איך לחשב הוצאות חודשיות לביתי הגדול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לחשב הוצאות חודשיות לביתי הגדול
    ימית
    10/04/2012

שלום, ביתי בכיתה י' מידי שבוע מבקשת כסף לקניית מתנות לחברות לימי הולדת, או שרוצה לצאת לבילויים, או כסף לנסיעה באוטובוס וכו', בנוסף אנו משלמים עבור שיעורי גיטרה ועבור שיעורים פרטים, יש לנו שני ילדים נוספים אחת בכיתה ח והשני בכיתה ו גם הם צריכים תקציב, אומנם לא כל כך הרבה כמו ביתי הגדולה, אני רוצה לדעת בבקשה מהי הדרך הנכונה להגדיר את הסכום החודשי שאתן לילדה, מכיוון שההוצאות מולה הן מאוד גדולות לעומת שני ילדינו האחרים, מבחינת משכורת אנו משתכרים כממוצע במשק, אינני יודעת מה נכון לעשות מולה ואיך לחשב את הדברים, האים לתת תקציב חודשי שבו היא אמורה להסתדר? או להקציב כל שבוע סכום? אשמח לתגובה, מכיוון שהנושא יצא משליטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לחשב הוצאות חודשיות לביתי הגדול - תגובה

דניאל זק
    10/04/2012

שלום טלי.

אנסה להתייחס באופן כללי לנושא שאת מעלה, מפני שנדמה לי שתשובה מדויקת לגבי הסכומים שיתיאמו או לגבי האופן המסויים שבו תינתן העזרה הכספית איננה אפשרית במסגרת הזו.

גידול ילדים הוא אולי התפקיד המאתגר ביותר שקיים, רצוף אתגרים ומכשלות, ומעורר פחדים. מבין השורות אני שומע את החשש שאת מעלה לגבי האופן שבו אתם מתנהלים, כהורים: האם הצלחתם לספק את מה שנדרש מכל הורה ממוצע? האם נכשלתם במשהו ויצרתם מצב בלתי נשלט? האם תוכנעו ותתגלו כחסרי אונים מול ילדיכם שרק הולכים ומתבגרים?

קשה לדעת על איזה רקע התחילו הלחצים מצד בתך ולמה זה יצא מכלל שליטה דווקא עכשיו. אפשר רק לנסות ולשער: ייתכן שהלחצים נוגעים לשאלות של תחרות בין האחים כולם ומאבק על המקום של כל אחד מהם בלבבכם; ייתכן שהדרישה לעזרה מבטאת בקשה של הבת לקבל יותר תשומת לב, או שהיא מבטאת אכזבה מהיחס שלכם אליה; ייתכן שצרכיה של הבת אמנם הפכו יותר גדולים, בגלל גילה התיכוניסטי והאווירה התיכוניסטית שבה היא נמצאת.

בירור מסוג זה ביניכם לבין עצמכם יכול לעזור להרחיב את נקודת המבט מעבר לזווית הכספית, ולהעשיר את ההבנה ביחס לטיב היחסים ביניכם לבין הילדים. אם מדובר בתחושות של קיפוח, למשל, אפשר לראות איך מרגיעים ומטפחים לאוו דווקא באמצעים כספיים.

מעבר לכיוון הזה, קיימת גם מציאות ממשית, כלכלית. אתם מוגבלים באפשרויות שלכם, ולא ניתן לספק את הרצונות והצרכים של כולם, השמיכה קצרה מדי. בעניין הזה, הייתי מציע לכם לגלות פתיחות ולהציג את המגבלות הקיימות בפני בתכם.

באופן כללי, פתיחות רצויה בכל מצב. בתכם היא עוד מעט אדם מבוגר - האם תהיה אפשרות להגיע ביחד איתה להסכמות הרצויות, בהתאם למגבלות הקיימות, תוך כדי תהליך פתוח של משא ומתן? למה שלא תחליטו ביחד איתה מה היא הדרך המתאימה לקבל מכם את העזרה שתוכלו לתת?

מעבר לכך, לשם בירור מעמיק היה רצוי לפנות למסגרת טיפולית, או אולי לפנות לעזרה של יועצת חינוכית בבית הספר. האם שקלתם אפשרות זו? אני הייתי ממליץ.

מאחל לכם בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו