מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הי ,מקווה שזה המקוםneta22/03/2012
הי, השבוע הייתי אצל הרופא משפחה שלי שמכיר אותי כבר כמה שנים טובות
הגעתי אליו בגלל התפתחות של תאבון מופרז בחודשים האחרונים.
בלי לבדוק דבר ובלי שום בדיקה הוא נתן לי מרשם ל SSRI. אציין שהוא שאל אותי איך הולך בחיים? אמרתי לו סבבה! רק בלימודים אני קצת לא מרוכזת. לא היה לי שמץ של מושג מה זה הSSRI חשבתי שזה תרופה להפחתת תאבון.
,רק כשהגעתי לבית מרקחת התברר לי שזה תרופה פסיכיאטרית!!! כמעט נפלתי על מקומי! כמובן שלא קניתי את התרופה.
מה דעתכם ?
אין לי הסטוריה משפחתית של בעיות פסיכיאטריות כלל וכלל. אני נערה נורמטיבית לחלוטין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ,מקווה שזה המקום - תגובה
רוני פרישוף23/03/2012הי נטע,
התרוממה לי לא גבה אחת אלא שתיים!
איזה סיפור משונה..
כל אדם רשאי וצריך לקבל הסבר על האבחנה הרפואית המשוערת, על אבחנות אלטרנטיביות, על מהות הטיפול הרפואי הניתן לו ועל סיכונים ותופעות לואי אפשרויות. בודאי ובודאי כשמדובר בנערה. (ולא משנה כרגע איזה סוג של טיפול זה).
כללים אלו מעוגנים ב"חוק זכויות החולה" (1996)
קיבלת שיעור לחיים, ומעתה תדעי להבא לבקש מידע מפורט על ההתרשמות והטיפול, על אלטרנטיבות ועל סיכונים, מכל מטפל אליו תפני במהלך חייך.
מן הסתם, הרופא התרשם שהסיבה לתאבון המוגבר הוא מצב נפשי כמו מצוקה סמוייה או חרדה. לא ברור על סמך מה הוא הגיע להתרשמות זו, ואילו כלים עומדים לרשותו. עדיף שהיה משתף אותך בהתרשמותו ומפנה אותך להמשך בירור אצל פסיכולוג, או אצל פסיכיאטר המומחה לבני נוער, ואולי גם לנוירולוג כדי לבדוק אם יש לך קושי בקשב ובריכוז.
הרישום של כדורים נוגדי דכאון בקלות כה רבה, מבלי לחשוב יחד עם המטופל אם זה מתאים, ומבלי להציע חלופה, כמו טיפול נפשי, הוא מקומם.
חשוב לי לציין שכדורים נוגדי דכאון וחרדה ממשפחת ssri (מאיצי סרטונין) הם המצאה גאונית, שהקלה ואף הצילה את חייהם של רבבות בני אדם! אין כל רע, ויש אף הרבה טוב, בטיפול כזה, גם בקרב האוכלוסיה הנורמטיבית ובמצבים לא חמורים במיוחד. אך יש דרך ותהליך מסודר כדי לודא את הצורך בהם, ולקבל את הבנת והסכמת המטופל.
אנא התחילי את התהליך מחדש, עם רופא זה או אחר, או עם איש מקצוע אחר (כמו דיאטנית).
ובעניין התאבון המופרז, בכל מקרה כדאי לחשוב אם יש לזה רקע נפשי כזה או אחר (גם צמיחה והתרגשות חיובית יכולה להגביר תאבון). אם כן, עזרה מקצועית בטח יכולה לעזור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)