מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה ...עו"סית14/03/2012
שלום לכם..
אני עו"סית במקצועי.. במסגרת תפקידי עובדת עם בנאדם אשר מביע תחושות ורגשות שאינן תואמות את הסיטואציות הנתונות.
ליתר דיוק, הוא מספר בפניי כי הוא מרגיש בנוח רק בחברת ילדים קטנים בגילאים מתחת ל -8. הוא מרגיש שאיתם הוא "עצמו", משחק איתם ונהנה ומאווווד מתקשה ליצור קשרים עם בוגרים ומבוגרים.
יש לציין שהוא התייתם כשהיה תינוק בן מס' חודשים. הוא מרגיש כי נתקע באותו שלב ולא התפתח מעבר.
יש לכם מאמרים/ גישות תיאורטיות או כיוון מסויים שיכול לעזור לי במקרה זה? אשמח לתשובות מניסיונכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ... - תגובה
דניאל זק14/03/2012שלום לך.
למקרא דברייך הקצרים והתמציתיים, הרגשתי מיידית שותף לקשיים ולשאיפות שתיארת: את רצונך להתגייס לעזרתו של אדם שכרגע מתנהל באופן שנראה כאילו יהיה קשה לחרוג ממנו; את המבוכה שאולי את חשה ביחס להתנהלות שלו; את הבהלה שמא תהיי שותפה להתנהלות בלתי תקינה מצד הבחור (לא הבנתי אם את פוגשת אותו במסגרת עבודה טיפולית, במסגרת של שירותי רווחה, או במסגרת אחרת), אפילו רק מעצם היותך מודעת לכך; את החשש שאולי אינך כשירה מספיק או מנוסה מספיק על מנת להתמודד איתו. ובאמת, קשה לעבוד עם אדם שנשאר כל כך שקוע בעברו, כאילו שהזמן עצר אצלו.
במסגרת הנוכחית יהיה קשה להכנס לעומקם של דברים ולא תוכלי לקבל את המענה שנראה לי מתאים יותר - בליווי מתמשך בפגישות פנים מול פנים עם אדם שתוכלי לסמוך עליו לאורך זמן. מהבחינה הזו, באופן עקרוני, הייתי ממליץ לך לפני הכול לנסות ולמצוא במקום העבודה שלך מסגרת של הדרכה מקצועית שתינתן לך מטעם אחד העובדים האחרים.
מעבר לכך, הייתי מציע לך לברר על מושג העצירה ההתפתחותית, שתיאורטיקנים שונים התייחסו אליו. כמעט כל הוגה דעות בתחום התייחס לפן ההתפתחותי וישנן הרבה מאד גישות לנושא. מתוך מה שאת מתארת, עולים בראשי שמם של אדלר וקוהוט כשני הוגים ששווה לבדוק מה יש להם לומר בעניין.
בכל מקרה, מאחל לך בהצלחה באתגר הגדול שמונח לפתחך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)