דכאון בעקבות אוננות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דכאון בעקבות אוננות

שלום רב ,
    אני בן 22 בתול ומעולם לא הייתה לי חברה או שבאתי במגע עם בת .
    עליי אני יכול לומר שאני מאונן כל יום במשך 5 שנים . לפני 4 חודשים לקיתי בהתקף חרדה לראשונה בחיי שנבע בגלל בעיה כלשהי . מאז אני פוחד לעשות כל דבר שהוא מחשש לתוצאה שהוא יביא .
    לדוגמא אני מאונן רק פעם בשבוע וגם אז הפסקתי בגלל שיום לאחר הפורקן תקף אותי התקף ורטיגו נוראי וסחרחורות כל היום . לכן כרגע אני נמנע מלאונן . קורה אצלי שני דברים הפוכים . האחד הוא שלאחר אוננות אני חש מעין דיכאון פנימי ועצבות מה שכנראה גורם לי לסחרחורות והדבר השני הוא שאם לא אוננתי כבר שבוע אני פשוט מתעצבן מכל דבר וחסר שקט . מה גם שאני אדם מאמין ואני גם מפחד מהתוצאה בעקבות העונש של שפיכת זרע לבטלה ( זה קלאסי משהו חרדתי ) .
    שאלתי היא האם ידוע לכם על קשר כלשהו בין אוננות לבעיה נויורולוגית ( שנגרמת בעקבות ריקון הזרע וחידושו גורם לסחרחורות ) במישור הפיזי ?
    איך אני יכול להימנע מלהרגיש דיכאון לאחר אוננות ומהפחד לעשות את זה ? זה כל כך כיפי ומשחרר שאני לא רוצה לאבד את זה .

תודה לעונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון בעקבות אוננות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון בעקבות אוננות - תגובה

דניאל זק
    03/03/2012

שלום גיל.

ראשית כל, עד כמה שידוע לי, לא צריכה להתעורר כל בעיה נוירולוגית בעקבות שפיכת זרע, ובלי קשר לאופן שבו זה מתרחש (יחסי מין מלאים, או אוננות). מכיוון שאיני רופא בהכשרתי, תשובה מהימנה יותר במישור הזה אפשר אולי לקבל בפורום רפואי באתר, אולי פורום נוירולוגיה, או לנסות לגלוש באינטרנט ולהשיג מידע על כך.

מעבר לכך, במישור ההתנהגותי, אוננות היא עניין נפוץ ביותר, במיוחד אצל גברים, אשר לעתים קרובות ממשיכים בכך גם כאשר מצאו זוגיות. אתה נמצא בחברה טובה, ואין מה להתבייש במעשיך.

העניין הוא שהמסגרת החברתית שבה אתה נמצא מתייחסת באופן מעט שונה לאוננות ודוחפת לקיים נורמות שונות, וכאן מתחילה הבעיה. בנוסף, כאדם מאמין, אני מניח שיש לאוננות השלכות משמעותיות על האופן שבו אתה עצמך מתייחס לנושא, מעבר לתכתיבים הנהוגים בקהילתך. מהבחינה הזו, קשה יהיה להשתחרר מהדכאון כל עוד לא תוכל להיות שלם עם פעולותיך במישור האמוני. מה זה דכאון, אם לא רגשות אשמה והפניית תוקפנות כלפי עצמך? אם החברה שבה אתה חי מגנה את האוננות, ואתה מזדהה עם ערכיה, קשה יהיה לך להשתחרר מהתחושה המעיקה שאכן עשית את מה שאסור לעשות.

בעניין האמוני הייתי ממליץ לך לברר עם עצמך, או עם חבר קרוב, או אפילו במסגרת טיפולית, את הערכים השונים החשובים לך ואת אלו שפחות, במסגרת החיים הדתיים שאתה מקיים. אם איני טועה, ישנן עמדות אמוניות שונות ומגוונות וזרמים שונים, ועל כן יש גם מקום מסוים לבחירה אישית.

מעבר לנושא האמוני, רציתי גם להתייחס לשאלת הקשר שבין אוננות לבין קיום של זוגיות.

הייתי מציע לך לברר עד כמה אתה באמת מעוניין להימצא בזוגיות, עד כמה אתה מקדיש לכך מחשבה ומאמץ, עד כמה האפשרות הזו קיימת מבחינתך באופק העתידי שאליו אתה חותר. הבירור הזה רלוונטי מפני שייתכן שהאוננות מהווה בשבילך סוג של פתרון-ביניים שאימצת לעצמך, עד אשר תימצא בת הזוג. הבעיה היא שפתרון זמני זה אולי הפך אצלך לסוג של פתרון קבוע שכעת ממכר אותך ומרחיק ממך את האפשרות להעז יותר ולהתאמץ יותר - עד אשר תזכה במה שאתה באמת רוצה. גם כאן, כדאי להיעזר במחשבה משותפת עם חבר קרוב, או אפילו במסגרת טיפולית.

טוב שפנית לכאן, במטרה לנסות לצאת מהמצב שנקלעת אליו, מצב שמחייב אותך כרגע להרגיש שכל בחירה שבה תבחר תעורר אצלך מצוקה. מקווה שמחשבות ראשוניות אלו יעזרו לך לצאת לדרך של חיפוש עצמי שבעקבותיו אני בטוח שתחוש גם הקלה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו