כיצד ניתן להעיר לחבר???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיצד ניתן להעיר לחבר???
    גולן
    12/03/2012

למנהלי הפורום שלום רב
    אני מקווה שאני פונה לפורום הנכון, שכן הבעייה שאני פונה קשורה יותר לשאלה כיצד עלי לפנות לחבר בבעיה אשר חוזרת על עצמה, ועל הגישה בעזרתה ניתן לפתור אותה מניסיונכם הרב.
    לחבר טוב שלי יש בעייה קשה של ריח אשר נובעת מבעיית מודעות קשה להיגיינה. (חשוב לציין כי הריח לא נובע ממחלה או בעיה רפואית אלא היגיינה) לאדם זה יש בעיית הזעה אך בעיית הריח באה לידי ביטוי ב"מחזור" של חולצות לאחר שהזיע בהם ללא כביסה, כלומר: על אף שהזיע גם בחודשי הקיץ בחולצה ביום ב, אין לו בעיה ביציאה של יום ו ללבוש אותה שוב, ומכנסי גינס שלו לא מכובסים מעל 3 שבועות. אני יודע את הזמנים כיוון שלאחר שכבר לא יכולתי לסבול זאת יותר רמזתי לו על כך בצורה הומוריסטית, או בשיחת דרך אגב כמה חשוב לבנות שמכירים למשל עניין ההיגיינה והריח הטוב.(אין שבוע בלי רמז, אבל אני לא מסוגל להביא את עצמי לידי מצב של שמע: "כך וכך אתה חייב לשנות", אלא רק ברמזים) על דאורדורנט או דילוג על מקלחות אני כבר לא מדבר. אני מודה שאני מרגיש צורך להעיר לו גם מבחינה אגואיסטית של "מכת" ריח ברגע שנכנס לרכב, או שעומדים במועדון אני חושש שמא אנשים יחשבו שהריח מגיע ממני... גם שאר החברים מודעים לבעיה. חשבתי להעיר לו בצורה של מכתב קצר באי מייל כך לבנאדם יש אפשרות לקרוא ולהפנים עם עצמו ולא ישר לספוג מן הלם וישר להתגונן. חשוב לי לכתוב כי לא רק אני סובל מהבעיה האם נכון לעשות זאת??? כיצד הדרך הכי נכונה להעיר על כך??? כיצד יקבל זאת?? (החשש שלי גם כיוון שהוא איננו עובד בחודשים האחרונים -( לא קשור להזנחה מכך מכך כיוון שזה לאורך כל השנים) ואני לא רוצה לערער את בטחונו עוד יותר. הצילווווו בשבת האחרונה רצתי הביתה ריססתי בושם על עצמי והרחתי ללא הפסקה הריח היה של לא פחות מ פגר, בימים בהם אנו נופלים על מקלחת שלו + החלפת חולצה אין שום בעיה לאורך כל הערב. אני נותן לזה עוד חודש עד הקיץ לפני ניתוק הקשר שכן הדבר כבר "מחרפן" אותי. תודה מראש ומצטער על המכתב הארוך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד ניתן להעיר לחבר???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד ניתן להעיר לחבר??? - תגובה

רוני פרישוף
    13/03/2012

הי גולן,

עד כמה שזה קשה ומביך, כחבר טוב (ואתה באמת נשמע חבר טוב), אין ברירה אלא לפתוח איתו את העניין בצורה הכי דוגרית ורצינית. כדאי להתייחס גם לבעיית הריח, גם למחירים שזה עלול לגבות ממנו וגם לפירוט ההתנהגותי של מה כדאי לעשות כי כנראה אין לו מושג (מקלחות, כביסות, דאודורנט וכו'). חברך הוא בבחינת עיוור, ותפקידך להאיר את עיניו, כמובן באופן רגיש וענייני ובהדגשה שהדברים הם לטובתו ונאמרים מאהבה ואכפתיות.

אני בטוחה שלמרות שיהיה לו קשה לשמוע, הוא יעריך מאד את עזרתך וידע להודות לך על כך בהמשך הדרך. בדיוק בשביל זה יש חברים.

דרך עקיפה, כמו שליחת אימייל אנונימי, תהיה קלה יותר בשבילך אבל קשה יותר בשבילו (תחשוב עם איזו פרנויה זה יכול להשאיר אותו).

מוזר שבמשפחה שלו לא עוזרים לו בעניין (איפה אמא שלו?). אולי אפשר להעזר גם בבני משפחה שלו, אם יש עם מי לדבר.

בנוסף, חשוב לי לציין שהזנחה פיזית היא הרבה פעמים סימפטום של מצוקה נפשית. מין קריאה לעזרה או ביטוי פיזי של סבל נפשי (כמו דכאון, חרדה, בדידות, חוסר ביטחון וכו'). תוכל, בסגנון שלך, להתעניין אם הכל בסדר אצלו, אם משהו קשה לו ואם הוא צריך משהו.

תהייה אמיץ ותעשה את הדבר הנכון, תגלה שגם אתה תצמח ותתחזק מזה כבן אדם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיף שיש פורומים כאלו

גולן
    13/03/2012

תודה רבה
    באמת שנתת לי "פוש" רציני לקראת פנייה אליו, מקווה שאוכל לעשות זו ברגישות ובצורה הנכונה. שוב תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו