ילדים גדולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדים גדולים
    עדיאור
    16/03/2012

הי אני אמא ל 3 ילדים בני 36, 33, 27 ילדים טובים שאני גידלתי לבד(אלמנה כבר 22 שנה). עכשו אני גם םבתא ל 4 נכדים ,וזה הכייף שלי אבל אני לא מרגישה שעשיתי את עבודתי כאמא נכון ולמה?היום הילדים שלי לא קשורים בקושי מדברים ולא מזמינם האחד את השני אפילו לכוס קפה,הצין שהילדים ז"א הנכדים באותם גילהים. כל יום שישי אני עומדת במטבח מיבוקר עד כניסת השבת שהילדים יבואו והייה כייף ביחד אבל לא מתקדם כלל נהפוך הוא כל פעם אני מרגישה יותר מרחק בנהם,הצין כי לפני כ 2 נולד בן לביתי והברית בוצע אצל רופא בביתו והוא הרופא הגביל את בתי לגבי מספר האנשים לבוא לטקס הברית, בתי מצאה לנכון להזמין מספר אנשים שכללו אך ורק אחים הורים וסבתות ולא גיסות משני הצדדים (לחתני יש 2 אחים נשואים) דבר שלא היה מקובל על כלתי ביכלל ,וכך נוצר הקרע מה שגם לפני הקשר לא היה מי יודע. השמח לקבל עזרה מהצות,תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדים גדולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדים גדולים - תגובה

רוני פרישוף
    16/03/2012

שלום עדיאור,

אני מאד מבינה לליבך. זו נחת גדולה מאד לסבתא לראות דורות של משפחתה מלוכדים ואוהבים. מה גם שהתאלמנת בגיל צעיר וגידלת את ילדייך בכוחות עצמך ובהשקעה מרובה.

למרבה הצער, במשפחות רבות מאד יש התרחקות בין האחים, חוסר כימיה בין הגיסים, ונתקים שמחריפים עם השנים. במקרים רבים אין זו אשמת ההורים, אלא משהו שקורה כחלק מן החיים המערביים, שמדגישים אינדוידואליזם, ופחות מקדשים את לכידות המשפחה המורחבת. אל תקחי על עצמך אשמה רבה מדי, ואל תרגישי שלא היית טובה כאמא. נסי להתמקד בהיבטים הטובים, כמו חיי הנישואין הטובים של ילדייך, ההורות היפה שלהם לילדיהם, הקשר הטוב שיש להם איתך, וגם לברך על הקשר הקיים בין האחים גם אם אינו אידאלי (שהרי אין נתק מוחלט ביניהם).

אם יש לך קשר טוב עם ילדייך, אולי תוכלי לשתף אותם בצערך, ולהתעניין מדוע קיים המרחק. את יכולה לשאול אם יש ביניהם מטענים מהילדות או מהזמן האחרון, ואם יש כעס שהם רוצים לשתף בו. התענייני אם יש משהו שאת יכולה לתרום כדי לשפר את הקשרים, ולהביע את המשאלה שתהיה התקרבות בין הילדים. לא כדאי מדי ללחוץ בעניין, אך נראה לי שהתעניינות כנה ומעמיקה, והמשך הזמנה לביתך לארועים משפחתיים (למשל ימי הולדת לנכדים), יכולה קצת לרכך את הכעסים.

בדקי עם עצמך האם יש סיבה לקינאה בין האחים. קינאה היא אחד הגורמים לריחוק. למשל, חוסר איזון בעזרה חומרית, פיזית או רגשית. כדאי ששלושתם ירגישו מידה דומה של אהבה והשקעה בהם ובילדיהם.

לצד כל זה חשוב שתטפחי לעצמך עולם אישי מלא ומגוון (חברה, לימודים, התנדבות, תחביבים, חוגים, ואולי אפילו.. זוגיות..?). הילדים עזבו את הקן, וכבר אינם באחריותך. ככל שעולמך יהיה עשיר ומספק, כך פחות תחושי כאב על כך שיחסי הילדים הם לא כמו שהיית רוצה. וכאמור, התמקדי ב"יש" ובחיובי, כי אני שומעת שיש הרבה!

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו