כעס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כעס
    אנונימית
    31/03/2012

אהלן.... רציתי לשאול אתכם מה דעתכם על כך שבשנה האחרונה אני מרגישה כעס כלפי כל העולם, אני יודעת שאני עושה בדיוק את אותם הדברים שמישהו אחר עושה אבל כשמישהו אחר עושה אני מרגישה שזה לא הוגן וזה מרגיז אותי וגורם לי לשנוא אותו. לדוגמה, חברה של אחותו של בעלי הגיעה להתארח בסוף השבוע הזה והיא כל הזמן השאירה כלים מלוכלכים והתנהגה בשלטנות, ואין משהו שמרגיז אותי יותר מזה למרות שאני בעצמי שתלטנית מאוד, זה עיצבן אותי עוד יותר כשההורים של אחותו התנהגו לזה בקלילות ואפילו קיבלו את זה בעין יפה, עיצבן אותי שהרגשתי כאילו הם אוהבים אותה יותר ממני. כל מיני דברים מוזרים כאלה שמעצבנים אותי שאני לא יודעת עם הם אמיתיים או לא, אבל הם גורמים לי לשנוא אנשים שאפילו טרם הכרתי. אני מרגישה שלאחרונה לא היה אדם אחד שפגשתי ואהבתי, כולם הרגיזו אותי ונהיו שנואים עלי בגלל דבר כזה או אחר, כיצד הייתם מגדירים את זה והאם אפשר לטפל בזה בלי פסיכולוג? לפחות לנסות.. ואיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כעס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כעס - תגובה

דניאל זק
    01/04/2012

שלום.

מתוך דברייך עולה כאב גדול על תחושות שמציפות אותך בניגוד לרצונך ושמכתיבות לך איך להתנהג בניגוד לרצונך. זו חוויה מתסכלת, להיגרר למקומות כאלו שליליים, ללא יכולת להרגיש יותר אוהבת ומפויסת עם העולם.

מתוך מה שכתבת, נראה שלצד הכעס שמשתלט עלייך, העניינים המרכזיים שמטרידים אותך קשורים איכשהו בחוויה של תחרות וקנאה. תחרות על מקום, צורך להשיג אחרים, חשש שאחרים ישיגו אותך ושהמקום שלך במסגרת החברתית יילך לאיבוד, כאילו שיתעלמו ממך לחלוטין ותיהפכי שקופה אם מישהו אחר יקבל התייחסות ומחמאה.

לצד תחושת הקנאה, אני מתאר לעצמי שקיימת שאלה של קטנות או גדלות: מי מבין האנשים סביבך הוא יותר מבוגר, גדול ויוזם, ומי נגרר מאחור, ונשאר קטן וחלשלוש. אמנם סיפרת מעט על עצמך - בת כמה את, האם את עדיין מתגוררת עם ההורים, האם את תלמידה בתיכון, חיילת, סטודנטית - אבל נדמה לי שלעתים קרובות עיסוק זה בשאלות של בגרות או ילדות עולה על הפרק דווקא בהקשר של תקופות מעבר, לקראת סיום התיכון, או תחילתה של תקופת חיים חדשה.

את שואלת איך ניתן לטפל בחוויה שאת חווה בינך לבין עצמך, והתשובה שלי היא שקשה מאד להיחלץ ממצבים כאלו לבד. שינוי, לדעתי, מתרחש דווקא בזכות חיבור ודיבור פתוח יותר וישיר יותר עם אנשים אחרים. הייתי מציע לך לשתף אחרים קרובים במה שעובר עלייך - חברה טובה, קרוב-משפחה, מורה בבית הספר. רק כאשר אנחנו מקבלים היזון חוזר מצדו של אדם שאכפת לו מאיתנו, יש מצב לשינוי ויציאה מתוך השליליות שרק הולכת ומצטברת כאשר נמצאים בה לבד.

ובמשפט אחד - לא חייבים דווקא טיפול, אבל עם התחושות השליליות נסי שלא להישאר לבד!

שיהיה בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אנונימית
    02/04/2012

אני בת 19 ובעקבות תפנית מפתיעה בחיים התחתנתי לא מזמן ואני מצפה לילד, כרגע אנחנו גרים עם המשפחה, לפעמים של החבר ולפעמים אצלי, אבל בחודש הבא יהיה לנו כבר בית משלנו.
    לא עלה על דעתי לדבר עם מישהו על הבעיה הזאת כי זה גורם לי להרגיש מטומטמת, במיוחד בפעמים שמעירים לי על זה שאני כועסת על מישהו בלי סיבה או שונאת אותו מבלי להכיר אפילו, בעלי מעיר לי על זה הרבה לאחרונה וזה גורם לי למבוכה. אני לא יודעת איך אפשר לבוא ולהגיד לו שאני פשוט כועסת ומקנאה בכולם.
    ואני באמת מזדהה עם מה שכתבת.. צדקת לגמרי, אבל מה עושים הלאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

דניאל זק
    02/04/2012

שלום שוב.

אז קודם כל, שיהיה במזל טוב!

עכשיו אני מבין שאת אותה הפונה שפנתה בקשר לאובססיה וילד חדש במשפחה.

מצטרף לכל הדברים שכתבה לך אתמול רוני פרישוף ומציע גם אני - "מה עושים הלאה?" כדאי מאד לפנות לטיפול! קשה לייצר שינוי ממשי באמצעות פורום מסוג זה, אלא רק לקבל הכוונה כללית וכיווני מחשבה רלוונטיים לקראת המשך בירור עתידי מעמיק יותר במסגרות המתאימות.

ניתן לגשת לטיפול במסגרות ללא תשלום בשירות הציבורי, או בתשלום מסובסד של קופות החולים.

מאחל לך בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו