חרדתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדתית
    רעות
    04/03/2012

בחודש האחרון עולים וצפים בי המון זיכרונות לא נעימים מחוויות שחוויתי בילדותי {הטרדה מינית ללא חדירה כשהייתי בת 7 משני אחים שהיו בני 15}, "חרם" ונידוי חברתי שעשו לי הבנות בכיתה כשהייתי ביסודי. אני עייפה ואין לי חשק לעשות כלום. אני מסתובבת עם הרגשת מועקה שהדמעות כל רגע עומדות לפרוץ. יש לציין שכיום אני נשואה באושר עם 2 ילדים מדהימים. הפכתי להיות אמא מאוד חרדתית מהפחד שהילדים שלי עלולים לעבור את מה שעברתי וכל הזמן אני מרגישה את הצורך לגונן יצר על המידה. החשק המיני שלי ירוד בעקבות זה וממש אין לי כח לכלום. לא יודעת מה לעשות עם התחושה הזאת ואיך לחזור ולהדחיק את מה שהיה בעבר כמו שעד עכשיו עשיתי. עזרה בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדתית - תגובה

רוני פרישוף
    04/03/2012

שלום רעות,

כשקראתי את פנייתך, הזדמזם לי שירו של מתי כספי "זו ילדותי השנייה"...

כאשר אנו מתבגרים וגדלים, אנחנו אומרים שלום לילדות, ויש האומרים "שלום ולא להתראות!"

אך הפלא ופלא, הילדות שבה ומתחייה מחדש דרך הילדים. כל אמא מזדהה עם ילדיה, חשה את כאביהם, פחדיהם, קשייהם. לפעמים הזכרונות האישיים של אמא וכאבי הילדות שלה נמזגים ומתבלבלים עם אלו של ילדיה, וליבה מתמלא צער ודאגות.

כל התהליכים האלו מתרחשים בעוצמה גדולה במיוחד כאשר לאמא היתה ילדות מלאת טראומות, כפי שעברה עלייך. פגיעה מינית (וזה ממש לא חשוב אם היתה או לא היתה חדירה) וחרם חברתי הם שתי טראומות איומות, פוגעות, שנפש של ילדה לא מסוגלת לשאת. כנראה פגיעתך הנפשית לא הוכרה ולא הוכלה או טופלה על ידי סביבת ילדותך ולא נותר לך אלא להדחיק (וטוב שהיו לך הכוחות לכך).

כעת הכל צף ועולה, וזה דבר טבעי ושכיח אצל הורים, שניתן לטיפול ואף לצאת ממנו מחוזקים.

אני ממליצה לך מאד מאד לפנות לעזרה מקצועית. פני לייעוץ (אפילו אנונימי בשלב זה) במרכז לנפגעות תקיפה מינית, או לטיפול פסיכולוגי אחר, ציבורי או פרטי, רצוי אצל מי שמתמחה בעבודה עם טראומה. הטיפול יעזור לך להבחין טוב יותר בין עברך האישי לבין ההווה של ילדייך, יחזק את אימהותך הבריאה, ויקנה לך כלים להפגת חרדה והעצמה אישית. יתכן שלתקופה מסויימת גם טיפול תרופתי נוגד דכאון יוכל לעזור ולחזק אותך.

את בודאי תגלי שטיפול, לא רק שיחזיר אותך לקדמותך, אלא יאחה את קרעי הילדות ויעזור לך לצמוח ולהתפתח משם כאדם וכאמא.

כדאי לך לשתף את בעלך ברגשותייך ובמה שעובר עלייך. הוא יכול לתמוך בך, להבין את קשייך בתחום המיני, ולעודד את פנייתך לטיפול.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו