מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם כעסנעמה15/03/2012
בעלי אדם מקסים אך בשנים האחרונות הוא חולה והחיים שלנו עברו שינוי גדול. לאחרונה הוא כועס על כל יציאה שלי מהבית . אני מנסה לקחת אותו איתי לכל מקום. לרוב הוא לא רוצה ואני מוותרת. כשהוא כבר בא איתי, קורה הרבה פעמים שהוא כועס כשאנחנו חוזרים מאיזה שהוא אירוע שובר שיגרה שיזמתי בטענה שזה היה מיותר, טיפשי או סתם בזבוז.
הכעסים שלו מעליבים אותי ומורידים לי את מצב הרוח. אני חוששת שיגיע מצב שהוא ידרוש ממני שלא לצאת כלל מהבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם כעס - תגובה
רוני פרישוף16/03/2012הי נעמה,
חייכם המשותפים והטובים עברו טלטלה משמעותית בשנים האחרונות, כנראה מאז פרוץ מחלת בן זוגך. המחלה, לדעתך, שינתה משהו באישיותו, צרכיו, יכולותיו וטעמיו, ביחסיכם ובסגנון חייכם. את משתדלת ללכת לקראתו, אך גם לא לוותר על רצונותייך וצרכייך, ומחפשת את שביל הזהב במצב החדש.
חיי הזוגיות הם עולם ומלואו, שיש לו דינמיקה סבוכה, שיווי משקל בין צרכים וכוחות, שתי זוויות מבט שלא תמיד תואמות, וגם הרבה רבדים וזרמים תת-קרקעיים.
השורות המעטות שרשמת מרמזות שגם אצלכם, כמו אצל זוגות רבים, הסיפור לא פשוט ולא בהכרח מסתכם בגורם מזוהה אחד (מחלתו של בעלך). צריך להבין בצורה עמוקה איזה תהליכים מעורבים בסיפור. למשל, איך השפיעה המחלה על המצב הנפשי של בעלך ושלך, כיצד היא השפיעה על חלוקת התפקידים ויחסי הכוחות וההערכה בזוגיות, כיצד הסביבה מגיבה והאם יש רשת תמיכה רחבה, איך התקשורת המילולית והרגשית ביניכם, והאם אתם מסוגלים לגשר על פערים וכעסים באמצעות שיחה, ועוד... יתכן, למשל, כי בעלך מרגיש שמאז מחלתו הוא פחות מורגש, נחשב או מוערך בבית, וחש אובדן שליטה ואף חרדה כאשר יוצא לפעילויות בעקבותייך. יתכן כי המחלה גרמה לו למבט חדש על החיים, ובילויים שאהב בעבר כבר אינם מספקים אותו. יתכן כי תסכולך ממחלתו גורם לך ליחס, מסרים סמויים או להתנהגוית מסויימות שמעוררות את כעסו. אולי בגלל מחלתו את חוששת להציב גבולות בריאים לעלבונות ולדרישות שלו, כדי לא לפגוע בו בשעת חולשתו. ועוד...
מכיון שהמצב נמשך מספר ושנים, ואתם מתקשים להגיע לתקשורת טובה ולהסכמות סביב המצב החדש, אני מאד ממליצה לפנות לטיפול זוגי. הטיפול נועד לאפשר לכם לפרוש כל אחד את מבטו, צרכיו, אכזבותיו וכו', ולקבל כלים לבנות תקשורת טובה יותר ודרך גמישה ובריאה לקבל החלטות על החיים המשותפים.
ישנן מסגרות ציבוריות שמציעות טיפול זוגי חינם או מסובסד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתמודדות עם כעס
נעמה18/03/2012תודה רוני על התשובה המפורטת. אין מצב שבעלי יסכים ללכת לטיפול זוגי. הוא מעולם לא נעזר באיש ואינו בנוי לסמוך על אחרים מה גם שאינו מודה שיש איזו שהיא בעייה. לי אין שום רשת תמיכה והנסיונות שלי לשמור על קשרים עם מעט חברותי מכעיסות אותו. הוא מצפה שאשתנה ואתאים עצמי למצב החדש קרי, לא לצאת מהבית בלעדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)