אימא של בעלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אימא של בעלי
    אנונימית
    11/04/2012

היי... רציתי להתייעץ אתכם בנושא קצת מוזר, אני מרגישה שהמצב דפוק לגמרי וקשה לי כבר להתמודד עם הדברים ואני רק נכנסת לדיכאון יותר ויותר.

החודש מלאו לי 19 ולפני חודשיים התחתנתי עם בחור בן גילי שאיתו הייתי במערכת יחסים מעולה במשך שנתיים. מה שהקדים את העניינים היה הריון בלתי צפוי שהתלוו אליו הרבה התלבטויות והחלטה לא קלה שבסופה השארנו את התינוק.
    מלכתחילה האימא שלו הייתה נגד וכבר בנתה תדמית לא יפה בעיני, אני חייבת לציין שמטבעה, אימא שלו אישה מאוד לחוצה ואפילו כשהיא מדברת זה צריך להיות בטונים גבוהים ובנזיפות. עד עכשיו נאלצנו לגור אצלו בבית אבל עכשיו ההורים שלו קונים לנו דירה משלנו, אני יודעת שאנחנו צריכים להודות אלף פעם על שגרנו אצלם כל כך הרבה זמן מבלי לשלם על האוכל שאכלנו ועל חשבונות אחרים, אנחנו עוד יותר צריכים להודות על שהם קונים לנו דירה, אבל אני פשוט מרגישה זוועה.

המצב הוא שבעלי הוא הקטן מבין שלושה ילדים, ועוד כשהתחלנו להיפגש, ראיתי והבנתי גם מהסיפורים שלו שהיחס שהוא זוכה לו בבית זה יחס מגעיל. אחיו הגדול תמיד קיבל כל מה שרצה, ואחותו עוד יותר מכיוון שהיא גם הבת היחידה וגם יש לה עבר של אישפוזים ארוכים בשל מחלות נפשיות קשות שאפילו גרמו לה לנסות לשים קץ לחייה, אבל אליו אף פעם לא התייחסו, הוא לא זכה למילים חמות, מתנות ואפילו עזרה כספית כשהיה צריך, הוא היה בא לבית וגר פה כמו זר. מוקדם יותר בגיל ההתבגרות הייתה תקופה שהוא עבר לגור אצל חבר שלו והם עשו סמים, כעבור זמן מה הם נתפסו וגם שם הוא לא זכה להבנה אלא להרבה כעס על שמסתבר ודירדר את אחותו לנסות גם.

כיום כשהוא הראה להורים שלו שהוא כן נמצא כאן, בוויכוח הארוך שהיה לו איתם לגבי זה שיקבלו את זה שהתינוק שלנו נשאר ונקודה, הם התחילו יותר להתייחס אליו. אבל מצד אחר, גם לקח להם חודשים ארוכים לקבל את זה שיש להם אחראיות גם עליו ושהוא גם הבן שלהם וגם היחס שלהם נהיה עוד יותר מגעיל. אם פעם הם לא היו מתייחסים אליו בכלל אז היום הם כאילו לוחצים עליו להתבגר בזה שהם כל הזמן נוזפים בו וצועקים עליו, למשל, כשכולם משאירים כלים מלוכלכים בכיור איכשהו רק הוא, תמיד, זוכה לצעקות מכולם על זה שהוא מלכלך כל הזמן ובגללו הבית נראה מגעיל. אימא שלו לא מסכימה לעשות לו כביסה כשלאחותו, לחברות שבאות אליה, לאחיו ולשאר האנשים לא אכפת לה בכלל לעשות. הם לא רק שלא נותנים לו כסף, הם גם מכריחים אותו להוציא כסף על דברים כמו מאכל שהוא רוצה, בגד או אפילו תספורת, שזה דברים שהם משלמים עליהם לאחותו, אחיו ואפילו לפעמים לחברים שלהם. זה כל כך מעלה לי את הסעיף היחס הדפוק הזה שאני פשוט לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה שהכי הרבה מהיחס הזה בא מהאימא במיוחד עם האופי הלחוץ שלה הוא מקבל ממנה צרחות כל יום! ואני רואה אותו נשבר ומתבאס מזה ורואה כמה המצב הוא לא נכון ולא הוגן, ואני מנסה לדבר איתו והתגובה היחידה שאני מקבלת ממנו.. המשך בהודעה הבאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימא של בעלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

אנונימית
    11/04/2012

התגובה היחידה שאני מקבלת ממנו זה לא להתערב וכולם צודקים והוא טועה והוא לא בסדר, תמיד.
    ועכשיו גם קונים לנו דירה, ואימא שלו כבר מתערבת בקטע של מה יהיה בדירה ומה לא יהיה, ואיך יהיה. אני קיוויתי שבזה שנעבור דירה אנחנו נזכה לחופש ואני אוכל לראות את בעלי סוף סוף מאושר אבל זה לא מרגיש לי ככה ואני משתגעת.
    אני יודעת שזה באמת לא בסדר מבחינתי להתערב, במיוחד כשאני כועסת על אימא שלו יותר ממה שצריך בגלל שלי בעצמי הייתה ילדות מגעילה בהקשר אימהי, אימא שלי לא רק שלא הסכימה לגדל אותי היא גם הכריחה את אבי לשלם כסף כדי שלא תקח אותי ממנו.
    אני פשוט רוצה לראות אותו מאושר, והוא ניסה אלף פעם להסביר להם את המצב הלא נוח הזה והם פשוט לא מבינים וממשיכים. מה עושים? זה לא מגיע לו, הוא בחור נהדר, הוא עושה כל כך הרבה בשביל כולם. למה אחרי שהוא מכין ארוחה לכל המשפחה הגדולה, שוטף כלים אחרי כולם ומסדר הכל במקום הוא עוד זוכה לצרחות על שנשאר לכלוך קטן על השולחן או שהוא שכח לשטוף צלחת? הוא כמו איזה מלצרית שלהם. אני יודעת בערך מאיפה זה נובע אבל אני לא יודעת מה לעשות, בבקשה תעזרו לי לעשות אותו מאושר. זה לא מגיע לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

דניאל זק
    15/04/2012

שלום אנונימית.

את מתארת מצב קשה, שדורש מעורבות מתמשכת ואינטנסיבית שחורגת מהאפשרויות של הפורום הזה.

אם איני טועה, פנית אלינו לאחרונה בתחילת החודש. אנא קראי את תגובתה של רוני אלייך מאז.

מאחל לך שתימצא המסגרת המתאימה לבירור הנושאים הטעונים שמכבידים עלייך ועל בעלך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו