לבעלי יש נחיתות איך מתמודדים???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לבעלי יש נחיתות איך מתמודדים???
    דחוף
    03/04/2012

היי יש לי בעיה קטנה עם בעלי אנחנו נשואים כשנתיים ללא ילדים הבעל שלי בעל משפחה של 10 ילדים הוא בין הגדולים ובהלך חייו העיפו אותו מהרבה בתי ספר הוא מצא את עצמו עובד בגיל 16 היה לו מספר בעיות קריאה..
    כרגע אני רואה בעיות של נחיתות הוא כועס מאוד מהר ורב הרבה עם משפחתי על כבוד אני לא ממש יודעת איך להתמודד עם הנחיתות כאשר אני אומרת לו שהוא מתנהג כמו אדם נחיתי הוא מכניס אותי בקטגוריה של משפחתי כי המשפחה שלי גם אמרו עליו שהוא נחיתי
    הוא כועס מהר מאוד כאשר הוא עומד מול משפחתי הוא מרגיש שכולם לא אוהבים אותו ואף אחד לא מכבד אותו במשפחתי קשה לי מאוד להתמודד עם זה אני ממש אשמח אם תוכל להגיד לי מה אפשר לעשות ואיך אני יכולה להתמודד עם זה?הוא לא מוכן להודות שהוא כזה הביטחון עצמי שלו כניראה בגלל נסיבות החיים לא במרומים ולכן אשמח אם תוכל להסביר לי איך לעזור לו?גם בעניין של עבודה הוא מאוד מהר מוריד את עצמו מתפקידים "זה אני לא יוכל לעשות"
    איך מתמודדים????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבעלי יש נחיתות איך מתמודדים??? - תגובה

דניאל זק
    03/04/2012

שלום.

מתאר לעצמי שאת פונה עכשיו, לקראת ארוחות החג המשפחתיות של פסח, מפני שארוחות אלה יוצרות מתחים כמעט בכל משפחה שהיא. ייתכן שהדבר העיקרי שבו אוכל לעזור לך קשור בדיוק בזה: כדאי לדעת שמתחים בתוך משפחה הם עניין שכיח, כמעט בלתי נמנע, שיכול להתפרץ במלוא העוצמה דווקא סביב מצבים או תקופות שבהם מזומנים כולם יחדיו.

ועוד בנושא המשפחתי: הרבה פעמים דווקא אחד מבני המשפחה הופך להיות האדם ה"בעייתי" שנושא על עצמו את הסיבוכים, כאילו במקומם של כל האחרים. ייתכן שבמקרה הנוכחי מדובר על עניין אחר, אבל הייתי מציע לך לנסות ולהיזכר מה היה במשפחה שלך לפני שבעלך הצטרף - האם היתה הרמוניה בין כולם, או שאת המתחים והאש היה יוצר אז מישהו אחר?

אחרי כל זה, אוכל להוסיף שמתוך מה שאת מספרת נשמע שבעלך אכן נמצא במצוקה אישית גדולה וחבל שזה המצב. ייתכן מאד שכפי שאת מתארת, העבר שלו מכתיב את ההווה אצלו והוא נגרר למריבות מתוך פגיעות גדולה, מבלי שיש ברשותו האפשרות להרגיע את עצמו ולהתעודד, ולהצליח להתעלות ולוותר.

בטיפול, הרבה פעמים התפקיד של מטפל הוא בדיוק זה - להיות הגורם הממתן, המרגיע, המעודד, שמאמין ביכולתו של האדם להשתנות. זאת, מתוך תקווה שעם הזמן, משהו בעמדה האוהדת-מרגיעה של המטפל יחלחל פנימה למטופל ויהפוך להיות כבר חלק מהיכולות שלו עצמו.

קשה מאד לצפות שבן זוג יהפוך להית מטפל של הפרטנר שלו, אבל בכל זאת, גם בזוגיות, החלק הטוב שבה קשור לאותו העקרון. הייתי ממליץ לך לנסות באמת להיות כזו - מאמינה בבעלך ומרגיעה לאורך זמן, מתוך תקווה שמשהו בו ישתנה.

מעבר לכל זה, שינוי הוא עניין שקשה לרצות בשביל מישהו שאינו מעוניין בו. אני מקווה שעם הזמן בעלך יגיע למסקנה שאם הוא רוצה להיטיב עם עצמו, לא להוביל את עצמו לכיוונים שליליים ולא לאבד בדרך את מה שהכי יקר לו, אין לו ברירה אלא להתאמץ ולהיחלץ מהאופן שבו הוא מתנהל כעת.

בברכת חג שמח, למרות הכול,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דחוף
    04/04/2012

תאמת שאני אדם רגוע ובמיוחד במשפחתי לא היה לי כוח להתמודד עם כל דבר כל הזמן אני מוותרת הבעיה שאותו זה מרגיז במיוחד .
    לפני החתונה היה לי בעיה קשה עם אחותי וכרגע ברוב המריבות עם משפחתי זה היה "בזכות" אותה אחות אני מודה לך מראש על התגובה המהירה ומאחלת לך פסח כשר ושמח ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו