עזרה בידע תיאורתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בידע תיאורתי
    מיכאל
    28/02/2012

שלום לכולם
    שאלת טריוויה עבור הפסיכולוגים שביניכם(ואודה על העזרה כמובן):
    מי היה הפסיכולוג שאמר שלכל אחד מאיתנו ישנם 5 אישיות: מי שאני, מי שהייתי רוצה להיות, מי שאחרים חושבים שאני, וכו

אשמח אם תוכלו לומר לי מי היה הפסיכולוג, ומהם 5 האישיות שהוא מנה.
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בידע תיאורתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בידע תיאורתי - תגובה

דניאל זק
    28/02/2012

שלום מיכאל.

נשמע מוכר, אבל קשה לי להיזכר. נסה לברר באינטרנט ושתף אותנו, כאשר תמצא את שמו של האדם.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכאל
    28/02/2012

תודה דניאל, אני אחרי יומיים של חיפוש וזו הסיבה שכתבתי כאן בפורום.
    אני מקווה שימצא כאן בכל זאת מישהו שיודע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

דניאל זק
    28/02/2012

נסה לחפש על דימוי עצמי - אידיאלי, ריאלי, נורמטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יונג????????

lllll
    03/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטונתי מלהבין משהו בפסיכולוגיה אבל

lllll
    03/03/2012

התכוונת לזה .{|

"בתאוריית חמש התכונות הגדולות נוספים לממד המופנמות - מוחצנות וליציבות הנפשית עוד שלושה ממדי אישיות אחרים - נעימות, פתיחות מחשבתית ואחריות. ניתן לקשר את רוב רובן של התכונות המיוחסות לבני אדם עם חמש "התכונות הגדולות".
    בחקר הרקע הביולוגי לאישיות המופנמת והמוחצנות נמצא שיש קשר בין הפעילות הדופמינרגית, הקשורה למרכזי התגמול וההנאה במוח לבין המיקום בממד המופנמות - מוחצנות. אלו הזקוקים לגירוי נמרץ יותר על מנת לעורר את מרכזי התגמול צפויים להיות בעלי אופי מוחצן יותר. על עובדה זו הצביע כבר הנס אייזנק: מופנמים מגיבים בעוררות גבוהה יותר לגירוי, ולפיכך מתקשים להתמודד עם גירוי רב מדי. העוררות הרלוונטית לציר המופנמות - מוחצנות היא עוררות חיובית של התרגשות ושמחה. עוררות לרגש שלילי קשורה יותר לנוירוטיות.
    יש ראיות לכך שהמופנמים רגישים יותר ללחץ והמערכת החיסונית שלהם פגיעה יותר."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו