מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אולי אני בדכאון?agold22/03/2012
שלום רב, אני אומנם בת 62 אבל יש לי ילדה (מאומצת) בת 14. אני רווקה ומגדלת את בתי לבד. אני משפחה מצומצת ביותר - רק היא ואנוכי. מאז תחילת גיל ההתגברות הקשר עם בתי כמעט ואינו קיים ופעם ראשונה בחיי אני מרגישה לא נאהבת וללא נזקקת. עד לפני שלוש שנים טיפלתי באמא שלי שהיתה רתוקה לכסא גלגלים. כל חיי עזרתי לאחרים ושכחתי את עצמי. לא שאני מתלוננת. היה לי טוב. הרגשתי שזקוקים לי ויש תמורה למאמציי. עכשיו אין לי מטרה בחיים. אין לי חשק לקום. אני דוחה דברים - משהו שלא עשייתי מימיי. אני צריכה לבנות חיים משלי ואין לי מושג איך להתחיל. בתודה עבור כל עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי אני בדכאון? - תגובה
רוני פרישוף23/03/2012שלום agold,
נכון שמשפחה בת שתי נפשות היא מצומצמת, אך יחד עם זאת היא עולם ומלואו!
ביתך בגיל ההתבגרות ובאופן טבעי היא מתחילה לתפוס מרחק, ואולי גם להתמרד, לבוא בטענות ודרישות ולהפגין אי-אכפתיות.
אל תקני את זה!
אמא חשובה בכל גיל, ובמיוחד בגיל ההתבגרות! הקירבה הנפשית והאינטימיות אמנם יורדות למחתרת בשנות ההתבגרות, והמתבגר יעשה הכל כדי להסתיר את זה ולשמור על חזות של אוטונומיה ואף בוז. אך בתוך תוכו הוא זקוק להורה נוכח, יציב, שישרוד את התקופה הקשה, וימשיך לאהוב ולהאמין בערכו כהורה.
ההזדקקות הרבה שלך לאהבה ולנתינה אכן לא מקבלות מענה בשלב זה, אך זכרי כי משמעות תפקידך כאמא לא הסתיימה, ונסי למרות חוויית הדחייה להמשיך להיות שם בשבילה. ברור כי סוג הנוכחות ההורית שהיא זקוקה לה השתנתה. היא כבר לא זקוקה לאמא חמה ועוטפת, ואולי היא גם זקוקה לסמכות וגבולות. צריך לחשוב לעומק, ביחד עם מי שמכיר את הבת, מהם צרכיה כעת וכיצד את יכולה להתקרב אליה. את כל עולמה ומשפחתה, היא זקוקה לך, וכעת נותר לך לגלות באיזו דרך.
די ברור שהנתק ביניכם נובע מקושי של שתיכן להתמודד עם אתגרי ההתבגרות. גם הדכאון שלך נובע מחוסר כלים להבין ולהתמודד עם המצב, שגורם לך להרגיש מיותרת וחסרת אונים.
חשוב, ואף אומר, הכרחי, לקבל הדרכת הורים משמעותית! בין אם במסגרת טיפול נפשי עבורך, ובין אם כמסגרת בפני עצמה.
כל הורה במצבך הייתי מפנה להדרכת הורים, אך מכיון שאת אמא חד הורית מבוגרת יחסית והילדה מאומצת, הסיכון לדחיה הדדית, לקרע ולשחזור טראומטי של נתק, גדול במיוחד, ונחוצה עזרה מקצועית.
אל תוותרי על הילדה ועל עצמך והאימהות שלך! פני לעזרה מקצועית בהקדם!
בהצלחה וכל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)