מיואשת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    מעיין
    28/02/2012

יש לי חלום כבר המון שנים והחלום שלי הוא לגור בחו"ל. אבא שלי כל הזמן רק צוחק עליי ואומר לי שהוא לא יתגשם ושאני אצא מ"הסרט" שאני חיה בו. כי לדעתו אני לא מסוגלת לזה. וכל פעם שאני מסבירה את עצמי ואומרת שאני אגשים את החלום שלי הוא צוחק לי בפנים ואומר לי שאני ליצנית. לפעמים הוא כזה מטומטם שיש לו רגעים שהוא פתאום תומך בהחלטה שלי ומאמין בי. הוא בן אדם שחושב שהוא הכי מושלם בעולם והאמת היא שהוא ממש לא. אני לא מסתדרת איתו תמיד היה ביננו מין ריחוק כזה. הוא בן אדם שתמיד גם טורח לציין בעיניי שאין דבר כזה בעולם אהבה ושאני לא אאמין בשטויות האלה . הוא תמיד אומר שבעתיד כשאתחתן בעלי לא יאהב אותי ויבגוד בי . האמת שבינו לבין אמא שלי אין אהבה ורואים את זה תמיד כשהם מתווכחים היא הולכת ואחרי זה מכנה אותה בשמות לידי שמות כמו מטוטמטת,טיפשה,מזלזל בה.
    יש תקופות שאני כל כך פגיעה שאני בוכה בלילה כשאף אחד לא רואה אותי.
    אני אוכיח לו יום אחד שהצלחתי ואין סיכוי גם שהזוגיות של ההורים שלי תהיה כמו שלי. תמיד אומרים שבחורה מחפשת בעל שיהיה כמו אבא שלה אני בדיוק ההפך!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת - תגובה

רוני פרישוף
    29/02/2012

שלום שירי,

את צודקת, הגיבוי, העידוד והאמונה של ההורים הם כמו אוויר לנשימה, ואנחנו זקוקים להם כדי להאמין בעצמנו ולהתפתח בחיים, בעיקר בגיל הילדות אך גם לאורך כל החיים.

גם כאשר הורנו אינם לידנו, או כבר אינם איתנו, קולם מהדהד בנו מבפנים, וממשיך להשפיע, לטוב ולרע.

לא ציינת בת כמה את, כך שהעצה שלי כללית בלבד ולא מותאמת לגיל ולשלב שבו את נמצאת.

כעיקרון המשימה העומדת בפנייך היא לפתח ניפרדות פסיכולוגית מהורייך ובעיקר מאביך. ניפרדות משמעה לגבש דימוי עצמי אוטונומי ולדעת מי את, מה את רוצה ומה דרכך בחיים, בלי תלות בדעתם ורצונם של אחרים, והיכולת להתמודד באומץ עם מסרים מחלישים. לניפרדות הפסיכולוגית מאד תורמת גם אי תלות כלכלית ואי תלות פיזית (למשל ע"י מגורים בניפרד).

אגב, ריבים וחיכוכים עם ההורה ה"בעייתי" מעידים לפעמים על תלות ולא על ניפרדות. כדאי להחליש את ה"ווליום" של הקול של אבא, ולהגביר את הווליות של הקול שלך, ולנסות להימנע ממריבות כואבות. לא תצליחי לשנות אותו או את דעותיו. נקווה שבמהלך השנים הבאות תוכיחי לו שהוא טעה לגבייך (אם כי הוא כנראה ימשיך לראות את הפן השלילי, כי כך הוא בנוי).

קשה לעבור תהליך זה בלי חיזוק ותמיכה אנושית כלשהי. אם יש לך חברות שמאמינות בך ומחזקות אותך- מה טוב! גם טיפול פסיכולוגי יוכל לחדד עבורך מה מטרותייך בחיים, מה את מחפשת בקשר זוגי והאם את באמת רוצה ומסוגלת לחיות בחו"ל. יש כמובן טיפול חינם או מסובסד בקהילה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו