משבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר
    נעמה
    08/03/2012

שלום,
    אני בת 23. יצאתי עם מישהו במשך 9 חודשים והיה לנו קשר מאוד מאוד טוב, בריא וזורם.
    הוא טס לחו"ל לשנה לטייל והחלטנו שאנחנו נשארים בקשר אבל ללא מחויבות, וגם הסכמנו שלא נעלה תמונות שלנו עם המין
    השני לרשת כדי שזה לא יפגע באחד מאיתנו. גם שנינו מסכימים על זה שאנחנו רוצים לחזור כשהוא יגיע לארץ ואפילו נגור ביחד.
    עכשיו עברו כבר חודשיים, אנחנו עדיין בקשר אבל משהו השתנה- הוא נהיה קצת קר ועלו תמונות שלו עם בנות [לא משהו מיוחד, סתם תמוונת בנוף או בהוסטלים], אני מרגישה שהוא ממש נהנה שם וקצת מתחיל להתנתק.
    אני מצד שני, כל פעם שמתעדכן משהו כזה - אני לא ישנה טוב, שעות ספורות בלילה, הבטן שלי מתהפכת, אין לי תאבון. אני ממש מעורערת ולא יציבה, יש לי מצבי רוח. רזיתי מאוד בחודש האחרון ואני כבר לא יודעת מה לעשות עם זה, אני גמורה.
    לא משנה אם מה שמתעדכן הוא טוב או רע אני נכנסת לסרטים על מה שקורה שם.
    ניסיתי להתנתק ממנו ולהפרד אבל זה רק היה יותר גרוע, הרגשתי יות רע וגם קצת פגעתי בו על הדרך....
    חסרת אונים, בבקשה תעזרו לי :/

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר - תגובה

דניאל זק
    09/03/2012

שלום נעמה.

את מתארת מצוקה וכאב גדולים, ותחושה פנימית שכרגע את תלויה לחלוטין בהחלטות ובפעולות של אדם אחר - החבר שלך שנמצא בטיול ויימצא בו עוד תקופה ארוכה. אפשר בהחלט להזדהות עם הרגשתך, ובאמת הרבה אנשים עברו פעם חוויה כזו, של אהבה גדולה למישהו שמתחילים להרגיש שנטיית ליבו מתחילה לשנות כיוון, ושהיא כבר לא כמו שהיתה פעם.

אם מסתכלים מהצד על תמונת המצב שאת מתארת, אז רואים שיש כאן בחור, אני מניח שהוא בערך בן גילך, שהיה בן זוג שלך במשך 9 חודשים בזוגיות מאד טובה. ובכל זאת, הוא יצא לכבוש את העולם מתוך תחושה שהחיים עוד לפניו ושהכול אפשרי ומותר. ואכן, נתת לו כרטיס טיסה חופשי והוא יצא בלעדייך לטיול של שנה (האם חשבתם לצאת ביחד לטיול? האם דיברתם על האפשרות הזו?).

נדמה לי שמבחינה הגיונית, גם את מבינה שאת ההתרחקות הבלתי נמנעת שמתרחשת ביניכם קשה לעצור. לפחות במצב הנוכחי זה הרי כמעט מתבקש, ולגבי העתיד של עוד כמעט שנה, קשה מאד לדעת, לקבוע ולשלוט כעת.

ייתכן שהבעיה היא שקשה לך לקבל את התהליך שאתם עוברים, ולקחת בחשבון שאולי הדרכים שלכם הולכות ונפרדות. כאן, הייתי מנסה להציע לך לברר כמה עניינים: האם כל חייך תלויים דווקא בקשר שהיה ובבחור המסוים הזה? האם בעתיד לא ייתכנו קשרים אחרים? האם הטוב שהיה ביניכם אינו יכול ללמד אותך משהו עקרוני יותר על יכולותייך להיות בתוך קשר זוגי מוצלח וזורם? האם המצב הנוכחי, שבו במילא אין לך שליטה על ההתרחשויות, אינו גורר אותך לעמדה מאד אומללה של קורבן שתמיד ייגרר אחרי נסיבות חיצוניות? - זאת הרי תחושה איומה, להיגרר כך אחרי הנסיבות החיצוניות!

מעבר לשאלות האלה, עולה אצלך שאיפה אנושית מאד, אבל גם מתסכלת - להצליח להיות אחראי לתהליכים שאנשים אחרים קרובים לנו עוברים, ולהצליח לכוון את תוכניותיהם לכיוון שנראה לנו הכי מתאים. לצערי הרב, המציאות מורכבת יותר, ותמיד נהיה חסרים את היכולת לשלוט על רגשותיו ותוכניותיו של הזולת. התסכול הזה הוא כנראה חלק מהמצב הקיומי האנושי.

בהקשר הזה, רציתי להביע את תקוותי שתוכלי לקבל על עצמך את חלקיות הקיום האנושי ואת מגבלות הכוח שיש לנו. קבלה כזו יכולה לשחרר ולהביא עמה הקלה מסוימת. וביחס לצורך לדעת מה יקרה עוד כמעט שנה בינך לבין החבר - בינתיים אפשר לוותר. מה שיהיה הוא שיהיה, וכרגע אולי לא צריך לדעת יותר.

מאחל לך חג פורים שמח, כאן והיום, ולא שם ואחר כך!

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו