מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיותעידן09/04/2012
שלום,
שמי עידן ואני בן 21.
עדיין לא הייתה לי חברה,
מרגיש נבוך בשל היותי בתול.
אני נמוך, קצת מקריח, בעל עור שומני ואדמומי, ומשקפיים.
הולך לי ולא הולך לי עם בנות - הכוונה היא שאני מתחיל עם בנות בברים ומועדונים,
לפעמים משיג טלפון, לעיתים רחוקות מתקשר, ולעיתים עוד יותר רחוקות יוצא לדייט והלך סבבה אולי ב2 מתוך ה5 דייטים שיצאתי אליהם
בכל חיי ולא היה לי אף פעם דייט שני (חוץ מפעם אחת בעצם).
לאורך השנים, היו לי חברים יחסית לא פעילים, יחסית שלא יודעים להנות ובטח שלא היה להם שום קשר עם בנות.
אני מרגיש שאני כועס על עצמי בגלל העובדה הזאת, ויש לי חברים שאני מנסה לנתק איתם את הקשר בדיוק בגלל הסיבה הזו,
שהם לא אקטיביים כמוני, הם לא פעילים כמוני, הם מבאסים, לא יודעים להנות, אני כועס עליהם בגלל שהם לא דומים לחברים שהייתי רוצה שיהיו.
הייתה תקופה מאוד ארוכה שהייתי יוצא עם קבוצה של חברים שממש הייתי צריך לשכנע כמה מהם שייגשו איתי לקבוצה אחרת של בנות,
אך אפילו לאחר מאמצים רבים, הם לא ניגשו איתי.
ולאחר כמה זמן הכרתי כמה חברים חדשים דרך חבר מהקבוצה הקודמת שהם יותר פתוחים בלהתחיל עם בנות, למרות שאני לא מת עליהם,
אני עדיין יוצא עם החבר'ה האלה, ולאחר כמה נסיונות לגבש בין החבר'ה החדשים לישנים, המגעים השתבשו, ויש לי חבר טוב מהקבוצה
הקודמת שאמר לי שזה לא מתאים לו, והוא פשוט ניתק איתי קשר (מה שלא התאים לו זו העובדה שכשאני יוצא עם החבר'ה החדשים
מה שאנחנו עושים לרוב, זה להתחיל עם בנות).
אני נורא מצטער שאיבדתי את החבר הזה שהיה בעבר מאוד קרוב אליי ואני מנסה להחזיר אותו מדי פעם אך לפעמים
אני בעצמי כועס עליו כי הוא ויתר עליי מהר מדי, הוא חושב שזו הסיבה היחידה שבשבילה אני יוצא מהבית - כדי להתחיל עם בנות.
ייתכן שהוא צודק. אני לא יודע כבר מה נכון, האם אני באמת יוצא מהבית בשביל זה? כשאני שואל את עצמי את השאלה הזאת,
לפעמים התשובה היא "כן" ולפעמים התשובה היא "לא", אני חושב שהתשובה תלויה בקבוצה שאיתה אני יוצא, החדשים או הישנים.
כל פעם שאני חושב על בנות, או רואה בנות, אני חושב על זה שלא הייתה לי עדיין חברה, עוד לא הייתה לי נשיקה ראשונה,
וזה מטריף אותי, כי רוב האנשים בגילי, לפחות התנסו במשהו, אם לא כבר בהכל.
אני מרגיש שאני הולך 2 צעדים באלפי דרכים, ושאין לי דרך אחת ברורה.
הייתי רוצה שדברים יזרמו בטבעיות, כי מהסיפורים של המבוגרים, אני לא שומע משהו כמו שאני עושה,
שזה יוצא ומתחיל עם בנות, בעבר זה נשמע כאילו זה היה הרבה יותר טבעי כל העסק הזה של הזוגיות,
גבר היה רואה בחורה שמוצאת חן בעיניו, ניגש אליה והם פשוט יוצאים, רואים שהם מתאימים וזה סוף הסיפור.
אני חושש לעתידי. אני חושש שאני אמשיך להשקיע זמן ומאמצים בלהיראות יותר טוב,
בלטפח את עצמי, ולבסוף אזנח את הקריירה, והחיים שלי לא ילכו בכיוון שאני רוצה.
אשמח אם יש לכם הצעות כי אני מרגיש כבר ממש נואש לזוגיות.
ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות - תגובה
דניאל זק10/04/2012שלום עידן.
כל הכבוד לך על מאמציך, ועל היכולת להמשיך ולחפש, למרות המכשולים שבדרך. אני בטוח שתימצאנה הבנות שישמחו להיות עם בחור רגיש, חם מבחינה רגשית, פתוח והגון, חכם וסקרן כמוך.
השאלה שהייתי שואל לפני הכול היא מה בדיוק אתה מחפש. למשל - קשר זוגי, חיבור קרוב אל מישהי שתהפוך לחלק מהחיים שלך? או אולי להשיג הצלחות בכיבוש מיני של בחורות, להצליח להרשים את עצמך בזכות מרדף אישי אחר הדמות המפונטזת של "הגבר האידיאלי" שהיית רוצה להיות? ייתכן מאד שאחד המכשולים שמעכבים אותך הוא הבלבול הפנימי ביחס לרצונותיך.
מלבד זאת, נראה שהצורך להשיג בחורה לעצמך סוגר אותך בפני אפשרויות אחרות, כפי שמישהו העיר לך. מה רע לצאת סתם, להיות פתוח לשיחה עם חברים, מבלי להיכנס כל הזמן למרדף שמשאיר אותך תמיד רעב?
ייתכן מאד שהתקיעות בנושא המסוים הזה, שבהחלט יכולה לאמלל, נובעת מגורמים רבים שלא כאן המקום להיכנס אליהם. הייתי מציע לך לשקול לפנות למסגרת טיפולית כדי ללמוד עוד על עצמך, בליווי של אדם אחר. בטיפול אולי תוכל לראות את עצמך מנקודות מבט נוספות, ואולי תוכל ללמוד להתגבר על מה שכרגע מעכב אותך מלהתפתח בנושא החשוב הזה.
מאחל לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)