מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד ממחלות מין...בת 2508/04/2012
שלום אני בת 25, לפני כ 3 שנים נדבקתי בקונדילומה בצוואר הרחם...ועד שגילו שזה זה לקח איזה שנתיים...של סבל, תסכול, כאבים עזים...חשבו שזו פטריה במשך שנתיים, נתנו לי אין ספור תרופות לקנדידה( והבעיב בכלל אל היתה קנדידה אלא קונדילומה) עברתי טיפול בלייזר מוצלח עם PCR שלילי...(אין עדות יותר של DNA של הנגיף אחרי הטיפול..אך למרות שהכאב ירד...מהר מאוד שוב תחושות דקירה , צריבה וכאילו משהו "תקוע בנרתיק) עשיתי את כל הבדיקות שוב הכל יצא תקין. אני לא יודעת אם זה בראש שלית האם ייתכן שפחד ממחלות מין וחיידקים..יגרמו לתחושות של כאבים וצריבות באיבר המין? בעקבות הכאב תמיד חושבת שיש לי משהו ושוב הולכת לבבדיקה ושושב יוצא תקין הכל..ואז אחרי הרבה פעמים של בדיקות..שפתאום כן מתגלה משהו מינורי שיכול להיות לכל אחת כמו E-coli בנרתיק..שוב החרדה חוזרת( מחשבות כמו :אולי הרופא לא ראה בפעם הקודמת..אולי הו אפיספס..אולי הכאב בעקבות זה שהוא לא גילה משהו) ובליבי אני יודעת שהוא מומחה ואין מצב לדבר כזה.. אבל לא יכולה להירגע..ועקב התחושה של אי נוחות כרונות באיבר המין אני מפחדת ליצור קשר זוגי , מחחש להידבקות במחלת מין ומכאב ביחסי מין. לא יודעת אם זה בראש שלי-וכך משפיע פיזיולוגית, ווסיטיבוליטיס?...מיואשת בבקשה עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממחלות מין... - תגובה
רוני פרישוף09/04/2012שלום לך בת 25,
חווית תהליך רפואי מתמשך ומאד לא נעים באזור רגיש בגופך. זה קרה תוך כדי הפיכתך לאישה צעירה, המתנסה בקשרים זוגיים ויחסי מין, וצבע את כל התהליך הזה בגוון לא נעים ומפחיד. רק טבעי שתחששי שוב להידבק ביחסי מין, שתחששי שוב מאיבחון לקוי וסבל פיזי, ושתפתחי הימנעות מחד (מיחסים) ובדקנות-יתר מאידך.
למרות שתגובתך הנפשית נורמלית ומובנת, עוצמתה גבוהה, והיא מתחילה להפריע לך באופן ממשי בהתפתחותך בחיים. החרדות והבדקנות משתלטים עלייך, פחדייך מקבלים ביטויים גופניים (כן, אפשרי שלחץ נפשי יתבטא בכאב או אי נוחות פיזית) ואת מתרחקת מיחסים.
במצב זה, כדאי להעזר בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי, אשר יקנה לך כלים טובים יותר להתמודד עם חששותייך הטבעיים, להרגיע את המתח הנפשי-פיזי ללא בדיקות רפואיות תכופות, ולהתרגל מחדש לאינטימיות גופנית. ישנם מטפלים מיניים שמתמחים בטכניקות קוגנטיביות-התנהגותיות, זה יכול להיות שילוב מצויין עבורך.
יתכן כי מצוקתך קשורה גם לשאלות רחבות יותר הקשורות בקשר, יחסי מין ואינטימיות. אלו סוגיות שיכולות גם הן לעלות ולהיות מעובדות בטיפול.
ישנן מרפאות ציבוריות הנותנות טיפול מיני בחינם. את יכולה להתייעץ עם רופא הנשים שלך ולקבל ממנו הפנייה.
בהצלחה ותרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בת 2509/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)