קושי בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בזוגיות
    מגזרית
    15/03/2012

אני בת 26.. בחורות בגיל שלי אמורות להיות נשאות פלוס ילדים,, לפחות במגזר בו אני חיה.. אך לא כך אצלי.. אני מתקשה מאוד להתחבר לבני זוג והלימשך אליהם.. אני מתחילה את מערכת היחסים בתחושת מועקה וכבר מחפשת את החסרונות על מנת לנתק קשר.. על כן, הקשר הארוך ביותר היה חודש וחצי ואת זה בקושי הצלחתי לעשות.
    יש אצלי הפרדה בין אהבה לסקס .. יכולה להימשך לבחורים אך לא להתאהב בו זמנית.. בכלל קשה לי לפתח רגש ולאהוב..
    אולי העובדה שאני מאזוכסיטית השואפת למערכת יחסים בדסמית משפיעה. אני בקשר של און ואוף עם מישהו מחוץ למגזר שלי מזה 5 שנים ולא מצליחה להתנתק. להבהיר כי איני מדמיינת אותו בתור בן זוגי מסיבות שונות אך לא מצליחה לראות באחרים בני זוג פוטנציאליים. המחשבה גורמת לי לסלידה ורתיעה.. כל קשר נהיה עול בשבילי ומצוקתי גוברת..
    אנא עזרו לי להבין מה קורה איתי.. מה אני צריכה לעשות ? האם יש בי פגם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בזוגיות - תגובה

דניאל זק
    16/03/2012

שלום מגזרית.

יש משהו בשם שבחרת, שמצליח לאפיין היטב את הקשיים שאת מתארת, קשיים שנדמה לי שקשורים לאורח-החיים המפוצל שבו את מתנהלת, כאשר כל תחום מתקיים כבועה שנגזרה והופרדה מהבועות האחרות. אם אני מנחש נכון, המגזר החברתי שעליו את נמנית מתייחס באופן מחמיר יותר לשאלות של מיניות וקשר בין גברים לנשים, מה שאולי רק מחריף את תחושת הניתוק והניגוד בין סגנונות חייך השונים.

באמת קשה לחיות כך, כאשר אין מקום שבו אפשר לחוש יותר שלמים עם מכלול הבחירות שלנו, נינוחים עם מה שיש לנו ועם מי שבחרנו להיות קרובים אליו. לצד הקושי, אני מניח שזה גם ממכר - לדעת שהקשר הבדסמי שלך תמיד יהיה חלקי, זמני, חד פעמי לאותו המפגש (עד המפגש הבא), ועל כן לא מחייב ולא מעיק ומחניק. קשרים ארוכי-טווח, פומביים, מלאים, אכן יכולים להיראות ולהיחוות כמחניקים ומרתיעים.

בכל מקרה, נדמה לי שמוקד הבלבול שאת מתארת נקשר לשאלות של זהות, שאותן היה רצוי לברר באופן מעמיק במסגרת מתאימה יותר מזו של הפורום הנוכחי: מה סוג היחסים שיתאימו לך - האם, למשל, מאזוכיזם הוא סוג של בחירה והאם זוגיות "רגילה" מחייבת ויתור מוחלט עליו; איך בדיוק מתבטא אצלך הפיצול בין אהבה לבין סקס, והאם פיצול זה הכרחי; מה הקשר בין דרישות שאת אולי שומעת להיות "כמו כולן", נשואה עם ילדים, לבין רתיעה והתנגדות שדרישות אלו אולי מעוררות אצלך.

אין לי ספק שהמסגרת המתאימה ביותר לברר שאלות אלו תהיה עבורך המסגרת הטיפולית, שבה תינתן לך האפשרות להכנס למשא ומתן פנימי עם עצמך, בליווי של אדם נוסף.

טוב שפנית לכאן, ואני מקווה שפנייתך זו תהווה את ראשיתו של מסע ארוך והדרגתי בדרך לשינוי שאותו היית רוצה לראות, ועוד לפני כן - בדרך להבין מה באמת היית רוצה שיקרה בחיים שלך ועד כמה שינוי הוא עניין הכרחי עבורך. בכל מקרה, קחי בחשבון שבניגוד למה שאולי נדמה, תהליך של שינוי מלווה בדרך כלל בוויתור מכאיב על הרגלים שקשה לעתים להיחלץ מהם אפילו כאשר יודעים כבר שהרגלים אלו אינם מיטיבים איתנו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו