך בור, שאת מנסה למלא בקניות מופרזות, באלכוהול, ביחסים מזדמנים, בשינויים ומעברים. הדברים האלו לא באמת מצליחים למלא, אבל אולי מרגיעים לרגע קל, והחסר בחשבון הבנק יותר קל לנשיאה מאשר החסר בנפש.
ניכר שאת אדם טוב, טוב לב, נדיב ואוהב. שוטטת בעולם הגדול, אך כמו ילדה אבודה, את לא מצליחה להשתלב ולמצוא לך מקום טוב ומספק בעולם. מנגנוני ההתמודדות שלך מובילים אותך למסלול הרסני במקום להצמיח אותך. קשה לך לשלוט בדחפייך, אולי כי אינך מאמינה שאת מסוגלת או ראויה לחיים טובים יותר. יתכן כי בעבר מאד נפגעת, ופגיעה זו שיבשה את אמונתך בעצמך ובעולם.
ללא ספק את זקוקה למסגרת טיפולית מכוונת, תומכת ומשקמת. לאור היקף הקשיים והאתגרים הנפשיים שאת מתארת, נראה שאת זקוקה למסגרת מייצבת ומכילה יותר מאשר טיפול בשיחה חד-שבועית.
אני ממליצה לך לפנות למסגרת ציבורית של בריאות הנפש, אשר נותנת שירותים יומיומיים, וכוללת הערכה וטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי והכוון תעסוקתי וחברתי.
אם חשוב לך לקבל טיפול פרטי, אני ממליצה לנסות מסגרות שנותנות טיפול DBT הכולל פסיכותרפיה רגשית-התנהגותית, קבוצת תמיכה וקבוצת מיומנויות חיים. ישנן גם מסגרות ציבוריות (למשל במרפאת איכילוב) שהתחילו להתמחות בכך.
את צעירה, חשוב שתקחי את חייך בידייך ותדאגי לעצמך ולעתיד טוב עבורך, כי מגיע לך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה..
ליז23/02/2012תודה רבה אני מאוד מעריכה את זה.. ואת מאוד נחמדה.
לצערי כרגע אין לי אפשרות לטיפול פרטי.. את האמת שהלכתי לבריאות הנפש וקבעו לי תור לפסיכיאטר רק לעוד חודש. תוכלי להגיד לי איפה יש טיפול יומיומי?
או קבוצות תמיכה משהו כזה עם עוד אנשים שיהיה לי עם מי לדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה.. - תגובה
רוני פרישוף23/02/2012הי מיה,
מרפאות יום פועלות במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות (חלקן בקהילה וחלקן מסונפות לבתי חולים כלליים או פסיכיאטרים) ושל מרפאות קופות החולים (בררי במוקד הקופה שלך). קבוצות טיפוליות גם הן קיימות במסגרות אלו.
מצויין שקבעת לך תור. חשוב שתדגישי בפני הרופא/ה שאינך מעוניינת רק בטיפול תרופתי, אלא גם בעזרה נפשית, חברתית ותעסוקתית. אל תשתדלי לעשות רושם "טוב" מדי (אני בטוחה שאת יכולה) אלא ספרי בגילוי לב על כל קשייך וצרכייך. מספר המקומות במקומות האלו מוגבל וההמתנה ארוכה, לכן חשוב שתתעקשי על רצונך לקבל טיפול מקיף, ואם יש לך רגשות מעורבים בעניין שמרי אותם לעצמך וספרי אותם למטפלת במועד מאוחר יותר.... (-:
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת לי מאוד..
אני24/02/2012תודה על העצות.. אנסה ליישם אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)